Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Οι αδιάντροποι σαλτιμπάγκοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν



Οι αδιάντροποι σαλτιμπάγκοι που σφετερίστηκαν την εξουσία το 2009 με απάτες και ψέματα, θα έχουν το απύθμενο θράσος να θριαμβολογήσουν και να εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία οποιασδήποτε μορφής και με οποιουσδήποτε φανερούς και μυστικούς όρους κούρεμα αποφασιστεί την Τετάρτη.
Αν τώρα σκεφτεί κανείς ότι: Ο «κουρασμένος» Κώστας Καραμανλής είχε προλάβει το 2009 να αυξήσει το χρέος κατά 30 περίπου δις. Το καρτούν γαπας εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία έσυρε την χώρα στο ΔΝΤ και την βύθισε στο χρέος με περίπου 80 δις επιπρόσθετα. Η απανωτή μείωση με -6 και -7%του Ελληνικού ΑΕΠ για τα τελευταία δύο χρόνια σημαίνει απώλεια πλούτου για την χώρα της τάξης των 30 δις.
Άμα τα βάλετε αυτά όλα μαζί μας κάνουν περίπου 140 δις.
Τώρα επειδή ένα μεγάλο μέρος από το χρέος της χώρας (περίπου 350 δις συνολικά) όπως τα δάνεια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κλπ είναι χρέη προς χώρες και όχι προς ‘αγορές’ οπότε και δεν ‘κουρεύονται’ αυτό που μένει για κούρεμα είναι ένα ποσό περίπου στα 200 δις.
Αν επιτευχθεί συμφωνία για κούρεμα της τάξης του 60 ή και 70% όπως και είναι πολύ πιθανό, τότε η χώρα θα ελαφρυνθεί από ένα χρέος της τάξης των 140 δις.
Όπως καταλαβαίνετε έχασαν κάπου 140 δις, εξεφτέλισαν και καταστρέψανε την χώρα και τους θεσμούς της μέσα σε δύο χρόνια για να ελαφρυνθούμε τώρα (στην ιδανικά καλύτερη των περιπτώσεων) με 140 δις περίπου.
Αυτό το τεράστιο έγκλημα θα παρουσιάσουν ως επιτυχία οι ψεύτες και οι κλέφτες του γαπα. Μέσα στο γενικότερο μαύρο κλίμα, ας προσέξουμε τουλάχιστον να μην μας κοροϊδεύουν … εδώ που φτάσαμε κάτι είναι κι αυτό.
.

Ένα θολό σημάδι


[ Έλληνες δικαστές απέδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο μακριά βρίσκονται από την Ελληνική κοινωνία και πόσο έχουν προδώσει αυτό που θα έπρεπε να υπηρετούν απελευθερώνοντας αρχές Οκτώβρη τον Βασίλη Σαραλιώτη, συνεργό δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επειδή «έπρεπε να βοηθήσει τους ανήμπορους γονείς του». Λες και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι δεν έχουν προβλήματα και δεν τους γέννησε κι αυτούς μάνα. Είχα πρωτοαναρτήσει το «ένα θολό σημάδι» τον Δεκέμβρη του 2009. ]

… ο νεαρός ξεκίνησε να έρχεται προς το μέρος μου. Δρασκελούσε το δρόμο χωρίς να προσέχει καθόλου τα αμάξια. Και χωρίς απόλυτη χρονική ακολουθία και αλληλουχία κινήσεων, βρέθηκε να κάθεται στην απέναντι μου, καρέκλα. Το γνωστό πρόσωπο που ξέρω από τα αφιερώματα των εφημερίδων. Είχε στα μάτια μια θλίψη.
Στον κρόταφο του πιο πάνω από το αφτί ένα θολό σημάδι … κάτι σαν μουντζαλιά σε φωτογραφία …
… Η ταραχή μου μεγάλωνε, έκανα προσπάθεια να την κρύψω. Και αυτός με την ίδια φωνή, αυτή τη χαμηλή και σταθερή φωνή του, συνέχισε:
… είναι το σημάδι του θανάτου μου … εγώ δεν μπορώ να το δω …

Από το κείμενο ‘Φαντάσματα’ του Δημήτρη Κουκουλά
.

Frustrated Bitch


Έτσι αντέδρασε η Κλίντον όταν έμαθε για το λυντσάρισμα του Καντάφι .... αυτό είναι το επίπεδο των ηγετών της Δύσης.
.

Το ΚΚΕ ως ιδεολογικός και κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους



Συνεχίζοντας την σειρά αναρτήσεων με αφορμή την συμπεριφορά του ΚΚΕ κατά την προχθεσινή συγκέντρωση αναδημοσιεύω ένα σημαντικό απόσπασμα από το κείμενο «Το ΚΚΕ ως ιδεολογικός και κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους», ολόκληρο το κείμενο στον ιστότοπο  Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών.

[ … ] Το σημερινό (ΚΚΕ) είναι ένα απομεινάρι, ένα κατάλοιπο του πάλαι ποτέ ένδοξου και κραταιού ΚΚΕ που είχε το ψέμμα ΄καραμέλα στο στόμα του, που συκοφάντησε, απείλησε, εκφόβισε, φυλάκισε και εξόντωσε όποιον και όποια διαφωνούσε με τα ηγετικά στελέχη. Είναι κληρονόμος αυτής της παράδοσης. Δεν είναι θλιβερό απομεινάρι, είναι ένα κόμμα που έχει μετεξελιχτεί σε μια καπιταλιστική κερδοφόρα επιχείρηση, που έχει μετεξελιχτεί σε ένα ακραιφνές αστικό κόμμα, που έχει μετεξελιχτεί σε ένα ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του Κράτους. Είναι καπιταλιστική επιχείρηση, είναι Κράτος, ασκεί Κυριαρχία. Το ΚΚΕ είναι ένας μακρύς βραχίονας του καπιταλιστικού συστήματος και του Κράτους. Τα στελέχη του δεν είναι  διαποτισμένα από την αστική ιδεολογία, δεν μιμούνται τον Κύριο, σκέφτονται και συμπεριφέρονται όπως οι Κύριοι της παραγωγής και του χρήματος, είναι τα ίδια Κύριοι.

Το ΚΚΕ παίρνει μια θέση δίπλα στους βασικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς του Κράτους – την πυρηνική οικογένεια, το σχολείο, την Εκκλησία, τον στρατό, τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, την απονομή της δικαιοσύνης, την τέχνη, τον αθλητισμό (ειδικά το ποδόσφαιρο), το αυτοκίνητο,  τη διαφήμιση, τα πολιτικά κόμματα. Εάν συγκρίνετε τις απόψεις και τα ιδεολογήματα του ΚΚΕ με αυτά των κομμάτων των Κυρίων θα παρατηρήσετε την στενότατη συγγένειά τους. Μονογαμία, πατριαρχία, σεξισμός, υποχρεωτική εκπαίδευση, φυλακές και σωφρονισμός, θητεία, σεβασμός προς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αποθέωση του ποδοσφαίρου, λατρεία του αυτοκινήτου. Αρπακτικότητα, ανταγωνισμός, εργατοπατερισμός, κτητικός ατομικισμός, εθνικισμός, πατριωτισμός, αυταρχικότητα – αυτά είναι το KKE.

Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υπερασπιστεί τον καπιταλισμό και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία γιατί είναι τι ίδιο οργανικά ενταγμένο μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, από την κρατική διοίκηση μέχρι τους χώρους εργασίας, τα στελέχη του, όλων των βαθμίδων, είναι κώλος και βρακί με τα στελέχητου ΠΑΣΟΚ, συνεργάζονται άψογα, αλληλοϋποστηρίζονται, τα έχουν μάλιστα και ως πρότυπα και ινδάλματα. Δεν έχω δουλέψει σε εργολάβο που οι μάστοροι και αρχιμάστοροι κουκουέδες να μην είναι ρουφιάνοι ή κολλητοί του! Μα την Παναγία! Η στάση του στους χώρους εργασίας, η στάση του στις ταραχές του Δεκέμβρη του 2008, η περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ τη μέρα της συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η προστασία της Βουλής δηλαδή από μια ενδεχόμενη και αναμενόμενη επίθεση από τους διαδηλωτές, προεικονίζουν με απόλυτη βεβαιότητα τον κατασταλτικό ρόλο που έχει αναλάβει το ΚΚΕ [ … ]

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails