Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Οι αδιάντροποι σαλτιμπάγκοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν



Οι αδιάντροποι σαλτιμπάγκοι που σφετερίστηκαν την εξουσία το 2009 με απάτες και ψέματα, θα έχουν το απύθμενο θράσος να θριαμβολογήσουν και να εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία οποιασδήποτε μορφής και με οποιουσδήποτε φανερούς και μυστικούς όρους κούρεμα αποφασιστεί την Τετάρτη.
Αν τώρα σκεφτεί κανείς ότι: Ο «κουρασμένος» Κώστας Καραμανλής είχε προλάβει το 2009 να αυξήσει το χρέος κατά 30 περίπου δις. Το καρτούν γαπας εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία έσυρε την χώρα στο ΔΝΤ και την βύθισε στο χρέος με περίπου 80 δις επιπρόσθετα. Η απανωτή μείωση με -6 και -7%του Ελληνικού ΑΕΠ για τα τελευταία δύο χρόνια σημαίνει απώλεια πλούτου για την χώρα της τάξης των 30 δις.
Άμα τα βάλετε αυτά όλα μαζί μας κάνουν περίπου 140 δις.
Τώρα επειδή ένα μεγάλο μέρος από το χρέος της χώρας (περίπου 350 δις συνολικά) όπως τα δάνεια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κλπ είναι χρέη προς χώρες και όχι προς ‘αγορές’ οπότε και δεν ‘κουρεύονται’ αυτό που μένει για κούρεμα είναι ένα ποσό περίπου στα 200 δις.
Αν επιτευχθεί συμφωνία για κούρεμα της τάξης του 60 ή και 70% όπως και είναι πολύ πιθανό, τότε η χώρα θα ελαφρυνθεί από ένα χρέος της τάξης των 140 δις.
Όπως καταλαβαίνετε έχασαν κάπου 140 δις, εξεφτέλισαν και καταστρέψανε την χώρα και τους θεσμούς της μέσα σε δύο χρόνια για να ελαφρυνθούμε τώρα (στην ιδανικά καλύτερη των περιπτώσεων) με 140 δις περίπου.
Αυτό το τεράστιο έγκλημα θα παρουσιάσουν ως επιτυχία οι ψεύτες και οι κλέφτες του γαπα. Μέσα στο γενικότερο μαύρο κλίμα, ας προσέξουμε τουλάχιστον να μην μας κοροϊδεύουν … εδώ που φτάσαμε κάτι είναι κι αυτό.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails