Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

... να διαθέσουμε απο λίγο οι πολλοί και όχι πολύ οι λίγοι.


Από τον Νίκο Ασλάνογλου της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας μου ήρθε το παρακάτω e-mail :

Το γεράκι δεν ήταν στην μέρα του σήμερα.
Το τραίνο λίγο έξω από την Βέροια, το χτύπησε (!).
Επενέβη πρώτα, αγρότης και ενημέρωσε την Πυροσβεστική της Βέροιας.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση.
Πήγαν και πήραν το πληγωμένο γεράκι, για να φτάσει τελικά για περίθαλψη, στην Οικολογική Ομάδα της Βέροιας.
Είναι να απορεί κανείς, πως πέρα από τις τετριμμένες καθημερινές εργασιακές υποχρεώσεις, κάποιοι Δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν και διάθεση και ενδιαφέρον για άλλα σπουδαία πράγματα.
Τέτοιες συμπεριφορές, είναι παράδειγμα.
Λίγο διάθεση και μπορούμε όλοι μαζί να έχουμε το αποτέλεσμα το αναγκαίο.
.

Είμαστε όλοι hooligans !


'Hoolignas' Nicola Verlato 2002, Rome Italy


Η άρρωστη νοοτροπία στα έτσι και αλλιώς εκτεθειμένα «σώματα ασφαλείας» που γεννήθηκε από διάφορους «πολιτικούς ηγέτες» ζει και βασιλεύει.

Οι αυθαίρετοι προπηλακισμοί, οι χωρίς λογική και δίκαιο συλλήψεις, οι τραυματισμοί, η τυφλή βία και οι δολοφονίες δεν θα σταματήσουν όσο οι καθ’ ύλη αρμόδιοι είτε εθελοτυφλούν είτε είναι πολύ «μικροί» για να πάρουν το βάρος των ευθυνών τους.

Η νοοτροπία του κου Χρυσοχοϊδη είναι γνωστή από παλιά. Ο ίδιος με σαφή ροπή προς την τρομολαγνεία έχει μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά επικίνδυνα σύνδρομα που πλήττουν την δημόσια ζωή τοποθετώντας τα «σώματα ασφαλείας» απέναντι στον πολίτη, απέναντι στην νομιμότητα και απέναντι στην λογική.

Ο υπουργός θα πρέπει να συνετισθεί σύντομα, πολύ σύντομα, διότι διαφορετικά θα υπάρξει βαρύτατο τίμημα για όλους μας.

Οι λεονταρισμοί περί χούλιγκαν που θα «φύγουν και θα πάνε αλλού» δείχνουν μικρό νου και επιθετικότητα προς την ίδια την Δημοκρατία (ή ότι έχει μείνει από αυτή). Η εξαγγελία περί ανοίγματος του φακέλου της 17Ν (θέλει μάλλον να εξαργυρώσει πλήρως την ‘επιτυχία’ του…) αλλά και η ιδιαίτερα ατυχής κατά την άποψή μου επιλογή του νέου αρχηγού μου δημιουργούν φόβους και ανησυχίες ότι όχι μόνο τίποτα δεν άλλαξε αλλά βαδίζουμε ολοταχώς σε νέο κύκλο ανούσιων αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνων περιπετειών … κρίμα !

Όποιος έχει την υπομονή μπορεί να διαβάσει μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της Κάτιας Αντωνιάδη και του Χρήστου Ζέρβα που δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στην Ελευθεροτυπία.

Είναι μία καλή γεύση της πικρής αλήθειας που μπορεί να μας διδάξει ή να μας προϊδεάσει για το μέγεθος της φθοράς που υπάρχει στις δυνάμεις «προστασίας» (sic) του πολίτη οι οποίες έχουν μετατραπεί τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες σε καρκίνωμα και ουσιώδη εχθρό της κοινωνικής ειρήνης και της νομιμότητας.

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί να περπατάω στο κέντρο της πόλης μου και να σκοντάφτω πάνω σε ένστολους και ένοπλους που περιφέρουν την κενότητα της ύπαρξής τους εις βάρος της ηρεμίας και της αισθητικής μου.

Με ενοχλούν η βλακώδης βία των ασφαλιτών, η κατοχή σε καιρό ειρήνης … Είναι καιρός να σταματήσουν !

Με θλίβει η φυσική εχθρότητα των ‘μηχανισμών’ προς την νεολαία της χώρας.

Η βύθιση στον υπερ-συντηρητισμό και στην νοοτροπία της αυταρχικής καταστολής που συνειδητά ξεχωρίζει τους πολίτες σε ‘καλούς’ και ‘χούλιγκαν’ διαλύοντας την κοινωνία, με κούρασε με μπούχτησε με απογοήτευσε … φτάνει πια ! Είμαστε όλοι hooligans !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails