Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Είμαστε όλοι hooligans !


'Hoolignas' Nicola Verlato 2002, Rome Italy


Η άρρωστη νοοτροπία στα έτσι και αλλιώς εκτεθειμένα «σώματα ασφαλείας» που γεννήθηκε από διάφορους «πολιτικούς ηγέτες» ζει και βασιλεύει.

Οι αυθαίρετοι προπηλακισμοί, οι χωρίς λογική και δίκαιο συλλήψεις, οι τραυματισμοί, η τυφλή βία και οι δολοφονίες δεν θα σταματήσουν όσο οι καθ’ ύλη αρμόδιοι είτε εθελοτυφλούν είτε είναι πολύ «μικροί» για να πάρουν το βάρος των ευθυνών τους.

Η νοοτροπία του κου Χρυσοχοϊδη είναι γνωστή από παλιά. Ο ίδιος με σαφή ροπή προς την τρομολαγνεία έχει μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά επικίνδυνα σύνδρομα που πλήττουν την δημόσια ζωή τοποθετώντας τα «σώματα ασφαλείας» απέναντι στον πολίτη, απέναντι στην νομιμότητα και απέναντι στην λογική.

Ο υπουργός θα πρέπει να συνετισθεί σύντομα, πολύ σύντομα, διότι διαφορετικά θα υπάρξει βαρύτατο τίμημα για όλους μας.

Οι λεονταρισμοί περί χούλιγκαν που θα «φύγουν και θα πάνε αλλού» δείχνουν μικρό νου και επιθετικότητα προς την ίδια την Δημοκρατία (ή ότι έχει μείνει από αυτή). Η εξαγγελία περί ανοίγματος του φακέλου της 17Ν (θέλει μάλλον να εξαργυρώσει πλήρως την ‘επιτυχία’ του…) αλλά και η ιδιαίτερα ατυχής κατά την άποψή μου επιλογή του νέου αρχηγού μου δημιουργούν φόβους και ανησυχίες ότι όχι μόνο τίποτα δεν άλλαξε αλλά βαδίζουμε ολοταχώς σε νέο κύκλο ανούσιων αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνων περιπετειών … κρίμα !

Όποιος έχει την υπομονή μπορεί να διαβάσει μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της Κάτιας Αντωνιάδη και του Χρήστου Ζέρβα που δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στην Ελευθεροτυπία.

Είναι μία καλή γεύση της πικρής αλήθειας που μπορεί να μας διδάξει ή να μας προϊδεάσει για το μέγεθος της φθοράς που υπάρχει στις δυνάμεις «προστασίας» (sic) του πολίτη οι οποίες έχουν μετατραπεί τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες σε καρκίνωμα και ουσιώδη εχθρό της κοινωνικής ειρήνης και της νομιμότητας.

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί να περπατάω στο κέντρο της πόλης μου και να σκοντάφτω πάνω σε ένστολους και ένοπλους που περιφέρουν την κενότητα της ύπαρξής τους εις βάρος της ηρεμίας και της αισθητικής μου.

Με ενοχλούν η βλακώδης βία των ασφαλιτών, η κατοχή σε καιρό ειρήνης … Είναι καιρός να σταματήσουν !

Με θλίβει η φυσική εχθρότητα των ‘μηχανισμών’ προς την νεολαία της χώρας.

Η βύθιση στον υπερ-συντηρητισμό και στην νοοτροπία της αυταρχικής καταστολής που συνειδητά ξεχωρίζει τους πολίτες σε ‘καλούς’ και ‘χούλιγκαν’ διαλύοντας την κοινωνία, με κούρασε με μπούχτησε με απογοήτευσε … φτάνει πια ! Είμαστε όλοι hooligans !
.

11 σχόλια:

  1. Βέβαια δεν έχουμε καταλάβει ότι η παρουσία της αστυνομίας στην ουσία δεν έχει μόνο σαν στόχο τον επαναστατημένο πολίτη, αλλά τον ήσυχο. Αυτόν που κάθεται και παρακολουθεί. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση και αναπαραγωγή του φόβου Μια συνεχής επιβράβευση της καθιστικής του στάσης, στην σκέψη “τι μπορεί να μου συμβεί αν....... την εγκατέλειπα; αν έβγαινα στους πυρπολημένους δρόμους της δημοκρατίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Λάμπρος Κερεντζής

    ... ναι συμφωνώ με αυτό, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να θυμίζουν "ποιός είναι το αφεντικό" και "τι θα πάθεις αν βγείς από το κοπάδι" ... ο τρόπος αυτός είναι πολύ παλιός και δoκιμασμένος ... από τους επιστάτες των πυραμίδων των Φαραώ μέχρι τους ... πραίτωρες του Καίσαρα [ του κανονικού όχι του στρατηγού άνεμου :-) ] και τους 'executive managers' των τεχνικών της εξουσίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε grsail που σε ενοχλεί να σκοντάφτεις πάνω σε ένστολους,πες ότι σκοντάφτεις σε............. ζαρντινιέρες ας πούμε.
    Αυτός είναι ο σκοπός της τρομοκρατίας.
    Να σε κάνει να νιώσεις στο πετσί σου ότι τους έχεις ανάγκη να είναι πάνω από το κεφάλι σου συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχίζω να μην τα βλέπω τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα. Αυτοί κάτι ετοιμάζουν. Κάτι πολύ κακό ετοιμάζουν και το κάνουν άτσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tiktos
    ... το ζήτημα με τις ζαρντινιέρες μπορεί να γίνει περισσότερο πρίπλοκο, πχ σπάμε μερικά κεφάλια φυλακίζουμε για πλάκα μερικούς ανθρώπους και μετά ζητάμε συγγνώμη απολύουμε και έναν καραβανά του μπατσικού και ... όλα μέλι γάλα !

    ... ωραία 'μηχανή' έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @simple man
    ... δεν έχω πληροφορία, αλλά αυτές οι κουλές εξαγγελίες περί 17Ν, μαζί με τον ερχομό του Δεκέμβρη, δεν προμηνύουν τίποτα καλό ... ίδωμεν.

    (και η προβοκάτσια είναι πάντα μια πιθανότητα, σίγουρα το 10,5 έπεσε βαρύ στο στομάχι κάποιων οπότε θα ψάχνουν τρόπο να 'ρεφάρουν')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tiktos

    ... ναι ! μαζί με την κβαντική προόδευσε και η Μπατσική Μηχανική ... αμ' πώς :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @simple man,@grsail,
    για το

    "Αυτοί κάτι ετοιμάζουν. Κάτι πολύ κακό ετοιμάζουν και το κάνουν άτσαλα."
    -
    Φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Ουάσιγκτον για επίσημες συνομιλίες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης.
    Η επίσκεψη του κ.Φλωρίδη θα διαρκέσει από τις 14 μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου και κύριο θέμα της θα είναι η οργάνωση της Ασφάλειας για την Ολυμπιάδα του 2004.
    Στην Ουάσιγκτον, τον κ. Φλωρίδη συνοδεύουν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Παύλος Αποστολίδης
    και
    ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

    Ελευθέριος Οικονόμου.

    Η “ελληνική” κυβέρνηση παραδίδει ολοκληρωτικά την Ελλάδα στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Με το πρόσχημα της αόρατης απειλής που ονομάζουν τρομοκρατία, η Ελλάδα τελεί ολοκληρωτικά πλέον υπό στυγνή σιωνιστική κατοχή.
    ...απο το σημερινό μακελιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @B.Bimo

    ... και καταλήξαμε στα μυστηριώδη αερόστατα και τις υποκλοπές ...

    Τελικά με τον Οικονόμου τι θα γίνει ; θα είναι ή δεν θα είναι ο 'νέος' ;

    (από τις χειρότερες δυνατές επιλογές τόσο ώς παρουσία όσο και ως συμβολισμός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... και καταλήξαμε στα μυστηριώδη αερόστατα και τις υποκλοπές ...:-))))))))

    ...μα δεν έκανε σχόλιο ο άνθρωπος...
    αναδημοσίευση έκανε και είχε την ευγένεια να γράψει και το link..lol

    ο οικονόμου έχει τις ίδιες προστάτιδες με τον γαπ και την ντόρα..:(

    ίδωμεν..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails