Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ψεύτης ... (τα έλεγε τον Ιούνιο του 2009)


.

Μη με γελούν τα μάθια μου; Μη με ψευδούν τ' αυτιά μου;

«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».
Αυτά τα λογάκια ανήκουν στον πατριώτη, στον σοσιαλιστή, στον αντιπρόεδρο του Γιώργου Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι ο Πάγκαλος δεν ήταν παρών όταν οι Αμερικάνοι «παρέμβηκαν» στην Ελλάδα, την εποχή δηλαδή του Βαν Φλιτ, του «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», την εποχή των Ναπάλμ και των Μακρονησιών, την εποχή της μετατροπής των Γερμανοτσολιάδων σε Αμερικανοτσολιάδες.

Ηταν, όμως, παρών, όταν πενήντα χρόνια αργότερα, ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, στεκόταν εκ δεξιών του πρωθυπουργού που αναφώνησε εκείνο το αειθαλούς αναξιοπρέπειας «Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Για να μη νομίζετε, δηλαδή, ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των πάλαι ποτέ, κίβδηλων συνθημάτων περί της «λαϊκής κυριαρχίας» και της «εθνικής ανεξαρτησίας», δεν έχουν κριτήρια όταν επιλέγουν τους αντιπροέδρους τους.


(από το βαθύ κόκκινο μέσω macedoine)
.

Από τον Ορφέα ως τις μέρες μας


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Στη μουσική παράσταση:
«Από τον Ορφέα ως τις μέρες μας»
Θέατρο Πέτρας Πετρούπολη Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. -- Είσοδος Ελεύθερη

Τα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια ζωντανεύουν ξανά χάρη στα 40 εκπληκτικά ανακατασκευασμένα όργανα, οι αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε...
 διασκευές γνωστών, παραδοσιακών κομματιών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πολυποίκιλη μουσική της Πελοποννήσου και φυσικά δεν θα απουσιάζει ο τραγοπόδαρος μουσικός Πάνας από την Αρκαδία.
Μια μουσική πανδαισία έξω από τα συνηθισμένα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό μιλώντας στη καρδιά κάθε Έλληνα και όχι μόνο.
Ο ΛύρΑυλος έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το έργο του, το οποίο έχει καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ερευνητική διάσταση. Χωρίς στείρα αρχαιολατρική διάθεση και «εμμονές», ο Λύραυλος προχώρησε εξαρχής θέτοντας ως βασικούς στόχους την εις βάθος μελέτη, την καλαίσθητη και επιστημονική αναβίωση, και την ορθή προβολή της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής με μουσικό και όχι μουσειακό τρόπο.
.

Τα σαντέ της Σαπφώς



Παραθέτω ένα απόσπασμα από την εξαιρετική ανάρτηση της taspa:

(αφιερωμένο στους αντι-παθητικούς αντι-καπνιστές)


[ … ] στο βιογραφικό του διήγημα «Τα σαντέ της Σαπφώς» ο Γιώργος Μανιωτης, ο μόνος πνευματικός άνθρωπος που την πλησίασε και έγραψε γι΄αυτήν,...... ήταν σα να έλεγε στον κόσμο
«στην πραγματική ζωή δε θα υπάρχω. Θα υπάρχω μόνο, όσο διαρκεί η παράσταση». 
''Έτσι φρόντισε να κρατήσει τον εαυτό της, αόρατο σχεδόν, μισοκρυμμένο πάντα στις πίσω σκιές των κτιρίων. Το άβατο της μοναξιάς της δεν το πάτησε ποτέ κανείς. 
Στη διάρκεια της ημέρας την έβλεπες συχνά να κάθεται μονάχη της στο τραπεζάκι κάποιου καφενείου, να μηρυκάζει τη θλίψη της, ..........καπνιζοντας  τα'
ΚΟΚΚΙΝΑ   ΤΣΙΓΑΡΑ  ΤΗΣ
Βλεποντας   λοιπον   την   αντιδραση  των  ηλικιωμενων  απεναντι   στην  απαγο-ρευση   του  καπνισματος   στα - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ   ΚΑΦΕΝΕΙΑ- εκει  οπου  η
ΠΕΡΙΦΗΜΗ  ΤΙΜΗΜΕΝΗ  ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
περνα  χρονια  τωρα   τον  χρονο της  νοιωθοντας  πως  συνεχιζει  να ζει  αναμεσα  σ'εναν καφε ,ενα  τσιπουρο  μια  πρεφα  εναν  φιλικο  καυγα  και ενα τσιγαρο,
μεταφερθηκα ΑΥΤΟΜΑΤΑ  στην  εικονα  της  μοναξιας
ΤΟΥ   ΒΙΒΛΙΟΥ.
Προκειται  για  αναλγητη  συμπεριφορα  απεναντι  στους  ανθρωπους  αυτους.
Για  το
ΚΥΝΗΓΙ  ΤΩΝ  ΚΑΚΟΜΟΎΤΣΟΥΝΩΝ.
Για   αναγκαστικο κατ  οικον  εγκλεισμο, για  κοινωνικο  αποκλεισμο
Για εναν ιδιομορφο
ΡΑΤΣΙΣΜΟ!!!!
[ … ]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails