Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η Τρίτη Ευρωπαϊκή Καταστροφή



Έχω πάψει πλέον να είμαι «εθνικά υπερήφανος» … τι είναι αυτό;

Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι κάνουν και τι λένε τα διάφορα pretenteries.
Είναι αδύνατον να αισθανθώ έκπληξη από οποιαδήποτε προδοσία ή έκφραση ανικανότητας και ιδιοτέλειας της εντολοδόχου «κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού».

Αναμένω και προετοιμάζομαι για την στιγμή όπου το Ελληνικό, μαζί με το Ευρωπαϊκό ελπίζω, κοινό θα αντιδράσει και επιτέλους θα «μιλήσει». Υποστηρίζω και είμαι υπερήφανος για τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας.

Οι πολίτες οφείλουν πλέον να εκφραστούν και να δράσουν απελευθερωμένοι από τα παραδοσιακά κομματικά σχήματα και να συστήσουν αν όχι μία πολιτική οντότητα τότε ένα κίνημα με ισχυρό κοινωνικό έρεισμα και με αποκλειστικούς σκοπούς την ανατροπή της διαδικασίας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, την προστασία της χώρας και την διάσωση του κοινωνικού κράτους. Η άμυνα απέναντι στις ασύδοτες δυνάμεις του χρήματος αποτελεί πλέον προϋπόθεση ύπαρξης όχι μόνο για την χώρα μας αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι βιαστές της Ευρωπαϊκής ιδέας πρέπει επιτέλους να πάψουν και να συρθούν πίσω στις σπηλιές τους.

Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ευρώπης.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πλήρως αυτό το απλό γεγονός και να συνεκτιμήσουν την οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική του σημασία.

Σκεφτείτε: κανείς δεν βγήκε τόσα χρόνια για να εξηγήσει στους Ευρωπαίους πολίτες γιατί πρέπει τα ελλείμματα να είναι κάτω του 3% και γιατί πρέπει το Δημόσιο Χρέος να είναι κάτω του 60% του ΑΕΠ. Απολύτως κανείς !

Η Γερμανία θα πρέπει να αντλήσει δυνάμεις από την λαμπρή πνευματική της ιστορία και το εξαιρετικό επιστημονικό και πολιτικό της δυναμικό ώστε να αποποιηθεί τον ρόλο του δήμιου της Ευρωπαϊκής ιδέας. Η ΕΕ κατακρεουργείται σήμερα στον βωμό των κοντόφθαλμων  συμφερόντων μιας αμετανόητης βαθιά νεοφιλελεύθερης Γερμανικής ελίτ.

Αυτή η αμετανόητη Γερμανική ελίτ απεργάζεται ανενόχλητη την Τρίτη Ευρωπαϊκή Καταστροφή λειτουργώντας την χώρα ως εν δυνάμει αυτόνομο οικονομικό κέντρο.

( με αφορμή την ανάρτηση «Δροσιά σήμερα στο …» της taspa )
 .

Ιερώνυμος - Δαμανάκη: Μπαβαρουάζ με φράουλες, κατά της φτώχιας

28/07/2010 από Po

Με ορμητήριο το Χίλτον εξόρμηση κατά της αδικίας
Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στην έδρα της Ε.Ε. και στον κ.Μπαρόζο με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχιας:
«ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Κυριακής ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές ….. Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί.»
«Σημαντική προσωπικότητα»
Η ΜΑΡΙΑ είπε ότι με την επίσκεψη αυτή ανοίγει νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Ε.Ε. Και ανέπτυξε τη σημασία της στρατηγικής της Ευρώπης για τη μείωση των φτωχών και αποκλεισμένων κατά είκοσι εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Δαμανάκη χαρακτήρισε επίσης τον Ιερώνυμο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, είπε πως «είναι αμαρτία στη σημερινή εποχή να αφήνουμε ανενεργή τη δύναμη της Εκκλησίας που πρέπει να βγαίνει έξω από τα τείχη και να αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».
Επίκαιρη αποδείχθηκε η φαντασία του Δ. Ψαθά όταν περιέγραφε στη «Μαντάμ Σουσού» εκδηλώσεις κυριών του Κολωνακίου κατά τη θερινή σαιζόν της φιλανθρωπίας. Κλασσική αποδείχτηκε η Μαρία Αντουανέττα όταν έλεγε ειρωνικά: «Ψωμί θέλει ο λαός δεν του κάνει το παντεσπάνι;».
Η κυρία Δαμανάκη ως εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου είχε βάλει 3 στόχους: «Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία». Κύλισε πολύ νερό κάτω ζαπό τα γεφύρια του Κηφισού, και η γενναία φοιτητριούλα αναβαθμίστηκε κοινωνικά, το ίδιο και ο τότε άσημος καθηγητής Λυκείου που λούφαζε στη Δικτατορία. Στη σημερινή Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φάσμα των μισθών πείνας και της ανεργίας. Η Παιδεία γίνεται ολοένα και πιο ταξική, αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όπου η σπουδάζουσα νεολαία είναι πολύ συντηρητικότερη από την υπόλοιπη κοινωνία. Όσο για ελευθερία η χώρα κατάντησε και με την ψήφο της κας Δαμανάκη προτεκτοράτο του ΔΝΤ. Η φτώχια καλπάζει ακάθεκτη και η Εκκλησία παραμένει προκλητικά πλούσια, κρατικά επιδοτούμενη, ανεξέλεγκτη, σκανδαλοποιός και αφορολόγητη. Η κα Δαμανάκη μπορεί να μην πέτυχε τους στόχους της νιότης της για την ελληνική κοινωνία, τους πέτυχε όμως με το παραπάνω για ελόγου της και για τα παιδιά της, εξασφαλίζοντας δύναμη, προκλητικά προνόμια και μισθό την ώρα που περικόπτεται η σύνταξη του φτωχού και το φάρμακο του άρρωστου. Εξορμά λοιπόν στην Ευρώπη με τον αρχηγό της ζάπλουτης αρπακτικής φοροκλέφτρας Εκκλησίας για να σώσει τους πεινασμένους. Υπάρχει κανείς που να τους παίρνει στα σοβαρά; Ασφαλώς όχι. Πως όμως μπορεί να προκαλούν χωρίς να γίνεται περίγελως των θεατρικών επιθεωρήσεων, της μαχόμενης Δημοσιογραφίας και της Αριστεράς; Η κοινωνία έχει βυθιστεί σε νοσηρή απάθεια.
Επειδή μόνο με το γέλιο μπορούμε να σωθούμε σας παραπέμπω και στο σατιρικό μπλογκ του «Χριστιανού Ορθόδοξου», που από ότι αντιλήφθηκα ήταν και η μόνη σοβαρή αντίδραση στο φιλανθρωπικό γκαλά των Ιερώνυμου-Δαμανάκη:
http://orthodoxos.wordpress.com/2010/07/23/bourdes/

Πολεμά το κακό ...

από το blog " ο Χριστιανός Ορθόδοξος "

Απουσιάζω διότι πολεμώ το κακό (τη ΦΤώΧΕΙΑ!!!)

Jeronymo (ελληνιστί ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ) πνευματικός ηγέτης των Απάτσι
Μας κάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (δεν ημπορούσα να αρνηθώ!) για να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Δυστυχώς συμμετείχαν και πολλοί Αμαρτωλοί αιρετικοί όπως και από άλλες επαίσχυντες θρησκείες του διαβόλου.
Εξετάσαμε τη στρατηγική της ΕΕ «Ευρώπη 2020», με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην ανάγκη προώθησης της απασχόλησης και της χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, αλλά και της κοινωνικής συνοχής (δεν ημπορώ την ανοχή!!!).
Υπέγραψα, τι να κάμνω!!!
Λεπτομέρειες των κατορθωμάτων μου Αιδώ!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails