Κυριακή 10 Μαΐου 2009

νδ – ΠΑΣΟΚ - λαος ψήφισαν για…”Εκκλησία ΑΕ”


Επειδή πλησιάζουν εκλογές -βουλευτικές (με ευρω- ή χωρίς ευρω-) δεν άντεξα στον πειρασμό και αναδημοσιεύω από το σημαντικότατο blog Ροΐδη Εμμονές ... (γιατί τα σύκα, είναι σύκα)


Η πανελληνίως γνωστή και κακόφημη εταιρεία της Εκκλησίας ΣΥΜΕΑΝ, έγινε ΑΝΟΕΕ ΑΕ., δηλαδή σε απλοϊκά ελληνικά “άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του Αλλιώς”

Αλλά η ιστορία φίλοι μου είναι πολύ παλιά – κι εδώ δεν σας ξαφνιάζω – κρατάει πολλούς αιώνες εις την ορθοδοξίαν. Κάθε αμαρτία εξαλείφετε διά της μετανοίας και του εξαγνισμού, κι ο αμαρτωλός (και νυν εξαγνισμένος) επιστρέφει στη μάταιη καθημερινότητα άμωμος και άσπιλος, και εάν θέλουμε να ξεχαστούν τα αμαρτήματα, αλλάζουμε το όνομα του αμαρτωλού.

Η αμαρτωλή ΣΥΜΕΑΝ (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης, Υποστήριξης Επιχειρηματικών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων της Εκκλησίας) που ίδρυσε ο μακαρίτης Χριστόδουλος με στόχο την αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρ. Ένωσης, δηλαδή από τους “ευρωλιγούρηδες” όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο μακαρίτης, και νυν Λατρευόμενος, από τα συνήθη κατά τους αιώνας πλήθη των αμνοεριφίων, που όλο και μειώνονται, εξού και η μείωση του περιεχομένου των παγκαρίων σε όλες τις ενορίες της επικράτειας. Αυτή λοιπόν η ΣΥΜΕΑΝ φαλίρισε. Όταν ανέλαβε ο Ιερώνυμος, στα ταμεία της βρέθηκαν (το θυμάστε, είμαι βέβαιος) μόνο €366,45.

Ο αρχιεπίσκοπος διέταξε έρευνα, και στην πορεία (το θυμάστε, είμαι βέβαιος), βρέθηκαν τρύπες πολλές, μαύρες κι άραχνες, που να κακο-χρονο-να-χουν και να-πάνε-στον-αγύριστο γιατί περί του Σατανά επρόκειτο που, να-τον-δω-να-ψήνεται-στα-τάρταρα. Αποφασίστηκε λοιπόν· με την “συνεργασία” της επίσημης πολιτικής εξουσίας, πριν ακόμη βγει η δυσωδία και προστεθεί στις άλλες δυσωδίες (εκείνες που έχουν ήδη παραγραφεί…), να διαλυθεί η παλιά και να ανασυσταθεί με άλλο όνομα. Μια νέα εταιρεία, χωρίς αμαρτωλό παρελθόν γεννήθηκε, από προχθές υπάρχει πλέον στη ζωή άμωμη, άσπιλη, κυρίως Παρθένα με την ψήφο των ευσεβεστάτων ορθοδόξων κομμάτων νδ – ΠΑΣΟΚ - λαος…

Η ψηφοφορία κατά περίεργη και τυχαία σύμπτωση έγινε λίγο πριν το κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής και, αν το μυαλό ορισμένων πάει στο κακόπιστο “διέγραψαν τα παλιά σκάνδαλα και ένα νέο γεννιέται, αυτό της Εκκλησίας ΑΕ“, νομίζω ότι τέτοιοι που σκέφτονται τέτοια, είναι κοινοί συκοφάντες, αναξιόπιστοι και κατά της “επιστροφής της πολιτικής”

Και αυτό που αναφέρεται στο νέο νόμο, το ….”O αναπτυξιακός οργανισμός της Εκκλησίας θα αναλαμβάνει την κατασκευή, τη μελέτη και την επίβλεψη έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διοίκηση θα ασκείται από την Εκκλησία και το προσωπικό θα μπορεί να αμείβεται από το δημόσιο…” Μην πάει ο κακόβουλος νους σας ότι πρόκειται για μια εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, τυπικά μόνο αναφέρονται όλα αυτά, για τους κουτόφραγκους που θα μας χρηματοδοτούν. Κ α τ α λ ά β α τε;

Επίσης μην συγχέετε τα παραπάνω με συνθήματα τύπου “επανίδρυση του κράτους” + “η Ελλάδα θέλει μια νέα διακυβέρνηση” + “το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους”. Όχι.

Ούτε τα παρακάτω ισχύουν:
Ότι η νδ – ΠΑΣΟΚ – λαος, “... θέσπισαν στην κερδοσκοπική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και από τα πρόσφατα σκάνδαλα, με πρώτο αυτό του Βατοπεδίου, προχώρησαν από κοινού, μετά από μία δευτερεύουσα, για τα μάτια του κόσμου, κυβερνητική τροποποίηση, στην ψήφιση μιας χαριστικής και σκανδαλώδους τροπολογίας σε όφελος της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Μια ανώνυμη εταιρεία με μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή την Εκκλησία, η οποία υποκαθιστά τις δημόσιες αρχές στην ανάληψη, επίβλεψη, μελέτη και κατασκευή έργων του ΕΣΠΑ και συμπράξεων με άλλους δημόσιους φορείς, ενώ η Ανώνυμη Εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο από το οποίο μπορεί να παίρνει και προσωπικό που θα πληρώνει το κράτος…” Όχι, και πάλι Όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Πηγές
“Το Ποντίκι” 30.04.09.
“Αυγή” 08.05.09

Σημ. grsail 1: τα σύμβολα ‘νδ’ και ‘λαος’ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκαν ... εξεπιτούτου.
Σημ. grsail 2: όπου ‘λαος’ η γνωστή Γελοιώδης Συναγερμική Απόφυσις
Σημ. grsail 3: όπου 'νδ' = παπαγοΕΡΕ (των απανταχού μαυρο- *μιχαλαίων και *γιαλούρων)
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails