Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Αχ βρε Eldorado…




Αχ βρε Eldorado…

Επενδύσεις δεν σημαίνει ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα θα είναι σαν να μπαίνει σε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα τιμά τις συμβάσεις που ο ίδιος υπέγραψε και απλώς θα κάνει ό,τι θέλει.

Η μέθοδος εξόρυξης συμφωνήθηκε εξαρχής και από κοινού να είναι άλλη από αυτή που χρησιμοποιεί κυάνιο. Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει κανένα σχετικό σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα ακόμη εξ ου και βρίσκεται σε εξέλιξη διαιτησία μεταξύ εταιρείας και Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό είναι όλο και τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση της μεθόδου μεταλλουργίας από την Eldorado θα σημαίνει ότι ολόκληρη η αδειδότησή της θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει από το 2013 ότι:

[ … ] τυχόν εφαρμογή άλλης μεθόδου ή η ουσιώδης, ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τροποποίησή της, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν ανακύψει η ανάγκη αυτή, θα πρέπει να στηρίζεται σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εκδοθείσα κατόπιν τηρήσεως εκ νέου της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδοτήσεως [ … ]

-είναι κακό να αντιμετωπίζουν ορισμένοι την ίδια τη χώρα τους ως μπανανία
-η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας περί παύσης εργασιών είναι μια αήθης προσπάθεια να κρύψει την ανικανότητα τήρησης των συμβατικών της υποχρεώσεων





Brexit



 

Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων τάχθηκε υπέρ του σχεδίου νόμου για το Brexit (326-290) και σε άλλη ψηφοφορία (318-310) εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα 8 ημερών που όρισε η κυβέρνηση για το τελευταίο στάδιο της ψήφισης. Η καταστροφή προχωρά…

Ο Trump θεωρεί πως με την οικονομία των ΗΠΑ, του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας -και ίσως λίγων χωρών ακόμα- θα μπορέσει να σταθεί ως αυθύπαρκτο οικονομικό κέντρο έναντι των Ανατολικών εγκαταλείποντας την Ευρώπη -και μάλιστα χωρίς να ξεχνά τα όνειρα των σκληροπυρηνικών για μονοπολική ηγεμονία. Οι Βρετανοί φαίνεται πως προς το παρόν, έστω και οριακά, τον πιστεύουν.
 
Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε ίσως να εξηγηθεί και το όλο και πιο βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, στη Βόρεια Αφρική όσο και στη Μέση Ανατολή και αλλού, τόσο βρώμικο που ομοιάζει πιά με αυτό των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails