Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μακεδονικό ή Σκοπιανό ή όπως αγαπάτε




Μακεδονικό ή Σκοπιανό ή όπως αγαπάτε

Έχω την εντύπωση πως το μακεδονικό ή το σκοπιανό, όπως προτιμάτε, μπορεί πολύ εύκολα και απλά να το συνοψίσει κανείς σε ελάχιστες αράδες.

1-Ένα ισχυρό και γνήσιο (όχι προτεκτοράτο ή ‘κρατίδιο’) Ελληνικό κράτος δεν αποδέχεται εν συνόλω την εκ του πονηρού σύσταση από το USA ‘μακεδονικού’ κράτους στα βόρεια σύνορά του και αξιοποιεί την διπλωματική, και όχι μόνο, ισχύ του με στόχο την αμφισβήτηση του σκοπιανού κρατιδίου καθαυτού.

2-Ένα προτεκτοράτο-κρατίδιο που ιδρύθηκε το Φλεβάρη του 1830 με Εγγλέζικα λεφτά δανεικά κι αγύριστα, αποδέχεται την ντρίπλα του USA στα βόρεια σύνορά του και επιζητεί μια συμβιβαστική λύση που να εξυπηρετεί (τουλάχιστον με κάποια υπολογίσιμα ανταλλάγματα ελπίζουμε όλοι) τις επιδιώξεις του USA στην περιοχή παίζοντας, συνειδητά ή μη, ένα μεσο-μακρο-πρόθεσμα αντιευρωπαϊκό ρόλο.

Για περισσότερη πολιτική φλυαρία δείτε εδώ: [ http://grsail.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html ]

Μακεδονικό




Μακεδονικό

Ο Φίλιππος της Μακεδονίας συνένωσε με τον πανίσχυρο στρατό του όλες τις πόλεις-κράτη στην περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα, προετοίμασε δηλαδή το έδαφος ώστε ο γιός του ο Αλέξανδρος(*) να μπορέσει να συντρίψει στην απειλή των Περσών κι έτσι να διαδώσει _υποτίθεται_ το Ελληνικό πνεύμα και Πολιτισμό στην εγγύς και Μέση Ανατολή (δηλ. μιλώντας με σημερινούς όρους από την Ανατολική Τουρκία, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν μέχρι την Ινδία και τις παρυφές της Κίνας). Βεβαίως πολλές από τις περιοχές αυτές είχαν ήδη δικό τους πολιτισμό και μάλιστα πολύ προχωρημένο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία 😉

Η Μακεδονία, δηλαδή η περιοχή από την οποία άντλησαν τον πλούτο και το στρατό τους ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, εκτείνεται σε εδάφη της σημερινής Ελλάδας των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Βεβαίως δεν υπάρχει «Μακεδονική γλώσσα» ούτε «Μακεδονική εθνότητα» αλλά όλοι διεκδικούν ένα κομμάτι από το κύρος και την ιστορική αίγλη που προσδίδει το όνομα Μακεδονία αναζητώντας πολιτική-ιστορική ρίζα και ‘ταυτότητα’.

Ειδικά το κρατίδιο των Σκοπίων (καθαρά δημιούργημα των Αμερικάνων ως γεωπολιτικό προγεφύρωμα στα Ανατολικά της Ευρώπης μετά τον διαμελισμό της Σερβίας) έχει ανάγκη σε βαθμό απελπισίας μια ιστορική ρίζα και μια ‘Μακεδονική ταυτότητα’ ως όρο για την ίδια την ύπαρξή του αφού πρόκειται για κρατίδιο χωρίς δική του παραγωγή ή άλλους πόρους και με έκταση το ένα έκτο της Ελληνικής και πληθυσμό περίπου 2 εκατομ., όσο δηλαδή μια μέση Ευρωπαϊκή πόλη.

Αυτή η διεκδίκηση κάποιας ιστορικής ρίζας έχει ξυπνήσει τον τυφλό εθνικισμό απαίδευτων και ανυποψίαστων μαζών κυρίως στην Ελλάδα και στα Σκόπια.

Οι μάζες αυτές γίνονται αντικείμενο άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης από Έλληνες φασίστες, ακροδεξιούς και δεξιούς (ΝΔ κλπ) ως εργαλείο αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω δηλαδή από όλη τη φασαρία κρύβονται υπερσυντηρητικοί κύκλοι και στο βάθος η ίδια η Ελληνική οικονομική ελίτ που ζητάει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος (ποτέ δεν νοιάστηκαν πραγματικά για την Ελλάδα και τους πολίτες της αυτοί) αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

Φαντάσου τι ξεφτίλα θα πάθαιναν όλοι αυτοί αν μια ‘αριστερόστροφη’ κυβέρνηση κατάφερνε να λύσει το σκοπιανό ζήτημα που αυτοί και η ανικανότητά τους άφησαν άλυτο για πάνω από 25 χρόνια… Εξ ου και η σημερινή θλιβερή εθνικιστική φιέστα στο Σύνταγμα.

Τώρα, αυτό που κρύβεται πίσω από την τωρινή τόσο έντονη ανακίνηση του ζητήματος είναι η προσπάθεια των Αμερικάνων να λύσουν το σκοπιανό(**) ώστε να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να ιδρύσουν εκεί μια τεράστια Αμερικάνικη βάση σαν το Camp Bondsteel στο Κόσοβο (ψάξε το Camp Bondsteel στο Net να δεις για τι πράγμα μιλάω) που να λειτουργήσει γεωπολιτικά σε δύο άξονες:

Ισχυρός μοχλός πίεσης στα Ανατολικά της Ευρώπης με δυνατότητα πρόκλησης προβλημάτων και αποσταθεροποίησης στην ΕΕ (ρυθμιστική γεωπολιτική ισχύς)
Σημαντικότατη στρατιωτική παρουσία στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

(*) αν πας στο μουσείο της Βεργίνας θα καταλάβεις από τα εκθέματα τη λατρεία που είχε ο Αλέξανδρος για τον πατέρα του

(**) Είναι αναγκαία η επίλυση του σκοπιανού για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί η Ελλάδα ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ έχει ασκήσει veto και αρνείται την ένταξη πριν την λύση για το όνομα των Σκοπίων κλπ)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails