Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο άθλος της καταστροφής του Ελληνικού Πανεπιστημίου



Η υπουργός καταστροφής των Ελληνικών Πανεπιστημίων βρήκε 133 που υποστηρίζουν το εκτρωματικό νομοσχέδιό της. Αποτελεί πραγματικό άθλο ! Της μένει να πείσει άλλους … δώδεκα χιλιάδες διακόσιους τριάντα τέσσερεις (12.234) καθηγητές.

Ο πίνακας με τον αριθμό υπογραφών ανά Πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι δωρεά του καταστήματος. Διαβάστε και … κλάψτε μαζί με την δια βίου:

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
32
Πανεπιστήμιο Κρήτης
24
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
17
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
13
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
10
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
7
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
7
Πανεπιστήμιο Θράκης
5
Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
4
Πανεπιστήμιο Πατρών
4
Πάντειο Πανεπιστήμιο
4
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
2
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
2
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
1
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
1


.

Κινεζοποίηση



Μου έχει κάνει εντύπωση μεγάλη και σκεφτόμουν από καιρό να γράψω κάτι σχετικό, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται (ή δεν εκφράζονται) οι διάφοροι προοδευτικοί φορείς, κόμματα κλπ για εργαζόμενους που βρίσκονται λίγο πιο μακριά από εμάς πολιτισμικά αλλά και γεωγραφικά.
Σκεφτείτε για παράδειγμα την κατάχρηση του υποτιμητικού και αλαζονικού όρου "κινεζοποίηση".
Δεν είδα από κανένα υποτιθέμενα προοδευτικό φορέα κοινωνικό ή πολιτικό μια θέση σεβασμού και πραγματικής αλληλεγγύης προς τους σκληρά εργαζόμενους Κινέζους πολίτες που αγωνίζονται μέσα σε αντιξοότητες και πισωγυρίσματα για να βελτιώσουν την ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους μέσα από μια αργή και πολύ βασανιστική πορεία.
Φαίνεται ότι η αλαζονεία της Δύσης έχει εμποτίσει και την ίδια την αριστερά.
Φαίνεται επίσης, ότι ή η εργατική αλληλεγγύη είναι γεωγραφικά επιλεκτική ή ότι τα προοδευτικά κινήματα και οι πολιτικοί φορείς τους έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να αντιληφθούν τους νέους συσχετισμούς και την πολυπλοκότητα της εποχής μας ώστε να είναι ικανά για να εκφράσουν τα όνειρα και την βούληση των πολιτών, όπου γης.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails