Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η μαριάννα της κατάντιας και του ψεύδους

(συνήθως βάζω πάντα μια εικόνα σε κάθε ανάρτηση, έτσι για την αισθητική συμπλήρωση να πούμε. Τώρα όμως δεν χρειάζεται. Όλοι γνωρίζετε για ποιο πράγμα μιλάω.)


Έχουν ένα ‘κανάλι’, δηλαδή έναν τηλεοπτικό σταθμό που μπαίνει κάθε βράδυ με επονείδιστο τρόπο στα σπίτια ανυποψίαστων Ελλήνων ιδιοτελώς και συνειδητά, με στόχο να διαχειριστεί, να διαμορφώσει και να αλλοιώσει τον τρόπο σκέψης και την συνείδησή τους.

Επίσης έχουν πολλά λεφτά που προέκυψαν από διαδικασίες διαχείρισης παρασιτικού κεφαλαίου, από αχόρταγα κερδοσκοπικές εμπορικές δραστηριότητες που είναι προφανώς αντίθετες  με το καλό του τόπου και των Ελλήνων πολιτών.

Τα μιάσματα αυτά λοιπόν φέρονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα να ‘δώρισαν’ στην Ελληνική κοινωνία από το ‘υστέρημά τους’ ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όλα τα έκαναν ‘αυτοί’, με την «δειλή και ελλειπή» συνεισφορά της πολιτείας .

Ο Έλληνας πολίτης λοιπόν δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και στο Κράτος του διότι οι αυτόκλητοι φαταούλες σωτήρες, οι σκοτεινοί κερδοσκόποι, οι ξεδιάντροποι τιμητές των πάντων είναι «υπεράνω». Είναι υπεράνω, αξιοποιώντας τα έντεχνα φωτογραφημένα, τα γεμάτα σάλια σιλικονάτα χαμόγελά τους  που τσαλακώνονται αναίσχυντα πάνω στα μάγουλα αθώων παιδιών.

Αυτό άλλωστε πιστοποιείται και από την αθρόα παρουσία των κάθε λογής νενέκων στην σεμνή τελετή των εγκαινίων της μονάδος. Στο πάνθεον των διαφόρων «τύπων» που έσπευσαν να αναμείξουν τα γλοιώδη σάλια τους με αυτά των σκυλάδικων «σταρ», καθώς και των ανυποψίαστων αλλά καλοθρεμμένων υπουργών του «βραδινού τηλεφωνήματος» και της «θείας Αγλαϊας», συμπεριελήφθη σύσσωμη η εθνοσωτήριος μνημονική κυβέρνηση.

Μην κουράζεστε αγαπητοί συνέλληνες. Μην κοπιάζετε και μην σπουδάζετε ώστε να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν αξίζει τον κόπο.

Δεν αξίζει, απλούστατα διότι κάποια μαριάννα με τα δικά σας κλεμμένα λεφτά θα βγει, ξεφτιλίζοντας την έννοια της Κοινωνίας καθ’ αυτής και θα εμφανίσει κάθε αυτονόητη λειτουργία του Κράτους Πρόνοιας ως προσωπικό άθλο. Ως προσωπικό θρίαμβο που θα τιμάται και θα τραγουδιέται στα σκυλάδικα της παραλιακής και στο δικό τους μέγαρο της δικής τους μουσικής.

Εσείς Έλληνες πολίτες, δεν αξίζετε, δεν υπάρχετε παρά μόνον για να της φιλήσετε το χέρι.

Καληνύχτα …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails