Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Τζιμάκος ... εχθροπαθής

.

Γράμμα προς τους πράσινους συντρόφους (και ενίοτε κανελί με βούλες) -upd


Σύντροφε,

Φοβάμαι ότι βιάστηκες πολύ να κηρύξεις πυρηνική καταστροφή εκεί που -ευτυχώς- δεν υπάρχει ακόμα. Ας συγκρίνουμε όμως την καταστροφή του κόλπου του Μεξικό και τις καθημερινές μικρότερες καταστροφές σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ιαπωνία και που δεν είναι (ακόμη) πυρηνική καταστροφή. Μπορείς μήπως – έστω διαισθητικά – να κάνεις μια σύγκριση περιβαλλοντικού κόστους; Μήπως ο –εντελώς αδικαιολόγητος- αποκλεισμός των πυρηνικών ως ενεργειακή λύση θα μας ρίξει ακόμη πιο βαθιά στο πετρέλαιο το οποίο είναι «γεωπολιτικά φορτισμένο» δηλαδή εμπεριέχει και ανθρώπινο αίμα;

Τόσο δύσκολο είναι πια να δει κανείς όλο το τοπίο χωρίς πρασινοαριστερές αγκυλώσεις του imitation πράσινου και της αριστεράς-έρμαιο; Το αλουμίνιο και το νικέλιο που ξεκινούν πχ από την Αμερική, έρχονται στην Ευρώπη προς επεξεργασία και καταλήγουν στην Κίνα για να μετατραπούν σε στοιχεία μπαταριών των ‘εξελιγμένων’ δήθεν πράσινων και αδικαιολόγητα πανάκριβων αυτοκινήτων δεν έχει παράλογο ενεργειακό και άμεσο περιβαλλοντικό κόστος;

Οι απίστευτα ενεργειοβόρες στην κατασκευή τους ανεμογεννήτριες και τα ρυπογόνα φωτοβολταϊκά (ποιος θα πάει να τα μαζέψει από τα χωράφια, τις θάλασσες και τις βουνοκορφές μετά το πέρας του κύκλου ζωής τους;) δεν σε ενοχλούν; Οι πανάκριβες δήθεν πράσινες λάμπες με τις εξωφρενικές τιμές, τον ψεύτικο χρόνο ζωής και το προκλητικό ενεργειακό φορτίο(*); Ούτε αυτές; Το τεράστιο κόστος της δήθεν πράσινης ενέργειας ποιος θα το πληρώσει; Ποιανού η ζωή θα υποβαθμιστεί;



ένας απλός σύντροφος που πρασίνισε από το κακό του


ΥΓ1. Μα είναι δυνατόν, σύντροφε, να πιστεύεις ακόμα σε παιδικά παραμύθια περί ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη; Εσύ που συνήθως έχεις πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμο επιστημονικό δεδομένο; Είναι – για το θεό – δυνατόν;
.
ΥΓ2. Επίσης πως είναι δυνατόν να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση (η οποία έδειξε πραγματικά εξαιρετική συμπεριφορά σε σεισμό τάξης 9 και ταυτόχρονο τσουνάμι 14 μέτρων) είναι ήδη άνω των σαράντα (40) ετών και επομένως απόλυτα ασύγκριτη, από πλευράς ασφάλειας, με τις σύγχρονες μονάδες. Ακόμη και οι προδιαγραφές δόμησης των υποστηρικτικών κτηριακών έχουν αυστηροποιηθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Η καταστροφολογία και η πολιτική υστερία περί τα πυρηνικά οδηγεί σε στροφή προς τα ορυκτά καύσιμα, πράγμα που είναι για πάρα πολλούς λόγους πολιτικά, οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά καταστροφικό, αλλά και σε όργιο κερδοσκοπίας των πρασινο-maniac (δηλ. των πετρελαιάδων και πάλι).
.
(*) το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή ενός προϊόντος
.

Η ζωή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και περισυλλογής πόρων που λέγεται Ελλάδα


Κάθε επίσκεψη και μια επίπληξη, ένας ακόμη εξευτελισμός για τα λεφτά που, αν θυμάστε, φάγαμε όλοι μαζί. Οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της χώρας ορίζουν πλέον κάθε δραστηριότητα της οικονομικής και κατ΄ επέκταση πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Πάντα φτωχοί συγγενείς και κυνικοί ικέτες στις αγορές του χρήματος, θα είμαστε; Και όμως, υπάρχουν εγχώριες στρατηγικές για την ανάπτυξη καλύτερες από τις ετοιματζίδικες της τρόικας: γιατί όπως λέει και ο κορυφαίος αναπτυξιακός οικονομολόγος στον πλανήτη (Dani Rodrik) «Οι πετυχημένες οικονομικές συνταγές δεν ταξιδεύουν καλά, δεν λειτουργούν αλλού, οι ντόπιοι ξέρουν πάντα καλύτερα να πειραματιστούν για να βρουν την πλέον κατάλληλη γι αυτούς λύση». Ακόμα κι αν συνέβαινε το απίθανο, να κερδίζαμε δηλαδή με την τυφλή υπακοή την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, «... η επιχειρηματική εμπιστοσύνη δεν φέρνει και ανάπτυξη, ενώ όταν είσαι ανυπάκουος σε σέβονται και περισσότερο».

.

Η πράσινη υστερία ως παρενέργεια της Ιαπωνικής τραγωδίας


Greens leader Claudia Roth says the Japan crisis shows nuclear power is unsafe. Berlin's Nuclear Policy 'Cynical and Immoral' she says.

Greens leader Claudia Roth has criticized the German government's response to the nuclear crisis in Japan and says the safety of reactors will be an issue in an important regional election in the state of Baden-Würrtemberg on March 27. "This will politicize the election," she told SPIEGEL ONLINE.

Όμως αυτή η υστερία μετά το πρόβλημα με το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώα.
Οι Γερμανοί πράσινοι έμειναν εν πολλοίς αδιάφοροι όταν χιλιάδες τόνοι πετρελαίου έρρεαν επί δύο μήνες μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό (Texan gulf). Επίσης μένουν περίεργα σιωπηλοί όταν τίθενται ζητήματα ενεργειακού φορτίου για τα δήθεν ‘πράσινα’ προϊόντα (20-30% πιο ακριβά είναι τα πράσινα αυτοκίνητα) όπως και για τα δυσανάλογα οικονομικά βάρη που επωμίζονται οι πολίτες από τις πράσινες μεθόδους παραγωγής ενέργειας.
Η νέα υστερία των τυμβωρύχων που προσπαθούν να στήσουν νέο φαγοπότι εις βάρος των πολιτών δείχνει το μέγεθος της πολιτικής ιδιοτέλειας και διαφθοράς που μαστίζει τους λεγόμενους «πολιτικούς ηγέτες που στην ουσία εκφράζουν τα συμφέροντα των οικονομικών και πολιτικών ελίτ μη δίνοντας δεκάρα τσακιστή για τα πραγματικά συμφέροντα και το καλό των πολιτών και του περιβάλλοντος.
.

Ku Klux Klan


Τι θα κάνει γι αυτό άραγε ο κος υπουργός «προστασίας» ;

[ Κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κουκούλες, ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου σε χώρο λατρείας Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών στον Κολωνό. Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, οι δράστες άρχισαν να χτυπάνε τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί.

Την ώρα της εισβολή, που ήταν ώρα προσευχής, βρίσκονταν στο χώρο συνολικά 6 μετανάστες. Σύμφωνα με την Κίνηση, ο Μοχάμεντ Ανουάρ τραυματίστηκε στο κεφάλι και οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν τέσσερα ράμματα. Φέρει επίσης χτυπήματα στη πλάτη και στα χέρια. Ο Μοχάμεντ Ασράφ δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι, στο πόδι και στο πρόσωπο. Ο Ουνίς Ραχμάν δέχτηκε χτύπημα από ρόπαλο στο κεφάλι και στα χέρια. Οι δράστες πέταξαν όλα τα θρησκευτικά βιβλία, ενώ κατέστρεψαν τζάμια και βιβλιοθήκες.

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ακόμη πως η αστυνομία που κλήθηκε έφτασε στο χώρο και άρχισε να ζητάει χαρτιά ακόμη και από τους τραυματίες.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή θα διοργανώσουν κινητοποίηση διαμαρτυρία τις επόμενες μέρες στο Κολωνό ενώ καλούν και στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μαρτίου, με προσυγκέντρωση στις 14:00 στην Ομόνοια. ]

.

Fuck You



Το πλέον προκλητικό που διάβασα σήμερα:

[ ... ] η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ ντε!) θεωρεί πως πρέπει ο ελληνικός λαός να διαπαιδαγωγηθεί (sic) στην αντίληψη ότι δεν πρέπει να έχει χρέος [ ... ]

Επίσης ο νεοσαλτιμπάγκος κος μαμπκούκης ή πανμπουμπούκης ή καπως έτσι, μας "εισήγαγε" τον νέο θεσμό που λέγεται "θεσμός επιφανείας" ... αν καταλάβετε τι λέει το νεο-λαμόγιο να με ενημερώσετε μήπως το καταλάβω κι εγώ.

Ή θα φύγουν νύχτα, ή θα πάνε φυλακή ή είμαστε όλοι ηλίθιοι οπότε δεν υπάρχει ελπίδα και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε καν τους βαρβάρους ... θα έχουν ήδη φτάσει !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails