Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Επί 13 μήνες "καταργούν" τον κουκουλονόμο οι Ψεύτες του ΠΑΣΟΚ


(από το tvxs) - ο τίτλος δικός μου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 22 συλληφθέντες στο πλαίσιο επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους 15 από αυτούς, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς «τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα».

Οι δικογραφίες των κατηγορούμενων διαβιβάστηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Οι υπόλοιποι επτά νεαροί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.
«Αναφορικά με τις συλλήψεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών με βάση τις διατάξεις του αντισυνταγματικού «κουκουλονόμου» της αλήστου μνήμης υπουργικής θητείας των Δένδια – Μαρκογιαννάκη, που θεωρεί τη χρήση αμφίεσης ως επιβαρυντικό στοιχείο για κακουργηματικής μορφής έγκλημα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει την υποκρισία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος που, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα, εξαπατώντας για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη, συνεχίζει να το εφαρμόζει!! Αποτελεί πραγματική ντροπή για τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη και Παπουτσή η αθέτηση της ρητής υπόσχεσής τους για κατάργηση του ελευθεροκτόνου αυτού νόμου, που πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας της δημόσιας συνάθροισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ
«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση καταψήφισαν και κατακεραύνωσαν εντός και εκτός Βουλής τις σχετικές ρυθμίσεις, να προχωρήσουν στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου νόμου για την ποινικοποίηση χρήση αμφίεσης», προσθέτει ο ΣΥΝ.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails