Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο «σωτήριος» ρόλος της Ελλάδας


Κάτω από «ασφυκτικές πιέσεις» ο πρωθυπουργός ‘μας’ δεν «άντεξε» και αναγκάστηκε να «παραδεχθεί» ότι οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν την τεχνογνωσία αλλά ούτε και τους «μηχανισμούς που απαιτούνται» (sic) για να καθοδηγήσουν και να επιτηρήσουν την χώρα μας κατά την εφαρμογή των μέτρων σταθεροποίησης. Αυτή την απίστευτη και βαθύτατα δουλική δήλωση έκανε σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία όλως τυχαίως αναφέρθηκε τρείς (3) φορές στο «μεγαλείο» του ΔΝΤ και καμία στην Ευρωζώνη ή (έστω) στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι λοιπόν με αυτή την δήλωση του πρωθυπουργού ‘μας’ για πρώτη φορά το κατάπτυστο και Αμερικανοκρατούμενο (με ότι αυτό συνεπάγεται) ΔΝΤ βάζει πόδι στα Ευρωπαϊκά θέματα.

Ο ιδιοτελής και εθνικιστής Σαρκοζύ (έξι φρεγάτες Γαλλικές, σύνολο 2,5 δις κόστισε η ‘φιλία’ του) και η ακραία νεοφιλελεύθερη Μέρκελ παρασυρόμενη και από την Γερμανική ‘κοινή γνώμη’ των φαταούλων και αχόρταγων συμπατριωτών της (100 δις από το χρέος μας βρίσκεται στις Τράπεζες της Γερμανίας που εμφανίζει προκλητικά υψηλό εμπορικό ισοζύγιο και αναμένει εναγωνίως την παραγγελία των Eurofighter), έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ούτε στο ύψος των περιστάσεων μπορούν να σταθούν ούτε την ίδια την Ευρωπαϊκή ιδέα μπορούν να προασπίσουν.

Θα γνωρίζετε ότι πολύς κόσμος, τμήματα της αντιπολίτευσης και σύσσωμη η ακροδεξιά χρησιμοποιούν –υποτιμητικά- το ακρωνύμιο ΓΑΠ όταν αναφέρονται στον πρωθυπουργό ‘μας’. Αυτό απέφυγα να το κάνω διότι το θεωρούσα απρεπές για πρωθυπουργό και κακόγουστο. Από σήμερα όμως αλλάξω και εγώ αισθητική … αυτό το ακρωνύμιο είναι ότι πρέπει και … πολύ του είναι !

Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα …
.

Η ιδιόρρυθμη Δημοκρατία της Δύσης


To υψηλόβαθμο στέλεχος της Moody’s, κύριος Pierre Cailleteau, δήλωσε χθες στη γαλλική Les Echos τα εξής :


- οι πιθανότητες χρεοστασίου της Eλλάδας είναι «ελάχιστες» 
- τα προβλήματα ρευστότητας της χώρας έχουν υπερεκτιμηθεί από τις αγορές 
- είναι πιθανότηατη η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Eλλάδας σε περίπτωση πλημμελούς εκτέλεσης των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση 
- η αξιολόγηση της Eλλάδας μπορεί να υποβαθμιστεί στο A3 εάν η υλοποίηση του προγράμματος λιτότητας αποδειχθεί ανεπαρκής 
- η Iσπανία «αξίζει» την πιστοληπτική αξιολόγηση AA 
- η Πορτογαλία κινδυνεύει μεν με υποβάθμιση, όχι όμως «δραματικού μεγέθους» 


Αυτά (μόνο) δήλωσε ο αλαζόνας «αυτοκράτωρ» ο οποίος παίζει με τις χώρες όπως άλλοι με τις χάντρες του κομπολογιού τους ! 
Σημειωτέον ότι τον φίλο μας τον Pierre δεν τον έχει εκλέξει κανείς ούτε κάποιος του έχει δώσει οποιοσδήποτε θεσμικό δικαίωμα παρέμβασης στα μεγάλα ζητήματα των διαφόρων χωρών. 
Οι θέσεις του δεν αποτελούν εκτιμήσεις κάποιου Πανεπιστημιακού ή δηλώσεις κάποιου εκλεγμένου πολιτικού ηγέτη παρά δηλώσεις κατά παραγγελία (των αφεντικών του) οι οποίες πέρα και πάνω από όλα (και από τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων), εξυπηρετούν και διασφαλίζουν τα συμφέροντα της εταιρείας του. 

Αλλά ας μην παραξενευόμαστε … κάθε Gotham City έχει και τους Joker του …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails