Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ενωτικές δηλώσεις...




Με μια κυριολεκτικά απίστευτη δήλωση, οι εκπρόσωποι των τριών συνιστωσών, Μανώλης Γλέζος (Ενεργοί Πολίτες), Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ) και Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ) αναφέρουν ότι «παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της 'αυτοδιάλυσης' των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και συνεχίζουν: «μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα 'αγκάθι' που -ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα- μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνάφεια και ίσως ως επιστέγασμα της προχθεσινής «ενωτικής» συνέντευξης του σ. Λαφαζάνη.
Η δήλωση αυτή αναπαράγεται ευρύτατα, ταχύτατα και με πολλή χαρά από ολόκληρο τον αστικό τύπο!

Το ζήτημα μου θυμίζει τις δυσκολίες που είχαν οι διάφοροι οπλαρχηγοί του ’21 να αφήσουν τα βιλαέτια τους και να συνενώσουν τις προσπάθειές τους για το ρίζωμα και την ανάπτυξη του τότε νέου Ελληνικού κράτους.

Έτσι όμως ήταν πάντα οι οπλαρχηγοί. Ευαίσθητοι στην γοητεία του βιλαετιού παραγνωρίζουν και παραγκωνίζουν το γεγονός πως οι Έλληνες πολίτες αναμένουν κάτι από το Συνέδριο.
Κάτι νέο και διαφορετικό από αυτό που είχαν. Κάτι ώριμο, σοβαρό, ενιαίο και ειλικρινές.

Πολλοί σύντροφοι μετά το Συνέδριο θα κληθούν ίσως να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Όπως και πολλοί σύντροφοι αλλά και απλοί πολίτες θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν ή όχι στα σαλόνια και στους καναπέδες τους.

Οι οπλαρχηγοί κρώζουν αλλά η ιστορία καλεί. Ας διαλέξουμε !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails