Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η άψογος στάσις ... ( όπως coward ! )


Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα δεν περιχαρακώνονται από τα ζητήματα της πολιτικής. Όσοι όμως παρακολουθούν το blog θα είδαν ότι σχεδόν όλα τα τελευταία θέματα είναι πολιτικά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω την επανάληψη του ίδιου ‘φαινομένου’ και σε αυτή την ανάρτηση.

Αφορμή αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί υποστήριξης της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ‘φωναχτά’ στα όρια της υστερίας ώστε να τονώνεται – με την ευκαιρία – και ο κομματικός πατριωτισμός των προβάτων και να υπηρετούνται οι παραδόσεις του έθνους στο θέατρο.
Οι δηλώσεις αυτές επίσης επιβεβαιώνουν την υποδούλωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας στα κάθε άλλο παρά ανιδιοτελή ‘γούστα’ της κόρης από την Κρήτη και των υπερατλαντικών πατρόνων.
Οι θέσεις αυτές υπενθυμίζουν έντονα την ‘άψογη στάση’ του Θεοτόκη πριν από εκατό περίπου χρόνια, την υπενθυμίζουν ως προς το δουλικά γελοίο αλλά την ξεπερνούν ως προς το εν δυνάμει καταστροφικό !

Η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η θέση του Ελληνικού Κράτους η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις τάσεις και τις εσωτερικές κατευθύνσεις – εκφρασμένες ή όχι – της Ευρωπαϊκής Ένωσης την στιγμή που οι δύο κεντρικοί – εκ’ των πραγμάτων - Ευρωπαίοι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θυμούνται – επί τέλους – ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σύνορα (!) και ότι οι αποφάσεις σε τέτοιας γενικότητας θέματα λαμβάνονται ‘εντός’ !

Η χώρα απέτυχε να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι είναι σε θέση να εκφράσει και να υποστηρίξει κεντρικές Ευρωπαϊκές επιλογές στην περιοχή δρώντας ως ‘στρατηγικός εκφραστής’ (βλέπε και παλινωδίες και παλιμπαιδισμούς με τον South Stream). Προχώρησε όμως και ένα βήμα πάρα πέρα απομακρυνόμενη όλο και περισσότερο από τον Ευρωπαϊκό πυρήνα αλλά και τα ίδια τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Υποστηρίζουμε και ‘υπηρετούμε’ την χώρα με την οποία έχουμε σοβαρότατους ‘ανοικτούς λογαριασμούς’ στα ζητήματα ‘θρακικό’, ‘αιγιακό’ και ‘κυπριακό’ που μετατρέπονται μέρα με την ημέρα σε γόρδιους δεσμούς.

Κάνω αυτές τις επισημάνσεις χωρίς κανένα εθνικιστικό ή τέτοιου είδους ελατήριο.

Απλώς η αυτοκαταστροφή ενός έθνους το οποίο στο κάτω – κάτω, έχει μία συνεισφορά στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, είναι πραγματικά αποκαρδιωτική !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails