Τρίτη 5 Μαΐου 2009

The Houses of Parliament ...


Όπως διαβάζω και ακούω, τα μέλη συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας περνούσαν από το έδρανο του προέδρου τους και έπαιρναν ένα κλειστό φάκελο που έριχναν στην κάλπη.

Πρόκειται προφανώς για πρακτική τελείως αντίθετη με το πνεύμα του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος , σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές ψηφίζουν σύμφωνα με την συνείδηση τους. Ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και παραπομπής βουλευτών στην Δικαιοσύνη.

Η επίορκη αυτή διαδικασία διανομής της ψήφου είναι όπως οι διάφοροι κομματικά τυφλοί κάνουν με τις θείες και τις γιαγιές τους. Δείχνει όχι το πολιτικό (διότι δεν υπάρχει) αλλά το κοινωνικό επίπεδο των βουλευτών της Γελοιώδους Συναγερμικής Απόφυσης.

Όμως η αγέλη των φασιζόντων και ανυποψίαστων μπουμπούκων γίνεται δεκτή σε όλα τα 'πάνελ' των ΜΜΕ ενώ οι πολιτικοί μας ηγέτες συζητούν μαζί τους ως ίσος προς ίσον !

Μήπως αυτό το "ίσος προς ίσον" είναι τελικά πραγματικό ;

Με τις σκέψεις αυτές βρέθηκα ξαφνικά σε μία εικονική πραγματικότητα όπου ...



... η Ελληνική Βουλή αποτελείται – λεει – από χίλιους (1.000) βουλευτές. Οι βουλευτές αυτοί εκλέγονται με απλή κλήρωση – χωρίς άλλα κριτήρια - από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Κάθε πολίτης μπορεί εν δυνάμει να γίνει βουλευτής για τέσσερα (μόνο) χρόνια εκτός εάν αρνηθεί.

Τα κόμματα εξακολουθούν να υπάρχουν και ενισχύονται με ρόλο την υποστήριξη προτάσεων και ιδεών που αφορούν κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Οι ιδέες αυτές προωθούνται στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο ώστε αυτό να βοηθηθεί στο διοικητικό / διαχειριστικό και νομοθετικό του έργο.

Κανένα μέλος της Ελληνικής Βουλής δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κυβέρνηση.

Η Ελληνική Βουλή επιλέγει μετά από συλλογή των προτάσεων των Βουλευτών και σχετική διαβούλευση, με ανοικτή ψηφοφορία, την Κυβέρνηση, δηλαδή τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό από πρόσωπα σοβαρής επιστημονικής κατάρτισης και εγνωσμένου κύρους που θα προταθούν με γραπτή και τεκμηριωμένη πρόταση από τους Βουλευτές.

Η θητεία της Κυβέρνησης και όλων των προσώπων που την αποτελούν είναι αυστηρά τετραετής. Κανένα μέλος της Κυβέρνησης δεν μπορεί να συμμετέχει σε επόμενη Κυβέρνηση.

Το Δικαστικό σώμα είναι αποκεντρωμένο και αυτοδιοικείται πλήρως. Σε σημαντικές εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στο Δικαστικό Σώμα συμμετέχουν και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν απολύτως ελεύθερα με δύο όρους
(α) δίκαιη και ισοβαρής παρουσίαση των θέσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων
(β) έλεγχος των μέσων με μόνο αισθητικά και πολιτιστικά κριτήρια από επιτροπή με διετή θητεία που θα επιλέγεται από τον Υπουργό Πολιτισμού.

Το μέγιστο τμήμα της Παιδείας και της Υγείας είναι υψηλής ποιότητας, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς κριτήρια ή περιορισμούς.

Δεν επιτρέπεται πώληση οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας ή επιχείρησης εκτός εάν η πώληση στοχεύει στην απόκτηση άλλης περιουσίας ή επιχείρησης ισοδύναμης ή μεγαλύτερης αξίας (οικονομικής και κοινωνικής).



... ξύπνησα με την βεβαιότητα ότι έβλεπα όνειρο και αυτό μου δημιούργησε μια απότομη και βαθιά απογοήτευση, από το ανοικτό παράθυρο ακουγόταν κάποιος δέκτης ... μιλούσαν ταυτόχρονα δύο βουλευτές εξηγώντας το απόλυτο ... τίποτα !
.
image: The Houses of Parliament (Monet)
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails