Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Η "κοινή" γνώμη και η μαζική συνείδηση


Dale Frank, Umbilicus Bracket creep Brain Wash Dead Loss, 2007

Η λυσσαλέα προσπάθεια ποδηγέτησης της λεγόμενης κοινής γνώμης είναι ίσως το κύριο σημείο των καιρών.

Από τις όψιμες εθνικές ανησυχίες του υιού Μαρκεζίνη και το μπαράζ της παραφιλολογίας περί πετρελαϊκού Ελντοράντο μέχρι την ασύμμετρη αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» των εφήβων και τις κατασκευασμένες «ανακαλύψεις» των τρομολάγνων της αντιτρομοκρατικής (sic) περί RAF και δεν συμμαζεύεται.
Ειδικά γι αυτό θλίβομαι και ντρέπομαι για λογαριασμό των ανθρώπων αυτών. Θλίβομαι διότι ως άλογοι και ψεύτες αποδομούν εκ του ασφαλούς και με το αζημίωτο την Ελληνική κοινωνία για την οποία κουράστηκαν και πολέμησαν οι πατεράδες μας. Ντρέπομαι διότι τα άτομα αυτά δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στην ζωή τους παρά να γίνουν «αντιτρομοκράτες» και «ειδικοί φρουροί».

Και λέω ‘λεγόμενης’ κοινής γνώμης διότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το παιχνίδι εδώ δεν αφορά την γνώμη (‘κοινή’ ή όχι), το παιχνίδι εδώ αφορά την αγωνιώδη προσπάθεια των τεχνικών της εξουσίας να διαμορφώσουν νέα μαζική συνείδηση στα μέτρα τους, καταστρέφοντας και βιάζοντας κάθε θετική και γνήσια κοινωνική ή πολιτική αφήγηση άνθισε ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο. Αναφέρομαι – μεταξύ άλλων – και στα τεράστια ποσοστά της «κοινής» γνώμης που πρόσφατα ανακαλύφθηκε από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι υποστηρίζουν την ανέγερση του φράχτη που σκαρφίστηκε ο ‘προστάτης’ μας πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ.

Για λόγους ευταξίας αναδημοσιεύω παρακάτω την ανοιχτή επιστολή των αδελφών της Fee Marie Meyer που συνελήφθει μαζί με άλλους με (αίολες;) κατηγορίες συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες:

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας

Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας.
Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα «λαυράκι» και αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.
Έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι, εντολοδόχοι της εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία, βασιζόμενοι στη συμπτωματική συνωνυμία της μητέρας μας με ένα φερόμενο μέλος της RAF, την Barbara Meyer, να στήσουν μία κινηματογραφική ιστορία συνωμοσίας με υποτιθέμενες διασυνδέσεις διεθνών και εγχώριων ομάδων. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε να αναδημοσιεύσουν επικηρύξεις μελών της RAF από τη δεκαετία του ’80 και άλλες πικάντικες σάλτσες προς τέρψη του τρομολάγνου κοινού.Η μητέρα μας παρουσιάστηκε λοιπόν ως καταζητούμενη και εξαφανισμένη τρομοκράτης, τη στιγμή που ζει στην Ελλάδα παρέα με εμάς, την οικογένειά της.
Χειρότερη μοίρα είχε ο πατέρας μας Wolfgang στα χέρια τους, αφού όχι μόνο του άλλαξαν το όνομα, αλλά και τον παρουσίασαν να έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Αυστρία πριν από χρόνια! Αρκετά σοκαριστικό για έναν μουσικοθεραπευτή που ζει και εργάζεται υγιέστατος στη Γερμανία…
Η αδελφή μας, επειδή φέρεται να ήπιε ένα ποτό με κάποιον από τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μία εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτά τα μυθεύματα και το «τρομοκρατικό» γενεαλογικό της δέντρο, βαφτίστηκε και η ίδια σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και καλείται σε απολογία!
Η αδελφή μας, όπως και εμείς, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά αναρχική, μια επιλογή βαριά μέσα σε έναν κόσμο εξουσιαστών.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας και προειδοποιούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό ότι θα μας βρουν απέναντί τους.
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails