Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Τιγκάραμε στις επαναστάσεις βρε παιδιά … έλεος !

( το ξανθό παιδάκι με το άψογο βάψιμο από την πρόσφατη 'επανάσταση' στην Συρία ... )

Κατά την άποψή μου όλες οι «επαναστάσεις» εκτός ίσως από της Υεμένης και του Μπαχρέιν είναι υποκινούμενες και χρηματοδοτούμενες από την Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ. Μια ένδειξη γι αυτό είναι ότι στα δυτικοτραφή καθεστώτα της Ιορδανίας και της Σ. Αραβίας που αποτελούν και τα δύο τις πλέον στυγνές και σκοταδιστικές μορφές δικτατοριών, κυριολεκτικά δεν άνοιξε μύτη.
Μάλλον αυτό που λέμε Δύση (δηλ. τα 850 εκατομμύρια ανθρώπων από ΗΠΑ, Καναδά, ΕΕ, Ην. Βασίλειο και Αυστραλία) επεκτείνει την σφαίρα επιρροής του προσαρμόζοντας τις μορφές επικυριαρχίας στις νέες συνθήκες. Πρόκειται δηλαδή για γεωπολιτικό παιχνίδι μεγάλης κλίμακας.
Οι εξεγέρσεις με το facebook και το twitter της NSA και της CIA δεν με πείθουν.
Κάποιοι μας δουλεύουν (ή νομίζουν) … ψιλό γαζί. Η Δύση επεκτείνεται γεωπολιτικά στην Αφρική και ταυτόχρονα οι δυτικές ελίτ μαζεύουν το χρήμα από τον κοσμάκι (και καλά λόγω δημοσίου χρέους και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς) καταστρέφοντας παντού την μεσαία τάξη.
Ωραίο στήσιμο για τρίτο πόλεμο δεν νομίζετε;
.

Εκτός από την "επανάσταση" στην Συρία υπάρχει και η Παλαιστίνη ...


η εικόνα της sibilla

Ο Τερματισμός της διαμάχης μεταξύ των δύο μεγάλων Παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμας και Φαταχ αποτελεί ίσως την σημαντικότερη είδηση των ημερών. Οι ηγέτες των οργανώσεων συμφώνησαν στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με στόχο την σύντομη προκήρυξη εκλογών. Οι συσχετισμοί στην περιοχή ταράζονται και το αιμοσταγές Ισραηλινό ψευδοκράτος ωρύεται.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails