Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Γράμμα από το Νότο


από το ιστολόγιο του Simple Man

Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες. Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί εμείς κάνουμε την απάνθρωπη πορεία τώρα και γι’ αυτό αφήστε μας τουλάχιστον την ικανοποίηση να λέμε ότι ο δρόμος αυτός που παγώνει τα πόδια μας είναι αποκλειστικά δικός μας.

Δεν είμαστε όλοι Έλληνες, διότι ούτε εμείς εδώ κάτω στο Νότο των Βαλκανίων δεν είμαστε όλοι της ίδιας ράτσας. Χωριστήκαν τα τσανάκια μας από καιρό. Από την μια μεριά έχουμε τους υποτακτικούς των κομμάτων νέων και νεοεισαγώμενω ν και από την άλλη τους μοναχικούς που προσπαθούν να σώσουν από τον βομβαρδισμό τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του να φέρεις το ασήκωτο όνομα Έλληνας. Για το λόγο αυτό όταν γράφετε επιστολές συμπαράστασης να βάζετε υποσημειώσεις σε ποιους τις στέλνετε γιατί σε αυτόν τον καφενέ στριμώχθηκαν αγρίως τα παλικάρια από τις αδελφές. Αν το κάνετε για να προλάβετε το τσουνάμι που έρχεται προς τη μεριά σας τότε οι δηλώσεις συμπαράστασης φανερώνουν δειλία να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ψηφισμένα εξουσιαστικά γουρούνια. Δηλώνετε φόβο για την πάρτη σας και όχι αλληλεγγύη για μας.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέσα από το φιλεύσπλαχνο φιλελληνικό σας πνεύμα είναι να προστατέψετε από τα νύχια των δήθεν πολιτισμένων συμπολιτών σας τους Έλληνες που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν στον δικό σας τόπο. Να γίνετε σύμμαχοι τους στο δικό σας έδαφος και όχι στο δικό μας γιατί αυτές οι συμμαχίες εισαγωγής μάς έχουν ακρωτηριάσει 200 χρόνια τώρα. Να μην αφήνετε κανέναν να τους πει: «Έλληνα, μού χρωστάς». Να υπερασπιστείτε τουλάχιστον αυτόν που μπορείτε και αφήστε εμάς ήσυχους αυτόν τον σκληρό χειμώνα που θα κάνει χρόνια να τελειώσει. Αφήστε μας ήσυχους διότι πρέπει να μάθουμε από την αρχή. Να καθαρίσουμε το τοπίο, να φτιάξουμε καινούργια θεμέλια, να ξεθάψουμε την σφαγιασμένη μας ηθική. Να ξαναγίνουμε Έλληνες, όχι για να μας θεωρείτε φίλους σας, αλλά για να ξαναγίνουμε η έμπνευσή σας.
.

Pourqoi ?Η Γερμανική αγορά εργασίας είχε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 περίπου 1,13 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Απασχόληση (IAB).
Το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο του 2012 ήταν 7,3% στη Γερμανία ενώ στην Ισπανία αγγίζει πλέον το 25% και στην Ελλάδα το 22%.
Οι θέσεις εργασίας που περισσεύουν στην Γερμανία λείπουν από κάποιους άλλους, γιατί άραγε; Γιατί ;

Αξίζει να ψάξετε να βρείτε μόνοι σας αυτό το γιατί.

Πρόκειται για την φρικαλέα επικράτηση των δήθεν «νοικοκυραίων» που είναι πρόθυμοι να επιβιώσουν πάνω στα ερείπια της ζωής των άλλων.
Αυτοί οι ανυποψίαστοι και απαίδευτοι έχουν σοβαρή ευθύνη για την οδυνηρή περιπέτεια στην οποία σύρονται οι πολίτες ολόκληρης της Δύσης.
Ευθύνη άμεση γιατί εκχυδάισαν με τις πράξεις τους την διαδικασία παραγωγής.
Ευθύνη έμμεση διότι γιγάντωσαν με την συναίνεση ή την ανοχή τους την σάπια νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που τυλίχτηκε πιά ως θανάσιμο φίδι όχι μόνο στον δικό μας λαιμό αλλά και των παιδιών μας.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails