Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Naomi Wolf ευχαριστεί την Interpol



(μετάφραση της ανοικτής επιστολής της Naomi Wolf προς την Interpol με αφορμή την σύλληψη του Julian Assange – δημοσιεύτηκε στο Huffington Post)

Αγαπητή Interpol,

Σαν μια παλαίμαχη φεμινίστρια και ακτιβίστρια, βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρακολουθώ την υλοποίηση της νέας σου αποστολής που αποσκοπεί στο καθολικό και ανελέητο κυνηγητό, σύλληψη και νομική δίωξη των ανδρών που συμπεριφέρονται ως ναρκισσιστές κόπανοι προς τις γυναίκες που συνοδεύουν.

Μαθαίνω ότι ο Julian Assange κατηγορείται ότι είχε συναινετικό σεξ με δύο γυναίκες και στην μία περίπτωση το προφυλακτικό τρύπησε. Καταλαβαίνω, από τα δημοσιευμένα στα μέσα παράπονα των φερομένων ως θυμάτων, ότι ο Assange κατηγορείται επίσης ότι έγραφε μηνύματα, έστελνε tweets μέσα στο ταξί κατά την διαδρομή προς ένα από τα σπίτια των γυναικών και κατά την διάρκεια του ραντεβού τους και – το πλέον αηδιαστικό – διάβαζε online ιστορίες για τον εαυτό του μέσα στο αυτοκίνητο.

Και οι δύο γυναίκες φαίνονται πολύ δυσαρεστημένες διότι αυτός άρχισε να φλερτάρει μια δεύτερη γυναίκα ενώ βρισκόταν ακόμη σε ραντεβού με την πρώτη. (Φυσικά, σαν φεμινίστρια, είμαι επίσης ευχαριστημένη διότι τα φερόμενα ως θύματα χρησιμοποιούν φεμινιστικού τύπου ρητορική και νομολογία για να ανακουφίσουν κάπως τα πληγωμένα προσωπικά τους αισθήματα. Αυτή ακριβώς την πρακτική υποστήριζαν οι πρόδρομες φεμινίστριες γιαγιάδες μας!)

Σ’ ευχαριστώ και πάλι Interpol. Καταλαβαίνω ότι τώρα θα θέσεις υπό προτεραιότητα το καθολικό ανθρωποκυνηγητό για 1,3 δισεκατομμύριο αρσενικούς για τους οποίους έχω ακούσει παρόμοια παράπονα, μόνο στις ΗΠΑ – υπάρχει μια ολόκληρη αδελφότητα με παρόμοια συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας που πρέπει να συλληφθεί πάραυτα. Έχω επίσης πληροφορίες από πρώτο χέρι ότι ο John Smith στη Providence, Rhode Island πήγε σε ένα ανδρικό πάρτι (stag party) με κοπέλες χωρίς σουτιέν ! – επίσης ότι η κοπέλα του τον ‘ήθελε’ και ότι ο Mark Levinson στο Corvalis, Oregon δεν πρόσεξε ότι η δική του κοπέλα είχε ένα χαριτωμένο νέο χτένισμα, αν και ήταν τρείς ίντσες κοντύτερο.

Τρομοκράτες! Φάτους Interpol !

Ειλικρινά δική σας,

Naomi Wolf
.

Ο βρώμικος πόλεμος κατά του WikiLeaks

Julian Assange

(η photo από το macedoine)

Ολομέτωπο κυβερνοπόλεμο εναντίον όσων εκλαμβάνουν ως εχθρούς του Wikileaks και του φυλακισμένου πια ιδρυτή του, του Julian Assange, έχουν εξαπολύσει οι «Ανώνυμοι», μια ομάδα «χακτιβιστών», στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Αντίποινα».  Η σύλληψη και ο εγκλεισμός του Assange στις φυλακές Wandsworth της Αγγλίας, με βάση τις καταγγελίες που έχουν διατυπώσει εις βάρος του δύο Σουηδέζες για «βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παράνομο εξαναγκασμό», προκάλεσε μια πρωτοφανή αντίδραση από τους απανταχού υποστηρικτές του Wikileaks – που συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Οι «Ανώνυμοι» χάκερ - ακτιβιστές κατάφεραν χθες να βγάλουν «εκτός» την ιστοσελίδα της MasterCard (η οποία σταμάτησε μαζί με τη Visa την Τρίτη τις πληρωμές στο Wikileaks), συνεχίζοντας παράλληλα τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της σουηδικής Εισαγγελίας, του συνηγόρου των δύο Σουηδέζων που κατηγορούν τον Ασάνζ, της υπηρεσίας online μεταφοράς χρημάτων PayPal (που διέκοψε πρώτη τις συναλλαγές με το Wikileaks) αλλά και της ελβετικής PostFinance που έκλεισε τον λογαριασμό του 39χρονου Αυστραλού. Παραδόξως, οι «χακτιβιστές» απειλούσαν χθες με επιθέσεις και το twitter, κατηγορώντας το πως «λογοκρίνει τη συζήτηση για το Wikileaks» – κάτι που η υπηρεσία μικρομπλόγκινγκ διέψευσε κατηγορηματικά.

Στο πλευρό του Wikileaks τάχθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους μια ομάδα whistleblowers (όπως αποκαλούν οι Αγγλοσάξονες όσους ξεσκεπάζουν ατασθαλίες και συνωμοσίες), με επικεφαλής τον Daniel Ellsberg, τον άνθρωπο που άφησε να διαρρεύσουν, το 1971, τα επονομαζόμενα Pentagon Papers, τη μυστική έκθεση της CIA για το Βιετνάμ. «Το Wikileaks έβγαλε το τζίνι της διαφάνειας μέσα από ένα πολύ αδιαφανές μπουκάλι και ισχυρές δυνάμεις στην Αμερική, που τρέφονται από τη μυστικότητα, προσπαθούν απεγνωσμένα να ξαναβάλουν το τζίνι μέσα», επισήμαναν.

Η Naomi Wolf

Από την πλευρά της, η γνωστή συγγραφέας και φεμινίστρια Naomi Wolf απέφυγε να πάρει ανοιχτά θέση όσον αφορά τις διαρροές. Στην «ανοιχτή επιστολή προς την Ιντερπόλ» που δημοσίευσε στο Huffington Post, εντούτοις, υπό τον τίτλο «Ο Julian Assange συνελήφθη από την Παγκόσμια Αστυνομία των Ραντεβού», δηλώνει «πανευτυχής που ανακάλυψε τη νέα στράτευση της Ιντερπόλ υπέρ της σύλληψης και της δίωξης ανθρώπων που συμπεριφέρονται σαν ναρκισσιστές κόπανοι στις γυναίκες με τις οποίες βγαίνουν». Το σαρκαστικό της κείμενο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Ο βιασμός χρησιμοποιείται στη δίωξη του Assange όπως χρησιμοποιήθηκε η ελευθερία των γυναικών για την εισβολή στο Αφγανιστάν. Ξυπνήστε!», επέμεινε η Wolf.

∆ικαστική μάχη

Ο βρετανός δικηγόρος Mark Stephens επιμένει πως οι καταγγελίες εις βάρος του Assange δεν στέκουν, πως η όλη στάση της Σουηδίας, που αξιώνει την έκδοση του πελάτη του, είναι «πολιτικά υποκινούμενη». Απεναντίας, ο συνήγορος των δύο γυναικών που κατηγορούν τον Assange, ο Claes Borgström, επιμένει ότι οι πελάτισσές του δεν είναι ανακατεμένες σε καμία πολιτική συνωμοσία, ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι αξιόπιστα. «Δίκαιη και απολιτική μεταχείριση» ζήτησε για τον πατέρα του ο 20χρονος γιος του Assange, Daniel, από τη Μελβούρνη όπου ζει, παρότι, όπως διευκρίνισε, εδώ και χρόνια δεν έχει επαφή μαζί του. Κοντά στον Assange, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος ως «ύποπτος φυγής» και θα παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου, φέρεται να σπεύδει και ένας γνωστός αυστραλός νομικός, ειδικός σε θέματα έκδοσης, ο Geoffrey Robertson. Και η στάση της αυστραλιανής κυβέρνησης, όμως, δείχνει κάπως να αλλάζει, από άκρατα εχθρική που ήταν αρχικά, έπειτα από τη σύλληψη του Assange. Σε χθεσινή συνέντευξή του, ο υπουργός εξωτερικών Kevin Rudd δήλωσε πως η ευθύνη για τη διαρροή των διπλωματικών τηλεγραφημάτων βαρύνει τους Αμερικανούς, όχι τον ιδρυτή του Wikileaks.

«Πέρασα τα ίδια με τον Ασάνζ»

Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να δυσφημηθεί ο ιστότοπος WikiLeaks και ο ιδρυτής το Julian Asange, σχολιαστές επιχείρησαν να υποστηρίξουν πως η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένου υλικού από τον τελευταίο είναι πολύ διαφορετική – και συνεπώς πολύ λιγότερο αξιέπαινη – απ’ αυτό που είχε κάνει ο Daniel Ellsberg, που δημοσιοποίησε το 1971 τα λεγόμενα «Pentagon Papers».

Όμως ο ίδιος ο Ellsberg, 79 χρονών σήμερα, απορρίπτει τη θέση αυτή. «Αποτελεί απλώς ένα πρόσχημα για ανθρώπους που δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι αντιτίθενται σε όλες τις αποκαλύψεις, ακόμη κι όταν αποκαλύπτεται η πιο εσφαλμένη, μυστική εξωτερική πολιτική», αναφέρει ο Ellsberg σε δήλωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και την οποία συνυπογράφει με πρόσωπα όπως ο βρετανός πολιτικός ακτιβιστής και πρώην πρεσβευτής Craig Murray και η Catherine Gunn που το 2003 αποκάλυψε στον «Observer» τα σχέδια των ΗΠΑ να τοποθετήσουν κοριούς στα γραφεία έξι χωρών στον ΟΗΕ.

Ο Ellsberg τονίζει πως «η αλήθεια είναι ότι κάθε επίθεση που γίνεται τώρα εναντίον του WikiLeaks και του Julian Assange είχε γίνει τότε εναντίον μου και εναντίον της δημοσιοποίησης των Εγγράφων του Πενταγώνου».

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails