Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γερμανικό και το φοιτητικό πάσο



Έτσι φαντάζονται την Δημόσια και Δωρεάν παιδεία οι άρρωστοι εγκέφαλοι που σφετερίζονται την εξουσία στην χώρα μας. Το ξήλωμα του πουλόβερ άρχισε από τις παροχές, τα κονδύλια, την εσωτερική οργάνωση, την διοίκηση (ούτε λόγος για αυτοδιοίκητο), το άσυλο, τα προγράμματα σπουδών και πάει λέγοντας. Τώρα και ‘πάσο’ από την εταιρεία Γερμανός Α.Ε.  που θα κοστίζει 2,56 ευρώ διότι τόσοι φόροι, εισφορές, δασμοί κλπ δεν αρκούν για να μπορεί ο Έλληνας φοιτητής να παίρνει δωρεάν ούτε το πάσο του. Αυτό είναι το σάπιο όραμα που επέβαλε στην χώρα η διαμαντοπούλου, το ανεκδιήγητο καρτούν που θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργό και τα αφεντικά τους. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

[ … ] Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, από τις 26 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας «σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και της μορφής του, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι – και μόνο αυτοί – να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου».
»Παράλληλα, διευκολύνονται οι γραμματείες των τμημάτων από μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία πολλές φορές κατέληγε να «ανατίθεται» στις φοιτητικές παρατάξεις» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι οι φοιτητές θα παραλαμβάνουν πλέον το πάσο τους, μέσω των καταστημάτων Γερμανός! Και αυτό γιατί τα εν λόγω καταστήματα, αποτελούν τον βασικό συνεργάτη της Ελληνικής Βιομηχανίας Έξυπνων Καρτών που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Παράλληλα, οι φοιτητές για να παραλάβουν τα πάσο τους θα πρέπει να καταβάλουν στα καταστήματα 2,46 ευρώ. [ … ]
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails