Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Όνειρο ήταν και πάει ...


Όπως διαβάζω σκέπτομαι και συζητώ περί κομμάτων και εκλογών αυτή την περίοδο, ασυναίσθητα σύγκρινα τα τωρινά με το 1981. Τότε είχα ψηφίσει και εγώ. Είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του 1981 ήταν η καλύτερη από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας !

Ειδοποιός διαφορά της τότε κυβέρνησης ήταν ότι οι περισσότεροι από τους βουλευτές και υπουργούς ήταν τεχνικοί, μηχανικοί ηλεκτρολόγοι κλπ. Το λεω διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας ήταν πάντοτε νομικοί, δικηγόροι ... έως και ... δικηγορίσκοι. Δεν ξέρω αν έχει πραγματική σημασία αλλά είναι αλήθεια ...

Το όνειρο αυτό, της καλής κυβέρνησης, κράτησε – αν θυμάμαι καλά – λιγότερο από δέκα οκτώ μήνες.

Αμέσως μετά άρχισαν σιγά σιγά οι αρπαχτές στο δημόσιο χρήμα, η παντοδυναμία των κομματικών, οι ‘εκπτώσεις’ στο επίπεδο των αξιών και τα ιδεολογικά ‘στρογγυλέματα’ ...

... όνειρο ήταν και πάει ! ...
... έτσι για να μην νομίζουν ότι δεν θυμόμαστε ! ...
.

Το άσχημο και άτολμο Μουσείο


Η μαντινάδα αυτή αφιερώνεται στο αμφιλεγόμενο (*) Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης, στους εν θέματι αρμοδίους, στους σεκιουριτάδες και θυρωρούς του κτηρίου κλπ κλπ


τον αντειωμένο μην τον κλαις
κι αν αστοχησει μια και δυο
παλι αντρειωμενος ειναι

εχει την πορτα του ανοιχτη
την ταβλα του στρωμενη



Αυτό διότι ... από τις θύρες του μουσείου είναι συνήθως ανοικτή μόνο μία ... προφανώς για να μην ανησυχούν οι σεκιουριτάδες και να μην ... κουράζονται οι αδρά αμειβόμενοι από το Ελληνικό κοινό θυρωροί !
Το «υπερπολυτελές και περίπλοκο τσιμεντένιο parking», το κτίσμα το πολύ κατώτερο των περιστάσεων ως εικόνα και ως έκταση, δείχνει επί τέλους τον ... πραγματικό του χαρακτήρα !


(*) στο ιδιαιτέρας επίδοσης στα γράμματα και στις επιστήμες σύνολο ανθρώπων που το απαρτίζουν συμμετέχουν εκτός από διαφόρους παντελώς αγνώστους (προφανώς κομματικούς) και ο ... γνωστός Ομέρ Πριώνης κος Νικήτας Κακλαμάνης ... «εξαιρετική επίδοση στα γράμματα και στις επιστήμες και προσωπικότητες που μπορούν να εκπροσωπήσουν διεθνώς την χώρα» ... Ήμαρτον !


ΥΓ. Ξέχασα να σας πω ότι «θαύμασα» το «διατηρητέο» κτήριο που δεν γκρεμίστηκε και διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια άσχημη πολυκατοικία της σειράς η οποία σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης θα είχε άμεσα μετατραπεί σε ... ενέργεια και φως ! Εδώ όμως οι «επώνυμοι» (sic) ένοικοι είναι σπουδαιότεροι της Αισθητικής και ισχυρότεροι του Κράτους ... με τις υγείες μας !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails