Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Ο Θοδωρής Τενέζος


Από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 ξεκίνησε την απεργία πείνας ο Θοδωρής Τενέζος και βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Πατησίων 70 μέσα στο κρύο με θερμοκρασίες κάτω απο 5 βαθμούς.

Ο επιχειρηματίας που εδώ και 2,5 χρόνια κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Κυβέρνηση το σκληρό ελληνικό καρτέλ του χάλυβα, που κατέστρεψε την επιχείρησή του, η οποία ήταν πρότυπο ανάπτυξης, διαμαρτύρεται για την προστασία που παρέχουν στο συγκεκριμένο καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων και όχι μόνο.Στο κείμενο που με αξιοπρέπεια και χαμόγελο μοιράζει στους βιαστικούς περαστικούς και όπως φαίνεται κάποιοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη Καρτέλ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η μικρομεσαία επιχείρησή μας, πρόσφερε δουλειά άμεσα η έμμεσα σε 200 οικογένειες. Ήταν μοντέλο αυτόνομης ανάπτυξης. Την έπνιξαν το 2006 το καρτέλ του χάλυβα και οι χονδρέμποροι του. Καταφύγαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Για δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα. Ποτέ δεν ερεύνησε για το καρτέλ του χάλυβα που εμείς καταγγείλαμε. Τώρα προσπαθεί να τους αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες. Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε αυτούς που ανέχονται και παρέχουν προστασία στα καρτέλ.”

Ζητάμε:
Αλλαγή της επιτροπής αυτής τώρα
Πλήρη έρευνα του καρτέλ χάλυβα με βάση την καταγγελία μας
Προστασία των θυμάτων καρτέλ
Τα μεγάλα συμφέροντα με την ανοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκαλούν:
Ακρίβεια
Οικονομική ανασφάλεια
Κλείσιμο μικρομεσαίων
Ανεργία
Φτώχεια”
Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος
Εταιρεία IRON TENCO AE
Το θέμα προβλήθηκε σχεδόν καθόλου από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, παρά τις απόπειρες επικοινωνίας μαζί τους που κάναν αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Παρ’ ό,τι έγινε επερώτηση στην Βουλή σχετικά, το θέμα εξακολουθεί να μην απασχολεί την κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ.

Αρκετοί εκφράζουν την άποψη πως μόνο σε περίπτωση που η προσπάθεια αυτή συσχετιζόταν με επισόδεια, θα ήταν άξια προσοχής από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς είναι η επιτυχιμένα συντονισμένη αποσιόπηση του γεγονότος από πολλούς παράγοντες του τόπου. Για ακόμη μία φορά φαίνεται πως τα εναλλακτικά μέσα σώζουν την κατάσταση…

Ζωντανή μετάδοση από το stopcartel
βουλευτής κ. Μπόλαρης κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή
από το blog tenezos
photo: foxnews
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails