Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Και την Ακρόπολη και τις παραλίες και τα βουνά και την ψυχή μας


Eίδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα;
Έτσι πάει το έθνος”».
Διονύσιος Σολωμός

Εάν το Δημόσιο πουλούσε σήμερα το σύνολο των άμεσων συμμετοχών που διατηρεί σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεις θα εισέπραττε περίπου 6,4 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ
592,8
ΟΠΑΠ
1680
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
595
ΔΕΗ
1470
ΕΛΠΕ
804
ΕΥΔΑΠ
324
ΕΥΑΘ
112
ΟΛΠ
259
ΟΛΘ
101
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
331
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
86,9
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
9,7
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(*)
62,1
ALPHA BANK
14,4
6441,9


Τα υπόλοιπα 43,6 δις που ζητάει ο «πρωθυπουργός» μέσω των ανήθικων τοκογλύφων που κουβάλησε στην χώρα μας φαντάζεστε από πού θα βρεθούν;

Απλώς παραθέτω τον πίνακα για να βοηθήσω τον εαυτό μου αλλά και τους απειροελάχιστους φίλους που με διαβάζουν να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των απωλειών και την ουσία των πρωτοφανών «μέτρων» των σαλτιμπάγκων του IMF. Στόχος τους είναι η πλήρης εξαφάνιση της χώρας προς όφελος των δανειστών της. Εν τω μεταξύ η επιτόπια οικονομική ελίτ και τα έξωθεν αφεντικά της … ξερογλείφονται.

(*) Προσέξτε επίσης την συνολική συμμετοχή του Δημοσίου στην ΤτΕ. Το Δημόσιο κατέχει σήμερα το 9,5% της Τράπεζας. Τόσο «ελληνική» είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Ψάξτε να βρείτε ποιοι και πως κατέχουν τα υπόλοιπα, εγώ δεν τα κατάφερα να βγάλω άκρη.
.

Πρωθυπουργός made in USA και πολιτική made in Germany


Διαβάσατε τις θέσεις του ημίτρελου συμβουλάτορα Σερβάζ Ντερούζ που αντιμετωπίζονται ως θέσφατα από τον made in USA πρωθυπουργό και τους θλιβερούς ακολούθους του; Πάρτε μία γεύση:

Ένας «κατακλυσμός ιδιωτικοποιήσεων» είναι εκείνο που επίμονα ζητούν μεγάλοι επιχειρηματίες, κορυφαίοι τραπεζίτες, διακεκριμένοι οικονομολόγοι και στελέχη «δεξαμενών σκέψης» της Αθήνας. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας”.

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό από πολλούς είναι ότι οι άνθρωποι εννοούν αυτά που λένε. Δεν έχουν την παραμικρή υποψία πολιτικού κριτήριου ούτε τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο η τύχη αυτής της χώρας. Η προτεραιότητά τους είναι η επιτυχής χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως πρότυπου εφαρμογής ακραίων νέο-φιλελεύθερων μέτρων ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή παρόμοιων μέτρων και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Προτεραιότητα επίσης αποτελεί και η προστασία των δανειστών της Ελλάδας ακόμη και με τίμημα την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Όπως όμως θα είδατε από τις δηλώσεις του κου Σερβάζ «οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας» βιάζονται να βάλουν στο χέρι κοψοχρονιά την Δημόσια περιουσία. Η σάπια «αστική τάξη», ο βρώμικος και ξεπουλημένος γκλάμουρ εσμός που προέκυψε ως παραπροϊόν της Αγγλικής πολιτικής μετά το τέλος του εμφυλίου στα 1825, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο αχόρταγος και πόσο βαθιά εχθρικός είναι προς αυτή την χώρα.

Η ντιρεκτίβα της τριάδας για ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις σημαίνει ότι σε περίοδο που το ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται στο ύψος των 250 δις και βαίνει μειούμενο, η χώρα καλείται μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να δημιουργήσει, από εκποιήσεις Δημόσιας περιουσίας, εξοφλητικούς πόρους της τάξεως του 20% του σημερινού ΑΕΠ. Το μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα είναι απλώς ασύλληπτο.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν έχει γίνει όσο θα έπρεπε κατανοητό: Στην φάση που βρισκόμαστε, τον πλέον κρίσιμο λόγο τον έχουν οι πολίτες. Από αυτούς θα εξαρτηθεί εάν και σε ποια έκταση θα μπορέσει να διασωθεί κάτι. Η αντίδραση των πολιτών είναι το άμεσα ζητούμενο. Αν επικρατήσει η απογοήτευση, ο φόβος και η καταφυγή στην εύκολη ιδιωτεία τότε είναι βέβαιο ότι όλα θα χαθούν. Από την μακρόχρονη λαίλαπα που πρόκειται να επιβληθεί δεν πρόκειται να επιβιώσει παρά το φάντασμα της σημερινής Ελλάδας.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails