Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο "συμμαθητής"




Φανταστείτε μια επιχείρηση με τρία παρακλάδια/θυγατρικές. Οι θυγατρικές εκτελούν εσωτερικές ‘τριγωνικές’ δοσοληψίες μεταξύ τους μεταφέροντας πόρους με διαδικασίες που βρίσκονται στην περιοχή του γκρίζου από πλευράς νομιμότητας.

Υπολογίσιμο ποσοστό των εσόδων του ‘ομίλου’ δεν καταγράφονται πουθενά.

Το ένα παρακλάδι χρωστά πάνω από 20 εκ. ευρώ σε τράπεζα και άνω του ενός εκ. ευρώ σε κάποιον ΟΤΑ.
Το δεύτερο παρακλάδι χωστά άνω των δέκα εκ. ευρώ σε ασφαλιστικό ταμείο.
Το τρίτο παρακλάδι ήδη άρχισε να αυξάνει τα χρέη του, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,  προς ασφαλιστικό ταμείο χάνοντας και την ρύθμιση οφειλών την οποία είχε πετύχει.

Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται μόνο σε λάθη της ιδιοκτησίας αλλά και στην αδιαφορία, την περιφρόνηση προς τους θεσμούς και την πλήρη ανικανότητα των «οικονομικών στελεχών» όσων παραμένουν και όσων αποχώρησαν… μετ’ επαίνων.

Το σενάριο μπορεί να είναι φανταστικό μπορεί και όχι… Παρόμοιες περιπτώσεις όμως υπάρχουν στην Ελληνική οικονομία και δεν είναι δυστυχώς λίγες.

Πέστε μου λοιπόν, όταν όλες οι κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανόμενης και της τρέχουσας ‘αριστερής’- ανέχονται, συδαυλίζουν ή αδιαφορούν πλήρως για τέτοιες καταστάσεις πως διάβολο θα εξυγιανθεί αυτή η παντέρμη Ελληνική Οικονομία; Και πότε επιτέλους; Πότε;

(αφιερωμένο σε ένα «συμμαθητή» που με γέμισε με τόση αηδία που ξέκοψα από τους συμμαθητές)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails