Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Όπως οι Ναζί του Χίτλερ έτσι και οι «ηγέτες» της Ελληνικής Δημοκρατίας ...


Απόσπασμα από το tvxs :

[ … Πριν από λίγες ημέρες, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «μάζεψε» από τη Σύμη, το Αγαθονήσι και τη Λέρο μετανάστες, τους οποίους μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια τους προώθησε στο Κέντρο Κράτησης στο Φυλάκιο Εβρου.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και έξι ανήλικοι Αφγανοί από τη Σύμη, ένας ανήλικος που η αστυνομία χώρισε στη Λέρο από τη μητέρα του (η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο), ένα αγόρι 10 ετών που χωρίσθηκε από την αδελφή του 15 ετών (που επίσης οδηγήθηκε στη Σάμο).
Προσφάτως ο Γ. Bαληνάκης, που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα καράβι που θα μαζεύει τους μετανάστες και θα τους μεταφέρει στα κέντρα υποδοχής, είτε στη Σάμο είτε στον Πειραιά.

O υφυπουργός επικαλέστηκε το προηγούμενο της Oλλανδίας (οι Oλλανδοί με πλούσια ναυτική... παράδοση ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν πλοίο για τον σκοπό αυτό), ζητώντας μάλιστα και οικονομική συνδρομή από τον κ. Mπαρό … ]

Υπάρχει και το προηγούμενο των πλοίων ‘φαντάσματα’ που ήταν σε χρήση από τις χούντες της Λατινικής Αμερικής ... οι Έλληνες που έβαλαν τον κύριο στην Ελληνική Βουλή και τον έκαναν και Υφυπουργό (!) να τον χαίρονται !

Απόσπασμα από e-cynical :

[ ... Υ.Γ. Στο Calais, όπου, όπως γράφαμε πριν λίγες μέρες, οι αρχές προέβησαν κι εκεί στο ξήλωμα αυτοσχέδιου καταυλισμού μεταναστών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποφάσισε να επέμβει παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια, από εξασφάλιση ενός ανθρώπινου τρόπου διαβίωσης, έως και νομική για όσους δικαιούνται άσυλο. Στην Πάτρα ποιος θα επέμβει ; ... ]
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails