Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ηλίας Πετρόπουλος: "Στη φυλακή βρήκα την ελευθερία μου"


από τον GREEK RIDER

"Είμαι λοιπόν ένας λαογράφος που χρόνια τώρα παρακολουθώ τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων που οι άλλοι αποκαλούν περιθώριο...Αγαπώ τα τσογλάνια και τους χασίκλες, τους κλέφτες, τις πουτάνες, τους ρεμπέτες και τους πούστηδες, γιατί μάχονται κάθε μορφή εξουσίας, και τους αγαπώ πιο πολύ γιατί καταφέρνουν και επιζούν κόντρα στην αστυνομία, κόντρα στον ποινικό νόμο, κόντρα στην απαίσια ηθική των μικροαστών, κόντρα στον φλογερό εαυτό τους."

Να ένα ωραίο ντοκιμαντέρ που θα το απολαύσετε (το είδα στο πολύ καλό μπλογκ
ΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ που πρέπει να παρακολουθούμε πιο συχνά):

Popout
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ / ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ from physiodifis TV on Vimeo.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που φυλάκιζαν τον Πετρόπουλο ως πορνογράφο, είναι οι ίδιοι, με την στολή των φιλελευθέρων σήμερα, που στοιβάζουν ανθρώπους μέχρι θανάτου σε μικρά κελιά που δεν θα έβαζαν ούτε ζώα. Και ενώ σήμερα οι φιλόζωοι κάνουμε φιλελεύθερες διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των ζώων, αφήνουμε συνανθρώπους μας να σαπίζουν σε συνθήκες κολαστηρίου.

Θα ήταν δίκαιο ακόμη και να μειωθούν οι μισθοί για να αποκτήσουν οι φυλακισμένοι αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Και η προκατάληψη...τι να πω για την προκατάληψη...
.

Αποβολή του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012



Η συλλογή υπογραφών γίνεται εδώ:



(με έναυσμα ένα e-mail, μετέφρασα το κείμενο της επιστολής στα Ελληνικά πολύ γρήγορα, ελπίζω στην επιείκειά σας για τυχόν λάθη):

Προς: Διεθνή Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

Αγαπητή Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (IOC),

Εμείς, οι υπογράφοντες πολίτες του κόσμου, κάνουμε έκκληση προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να καταγγείλει τη συμμετοχή του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η επίθεση του Ισραήλ στην ανθρωπιστική βοήθεια, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, και η δολοφονία εννέα ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνή ύδατα, καθώς και ο τραυματισμός πολλών άλλων, αποδεικνύει ότι το Ισραήλ απορρίπτει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο περιφρονώντας το αίσθημα των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Το Ισραήλ ιδρύθηκε πάνω στα ερείπια μιας άλλης χώρας, της Παλαιστίνης. Το 1948 περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Παλαιστίνης ξεριζώθηκε από τις πόλεις και τα χωριά τους, 400 εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς. Το κράτος του Ισραήλ δεν έδωσε ποτέ τη δυνατότητα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να επιστρέψουν και σήμερα ο αριθμός τους έφθασε σε 7 εκατ. ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι εξόριστοι που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Παλαιστίνη και άλλες Αραβικές χώρες

Από την ίδρυσή του το κράτος του Ισραήλ έχει παραβιάσει συστηματικά το διεθνές δίκαιο. Μέχρι σήμερα, έχει αψηφήσει 246 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. Ως άμεση συνέπεια, επτά εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αποκλείονται από το δικαίωμα να ζουν σε δικές τους διεθνώς αναγνωρισμένες εκτάσεις. Όλο και περισσότερο οι Παλαιστίνιοι αποκλείονται από το δικαίωμά τους να έχει κάποιο μέλλον ως έθνος. Τα 4 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη έχουν υπομείνει πάνω από 60 χρόνια βάναυσης κατοχής το Ισραήλ τους αρνήθηκε ακόμα και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Τα 1,4 εκατομμύρια που παραμένουν εντός του Ισραήλ, είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η καθημερινή βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη συνεχίζεται. Τα Παλαιστινιακά εδάφη εξακολουθούν να είναι κλεμμένα, σπίτια κατεδαφίστηκαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Για χρόνια τώρα το κράτος του Ισραήλ διεξάγει μια αργή γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, διατηρώντας ένα αυστηρό αποκλεισμό των κατοίκων της και εκτελώντας συνεχείς βομβαρδισμούς και επιδρομές οι οποίες είναι αντίθετες με τη διεθνή νομοθεσία που απαγορεύει τη συλλογική τιμωρία.

Η χρήση από τον Ισραηλινό στρατό λευκού φωσφόρου κατά τον πόλεμο του 2008-2009 στη Γάζα παρέμεινε ατιμώρητη. Το IDF αναγνώρισε την παράνομη χρήση αλλά μετά από το τέλος του πολέμου.

Διάφορες εκθέσεις από ομάδες υποστήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου ανέφεραν χρήση από το Ισραήλ όπλων λευκού φωσφόρου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η οργάνωση Human Rights Watch, δήλωσε ότι τέτοια όπλα χρησιμοποιήθηκαν πάνω από κατοικημένες περιοχές αμάχων, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου στρατοπέδου προσφύγων και μιας εγκατάστασης των Ηνωμένων Εθνών με αποθηκευμένα τρόφιμα για αμάχους οι οποίοι ζητούσαν καταφύγιο.

Η οργάνωση Human Rights Watch, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονές της στην περιοχή πιστοποίησαν τη χρήση λευκού φωσφόρου. Ο Kenneth Roth, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, πρόσθεσε: "Αυτή είναι μια χημική ένωση που καίει τις υποδομές και τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κατοικημένες περιοχές."

Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι μια διερευνητική ομάδα βρήκε «αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για την εκτεταμένη χρήση λευκού φωσφόρου» σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και σε άλλα σημεία όπου διαμένουν Παλαιστίνιοι. Η Donatella Rovera, επικεφαλής της διερευνητικής αποστολής της Διεθνούς Αμνηστίας για το νότιο Ισραήλ και την Γάζα, δήλωσε: «Ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν λευκό φώσφορο και άλλα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ διαπράττοντας σοβαρότατες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου καθώς και εγκλήματα πολέμου».

«Η πολιτική του Ισραήλ σχετικά με την αυθαίρετη κατασκευή οικισμών δεν είναι μόνο παράνομη, έχει επίσης σοβαρό αντίκτυπο σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστραφεί από τις κατασκευές που λαμβάνουν χώρα σε κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος» δήλωσε ο Malcolm Smart, σκηνοθέτης και μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ανατολική και Βόρεια Αφρική.

Ο αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu και άλλοι εξέχοντες Νοτιοαφρικανοί έχουν παρομοιάσει την κατάσταση των Παλαιστινίων με το Απαρτχάιντ για τον οποίο η Νότια Αφρική είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το απαρτχάιντ πολεμήθηκε με τη μη βίαιη διεθνή εκστρατεία και το μποϋκοτάζ, καθώς και τις διεθνείς κυρώσεις.

Σήμερα Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, καθηγητές, συγγραφείς, σκηνοθέτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν ανάλογο μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ως μέσο πίεσης για μια δίκαιη ειρήνη, καταγγέλλοντας:

«Σε μια εποχή που το διεθνές κίνημα για την απομόνωση του Ισραήλ κερδίζει έδαφος ως απάντηση στην κλιμάκωση της βίαιης αποικιακής και ρατσιστικής πολιτικής του, καλούμε οργανώσεις, αθλητές, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και διανοούμενους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (OPT), να βοηθήσουν στον αποκλεισμό του Ισραήλ από την συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή συνάντηση που δεν είναι ρητά αφιερωμένη στον τερματισμό της παράνομης κατοχής του Ισραήλ και άλλων μορφών καταπίεσης. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των οργανωτών, οι συμμετοχή του Ισραήλ σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις συμβάλει στην παράταση της αδικίας και ακούσια υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ισραήλ να εμφανιστεί ως μια "κανονική" συμμετέχουσα χώρα στο "πολιτισμένο" κόσμο του αθλητισμού, της επιστήμης και των τεχνών, ενώ η χώρα αυτή ασκεί μια ολέθρια μορφή απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων».

Αυτή η δήλωση υιοθετείται από λίγους γενναίους Ισραηλινούς αντιφρονούντες καθώς και από πολλές διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες.

Το μποϊκοτάζ είναι μια τακτική η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ασκούν πιέσεις σε κυβερνήσεις και κράτη που ενεργούν με άδικο τρόπο. Το μποϊκοτάζ στρέφεται όχι κατά του πληθυσμού του Ισραήλ, αλλά εναντίον των καταπιεστικών και άδικων πολιτικών και καθεστώτων ώστε να επιφέρει θετικές αλλαγές. Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η Αρχή 2 του Ολυμπιακού Χάρτη διακηρύσσει τις αρχές του Ολυμπισμού με την «θέση του αθλητισμού στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου, με στόχο την προώθηση μιας ειρηνικής κοινωνίας που συμβάλει στην διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Επίσης, η Αρχή 5 ορίζει ότι: «Κάθε μορφή διάκρισης σε σχέση με μια χώρα ή ένα πρόσωπο για λόγους φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, ή φύλου είναι ασυμβίβαστη με το Ολυμπιακό Κίνημα». Είναι σαφές ότι οι πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων καθώς και η παράνομη επέκταση των οικισμών στα κατεχόμενα αποτελεί παραβίαση της αρχής αυτής. Η Αρχή 6 αναφέρει: «Η συμμετοχή στο Ολυμπιακό Κίνημα απαιτεί συμμόρφωση με τον Ολυμπιακό Χάρτη και σχετική αναγνώριση από τη ΔΟΕ». Η συμπεριφορά του Ισραήλ δεν είναι συμβατή με τις αρχές αυτές. Πολλοί Ισραηλινοί ζουν σε αμφισβητούμενες εκτάσεις και επομένως οι αθλητές του Ισραήλ δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προέρχονται από νόμιμη εδαφική έκταση της χώρας τους.

Ο Ολυμπιακός Χάρτης αναφέρει "Δεν επιτρέπεται ή εξάσκηση πολιτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής προπαγάνδας σε καμία περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων». Επιτρέποντας στο Ισραήλ να συμμετάσχει στους αγώνες είναι ως η Ολυμπιακή Επιτροπή να μην λαμβάνει θέση εναντίον των ρατσιστικών πολιτικών του και να υποστηρίζει εμμέσως τα εγκλήματα πολέμου, την εθνοκάθαρση, την παράνομη απαλλοτρίωση εδαφών και την συνέχιση της καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού.

Επιδιώκουμε να τερματιστεί η σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας και να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη. Η Ισραηλινή πολιτικοί και οι πολίτες βλέπουν κάθε επίσκεψη στο και από το Ισραήλ ως πράξη στήριξης για τις πολιτικές τους. Κάθε ακύρωση είναι μια υπενθύμιση σε αυτούς ότι όλα δεν είναι καλά και ότι θα υπάρξει κόστος για τη συνεχιζόμενη καταπίεση και την αδιαφορία για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Εδάφη, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem organization έχουν δημοσιεύσει λεπτομερείς εκθέσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι, υπό το φως των διαθέσιμων πληροφοριών, δεν θα θέλατε να υποστηρίξετε τις πολιτικές του Ισραήλ, επιτρέποντας να παραστεί και να συμμετάσχει σε μια τέτοια εκδήλωση υψηλού προφίλ που φιλοδοξεί να είναι «μια δύναμη για το καλό».

Η συλλογή υπογραφών γίνεται εδώ:

.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails