Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

The Houses of Parliament ...


Όπως διαβάζω και ακούω, τα μέλη συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας περνούσαν από το έδρανο του προέδρου τους και έπαιρναν ένα κλειστό φάκελο που έριχναν στην κάλπη.

Πρόκειται προφανώς για πρακτική τελείως αντίθετη με το πνεύμα του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος , σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές ψηφίζουν σύμφωνα με την συνείδηση τους. Ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και παραπομπής βουλευτών στην Δικαιοσύνη.

Η επίορκη αυτή διαδικασία διανομής της ψήφου είναι όπως οι διάφοροι κομματικά τυφλοί κάνουν με τις θείες και τις γιαγιές τους. Δείχνει όχι το πολιτικό (διότι δεν υπάρχει) αλλά το κοινωνικό επίπεδο των βουλευτών της Γελοιώδους Συναγερμικής Απόφυσης.

Όμως η αγέλη των φασιζόντων και ανυποψίαστων μπουμπούκων γίνεται δεκτή σε όλα τα 'πάνελ' των ΜΜΕ ενώ οι πολιτικοί μας ηγέτες συζητούν μαζί τους ως ίσος προς ίσον !

Μήπως αυτό το "ίσος προς ίσον" είναι τελικά πραγματικό ;

Με τις σκέψεις αυτές βρέθηκα ξαφνικά σε μία εικονική πραγματικότητα όπου ...... η Ελληνική Βουλή αποτελείται – λεει – από χίλιους (1.000) βουλευτές. Οι βουλευτές αυτοί εκλέγονται με απλή κλήρωση – χωρίς άλλα κριτήρια - από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Κάθε πολίτης μπορεί εν δυνάμει να γίνει βουλευτής για τέσσερα (μόνο) χρόνια εκτός εάν αρνηθεί.

Τα κόμματα εξακολουθούν να υπάρχουν και ενισχύονται με ρόλο την υποστήριξη προτάσεων και ιδεών που αφορούν κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Οι ιδέες αυτές προωθούνται στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο ώστε αυτό να βοηθηθεί στο διοικητικό / διαχειριστικό και νομοθετικό του έργο.

Κανένα μέλος της Ελληνικής Βουλής δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κυβέρνηση.

Η Ελληνική Βουλή επιλέγει μετά από συλλογή των προτάσεων των Βουλευτών και σχετική διαβούλευση, με ανοικτή ψηφοφορία, την Κυβέρνηση, δηλαδή τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό από πρόσωπα σοβαρής επιστημονικής κατάρτισης και εγνωσμένου κύρους που θα προταθούν με γραπτή και τεκμηριωμένη πρόταση από τους Βουλευτές.

Η θητεία της Κυβέρνησης και όλων των προσώπων που την αποτελούν είναι αυστηρά τετραετής. Κανένα μέλος της Κυβέρνησης δεν μπορεί να συμμετέχει σε επόμενη Κυβέρνηση.

Το Δικαστικό σώμα είναι αποκεντρωμένο και αυτοδιοικείται πλήρως. Σε σημαντικές εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στο Δικαστικό Σώμα συμμετέχουν και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν απολύτως ελεύθερα με δύο όρους
(α) δίκαιη και ισοβαρής παρουσίαση των θέσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων
(β) έλεγχος των μέσων με μόνο αισθητικά και πολιτιστικά κριτήρια από επιτροπή με διετή θητεία που θα επιλέγεται από τον Υπουργό Πολιτισμού.

Το μέγιστο τμήμα της Παιδείας και της Υγείας είναι υψηλής ποιότητας, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς κριτήρια ή περιορισμούς.

Δεν επιτρέπεται πώληση οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας ή επιχείρησης εκτός εάν η πώληση στοχεύει στην απόκτηση άλλης περιουσίας ή επιχείρησης ισοδύναμης ή μεγαλύτερης αξίας (οικονομικής και κοινωνικής).... ξύπνησα με την βεβαιότητα ότι έβλεπα όνειρο και αυτό μου δημιούργησε μια απότομη και βαθιά απογοήτευση, από το ανοικτό παράθυρο ακουγόταν κάποιος δέκτης ... μιλούσαν ταυτόχρονα δύο βουλευτές εξηγώντας το απόλυτο ... τίποτα !
.
image: The Houses of Parliament (Monet)
.

8 σχόλια:

 1. το πρόβλημα είναι ότι..:
  δεν καίγεται στην αθήνα αλλά στην τιφλίδα σήμερα...
  οι ρωσοπόντιοι επαναλαμβάνουν τα δρώμενα στο γουδί,
  με μια καθυστέρηση βέβαια,αλλα τέλος πάντων..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα η ψηφοφορία ήταν μυστική.Δεν έπρεπε να ξέρουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν.
  Μα τι στο καλό,μόνο το πασοκ θα πρωτοτυπεί με λευκά και γαλάζια ψηφοδέλτια;
  Πάντως φίλε grsail τη φαντασία σου μόνο με αυτή του Στάνλεϊ Κιούμπρικ μπορώ να την παρομοιάσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @B.Bimbo
  Για όλα φταινε οι ... Ρώσοι :-))
  Πάντως μην ανησυχείς, ο δικηγορίσκος της Νέας Υόρκης και αρχιπράκτορας Σαακασβίλι θα τους ... ηρεμήσει όλους ... αλίμονο στον εκεί φτωχό και ταλαιπωρημένο κοσμάκη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @tiktos
  Η χθεσινή ψηφοφορία εκτός από του κ...λου αποτελεί και ένα «χρονικό προαναγγελθείσας κοινοβουλευτικής ξεφτίλας» ...
  Προσωπικά προτιμώ τα … ροζ (και αρωματισμένα) ψηφοδέλτια :-))
  O Kubrick στο «A Clockwork Orange» είχε κάνει πολλές προφητείες ... δεν το είχαμε προσέξει τότε ... επαληθεύτηκε σχεδόν σε όλα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ πάλι σήμερα το πρωί ακούγοντας τα καμάρια - εκπροσώπους του κοινοβουλίου μας, ονειρεύτηκα πως θα' ταν αν παραγεμίζαμε το σύστημα εξαερισμού της Βουλής με LSD.... Μπα, κανείς δεν θα καταλάβαινε την διαφορά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Μια φορα κι εναν τρελο

  Για να σε 'πιάσει' το LSD καθώς και οποιαδήποτε άλλη ψυχοτρόπα ουσία (πχ από Kalamaten ή αλλού) πρέπει να διατηρείς ένα ελάχιστο επίπεδο αμθρώπινων χαρακτηριστικών με κύριο την ευαισθησία ... τέτοιο πράγμα στην Βουλή ... δεν βλέπω :-(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και όμως grsail, η εκλογή της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, ειναι δημοκρατική κατακτηση.
  Τους ..επιλεγουμε με αντιδημοκρατικά κριτηρια... μας κυβερνούν...όπως ακριβώς τους επιλεγουμε.
  Όλοι μας με σημαδεμενη τραπουλα παιζουμε. Απλά κερδίζει αυτός που εχει την μεγαλυτερη άνεση να παιξει...

  Την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @katerina

  Καλησπέρα,

  Ήθελα να πω ότι στην προσπάθεια να αντιληφθούμε τον χαρακτήρα και την δράση του τρέχοντος πολιτικού περιβάλλοντος, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι το ‘παιχνίδι’ δεν παίζεται εντός της βουλής ή στα υπουργικά συμβούλια. Βουλευτές και υπουργοί και κόμματα και δικαιοσύνη απλώς αντιπροσωπεύουν και μεταφράζουν εντολές εκ’ του σκοτεινού παρασκηνίου.
  Λίγες (πολύ λίγες) οικογένειες (*) οδηγούν την χώρα όπως νομίζουν και ταυτόχρονα υλοποιούν την - απαραίτητη και επιβαλλόμενη - διαπλοκή τους με την διεθνή ολιγαρχία.
  Αυτό το τρομερό που έγραψα φοβάμαι ότι αποτελεί την απλή αλήθεια που συνήθως αποφεύγουμε όχι μόνον να εκφράσουμε αλλά ακόμα και να σκεφτούμε …
  (*) αναφέρομαι στα ψήγματα της στρεβλής (εκ της ιστορικής της καταγωγής και εξέλιξης) Ελληνικής ‘αστικής τάξης’

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails