Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Αχ βρε Eldorado…
Αχ βρε Eldorado…

Επενδύσεις δεν σημαίνει ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα θα είναι σαν να μπαίνει σε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα τιμά τις συμβάσεις που ο ίδιος υπέγραψε και απλώς θα κάνει ό,τι θέλει.

Η μέθοδος εξόρυξης συμφωνήθηκε εξαρχής και από κοινού να είναι άλλη από αυτή που χρησιμοποιεί κυάνιο. Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει κανένα σχετικό σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα ακόμη εξ ου και βρίσκεται σε εξέλιξη διαιτησία μεταξύ εταιρείας και Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό είναι όλο και τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση της μεθόδου μεταλλουργίας από την Eldorado θα σημαίνει ότι ολόκληρη η αδειδότησή της θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει από το 2013 ότι:

[ … ] τυχόν εφαρμογή άλλης μεθόδου ή η ουσιώδης, ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τροποποίησή της, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν ανακύψει η ανάγκη αυτή, θα πρέπει να στηρίζεται σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εκδοθείσα κατόπιν τηρήσεως εκ νέου της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδοτήσεως [ … ]

-είναι κακό να αντιμετωπίζουν ορισμένοι την ίδια τη χώρα τους ως μπανανία
-η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας περί παύσης εργασιών είναι μια αήθης προσπάθεια να κρύψει την ανικανότητα τήρησης των συμβατικών της υποχρεώσεων

1 σχόλιο:

  1. http://katotokerdos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_16.html
    Τό σκουπίδι ώς νόημα καί ...οί αφρικανικού τύπου έπενδύσεις στήν Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails