Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΚΕ ως ιδεολογικός και κατασταλτικός μηχανισμός του ΚράτουςΣυνεχίζοντας την σειρά αναρτήσεων με αφορμή την συμπεριφορά του ΚΚΕ κατά την προχθεσινή συγκέντρωση αναδημοσιεύω ένα σημαντικό απόσπασμα από το κείμενο «Το ΚΚΕ ως ιδεολογικός και κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους», ολόκληρο το κείμενο στον ιστότοπο  Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών.

[ … ] Το σημερινό (ΚΚΕ) είναι ένα απομεινάρι, ένα κατάλοιπο του πάλαι ποτέ ένδοξου και κραταιού ΚΚΕ που είχε το ψέμμα ΄καραμέλα στο στόμα του, που συκοφάντησε, απείλησε, εκφόβισε, φυλάκισε και εξόντωσε όποιον και όποια διαφωνούσε με τα ηγετικά στελέχη. Είναι κληρονόμος αυτής της παράδοσης. Δεν είναι θλιβερό απομεινάρι, είναι ένα κόμμα που έχει μετεξελιχτεί σε μια καπιταλιστική κερδοφόρα επιχείρηση, που έχει μετεξελιχτεί σε ένα ακραιφνές αστικό κόμμα, που έχει μετεξελιχτεί σε ένα ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του Κράτους. Είναι καπιταλιστική επιχείρηση, είναι Κράτος, ασκεί Κυριαρχία. Το ΚΚΕ είναι ένας μακρύς βραχίονας του καπιταλιστικού συστήματος και του Κράτους. Τα στελέχη του δεν είναι  διαποτισμένα από την αστική ιδεολογία, δεν μιμούνται τον Κύριο, σκέφτονται και συμπεριφέρονται όπως οι Κύριοι της παραγωγής και του χρήματος, είναι τα ίδια Κύριοι.

Το ΚΚΕ παίρνει μια θέση δίπλα στους βασικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς του Κράτους – την πυρηνική οικογένεια, το σχολείο, την Εκκλησία, τον στρατό, τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, την απονομή της δικαιοσύνης, την τέχνη, τον αθλητισμό (ειδικά το ποδόσφαιρο), το αυτοκίνητο,  τη διαφήμιση, τα πολιτικά κόμματα. Εάν συγκρίνετε τις απόψεις και τα ιδεολογήματα του ΚΚΕ με αυτά των κομμάτων των Κυρίων θα παρατηρήσετε την στενότατη συγγένειά τους. Μονογαμία, πατριαρχία, σεξισμός, υποχρεωτική εκπαίδευση, φυλακές και σωφρονισμός, θητεία, σεβασμός προς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αποθέωση του ποδοσφαίρου, λατρεία του αυτοκινήτου. Αρπακτικότητα, ανταγωνισμός, εργατοπατερισμός, κτητικός ατομικισμός, εθνικισμός, πατριωτισμός, αυταρχικότητα – αυτά είναι το KKE.

Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υπερασπιστεί τον καπιταλισμό και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία γιατί είναι τι ίδιο οργανικά ενταγμένο μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, από την κρατική διοίκηση μέχρι τους χώρους εργασίας, τα στελέχη του, όλων των βαθμίδων, είναι κώλος και βρακί με τα στελέχητου ΠΑΣΟΚ, συνεργάζονται άψογα, αλληλοϋποστηρίζονται, τα έχουν μάλιστα και ως πρότυπα και ινδάλματα. Δεν έχω δουλέψει σε εργολάβο που οι μάστοροι και αρχιμάστοροι κουκουέδες να μην είναι ρουφιάνοι ή κολλητοί του! Μα την Παναγία! Η στάση του στους χώρους εργασίας, η στάση του στις ταραχές του Δεκέμβρη του 2008, η περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ τη μέρα της συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η προστασία της Βουλής δηλαδή από μια ενδεχόμενη και αναμενόμενη επίθεση από τους διαδηλωτές, προεικονίζουν με απόλυτη βεβαιότητα τον κατασταλτικό ρόλο που έχει αναλάβει το ΚΚΕ [ … ]

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails