Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Από την Tahrir στην πρωτοβουλία Clinton / Sarkozy


Αφού καταστρέψουν την Λιβυκή αεροπορία (νέες παραγγελίες σε ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία θα δοθούν αργότερα), τσακίσουν τις υποδομές της χώρας (οι δυτικές κατασκευαστικές είναι σε ετοιμότητα), ξαναμοιράσουν μεταξύ τους το λιβυκό πετρέλαιο και φυσικό αέριο (για να πάρει και κάτι η Γαλλία βρε παιδί μου) και αφού δολοφονήσουν μερικές χιλιάδες Λίβυους με «έξυπνες» βόμβες σταλμένες από «έξυπνα» πλην ανεγκέφαλα marines (sic) …. Τότε θα μας πουν ότι όλα αυτά έγιναν για να προστατευτούν οι άμαχοι και για να μπορούν τα κορίτσια της Λιβύης να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μαντήλα …. Σας θυμίζει κάτι;

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι οι εξελίξεις στο βόρειο Αφρικανικό τόξο, αν τις παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά, μη παραβλέποντας και συμβολικά φαινόμενα όπως ο γύρος του θριάμβου της μισότρελης πλέον Clinton σε Tahrir και Τυνησία, δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο παρά την επέκταση / κάθοδο των δυτικών καθεστώτων τύπου κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, νοτιότερα. Πρόκειται μάλλον για γεωπολιτική διεύρυνση αυτού που ονομάζουμε «Δύση». Τόση προσπάθεια, τόσοι αγώνες και τόσες ζωές, τόσα όνειρα των Αράβων νέων, φοβάμαι να πω, ότι πήγαν σε μεγάλο βαθμό (και προς το παρόν), στράφι. Του κάκου !

Ένα πρόσθετο επίσης ανησυχητικό φαινόμενο είναι ο προσεταιρισμός από την Clinton της Γαλλίας. Αν αυτό σηματοδοτεί την πρόσδεση της Γαλλίας στο άρμα των ΗΠΑ / Ηνωμένου Βασιλείου τότε η ευρωπαϊκή Ένωση ίσως να αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα βαθύτερο και πολύ σοβαρότερο από την κρίση του ευρώ … ίδωμεν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails