Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Σεμνή και Ταπεινή Ενημέρωση


Θα ήθελα να ενημερώσω την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κα Θεοδώρα Μητσοτάκη ό,τι η Ινδία φέρεται να αναγνώρισε πριν από λίγο τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.


Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμην για την ενόχληση ...



(*) Συμπηρωματικά αναφέρω, για ενημέρωση της κας Υπουργού, ότι η Ινδία συγκαταλέγεται στις ισχυρές χώρες του πλανήτη με πληθυσμό άνω του ενός δις.

4 σχόλια:

  1. Σκοπια ειναι το ονομα της πρωτεύουσας της γειτονικης χωρας και οχι η ονομασια της χωρας.Το ονομα Μακεδονια το εχει η γειτονικη χωρα απο τοτε που ηταν κρατος μελος της ενωμενης Γιουγκοσλαβιας και αυτο οφειλει να εχει.Αυτο το θεμα εχει γινει κουραστικο και αποτελουμε παγκοσμιο περιγελο με την επιμονη μας σε αυτο.Ειναι καθαρα θεμα αποπροσανατολισμου απο τα καθημερινα προβληματα αλλα και θεμα μαζικης βλακειας και εθνικιστικου παροξυσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και περα απο αυτο δεν εχουμε με τιποτα αλλο να ασχοληθουμε? Ειναι αστειο δυο διαλυμενα συγχρονα κρατη (η Ελλαδα και η Μακεδονια) να τσακωνονται για το ποιος εχει το copyright σε μια γεωγραφικη ονομασια που υπαρχει απο τα αρχαια χρονια.Εχουμε ενα debate μεταξυ των δυο κρατων για το ποιος ειναι απογονος των αρχαιων μακεδονων και αλλα τετοια γελοια και ανιστορητα.Εαν ειχαν γνωσεις θα καταλαβαιναν οτι κανεις απο τους δυο λαους δεν εχει σχεση με τους αρχαιους αυτους λαους που κατοικουσαν καποτε εκει και εχουν εκλειψει εδω και 2000 χρονια σαν εθνος.Ολα ειναι θεμα εθνικιστικης προπαγανδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος
    Απάντηση μέρος Α
    Θα είναι μάλλον φανερό και από τα περιεχόμενα του blog μου ότι δεν έχω καμία σχέση με εθνικιστικά κλπ Αν το ζήτημα ήταν απλώς μιά διμερής διευθέτηση ανάμεσα σε δύο βαλκανικούς πληθυσμούς δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Όμως το όλο ζήτημα του ονόματος αναζωπυρώθηκε ως εργαλείο σε μία γενικότερη προσπάθεια να δημιουργηθεί προγεφύρωμα πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό με στόχο (α) πολιτικό ευνουχισμό της ΕΕ και μάλιστα με την συνενοχή της (βλέπε στάση της Γερμανίας στο Γιουγκοσλαβικό) (β) ολοκλήρωση της 'μόνωσης' μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας (γ) καλύτερο έλεγχο των οδών ενέργειας προς ΕΕ (δ) καλύτερο έλεγχο των τεράστιων κοιτασμάτων ουρανίου σε Κόσσοβο και Μαυροβούνιο (ε) μιά 'ρεζέρβα' των ΗΠΑ με την οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν αναταραχή την περιοχή.
    Απάντηση μέρος Β
    Έχει ενδιαφέρον να δεί κανείς _ποιοί_ είναι οι ηγέτες των Σκοπίων που κόπτονται περί ονόματος. Εννοώ ποιάς παιδείας/κουλτούρας, ποιάς ποιότητας σεσχέση με τον μέσο άνθρωπο της χώρας αυτής και τέλος ποιοί τους χρηματοδοτούν.
    Απάντηση μέρος Γ
    Είχα πάντα την αίσθηση ότι η ιστορία όχι μόνον έχει συνέχεια αλλά προβάλλεται συνεχώς στο παρόν. Η κατάργησή της και οι υπερ-απλουστεύσεις όπως και οι συνειδητές και πολύ επικίνδυνες συγχύσεις μεταξύ (των εντελώς διαφορετικών) εννοιών του Κράτους και του Έθνους μόνο πηγή μελλοντικών δεινών μπορεί να είναι.

    Ζητώ συγγνώμη για το 'μακρόσυρτο' της απάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φωνη βοωντος εν τη Ερημω...!
    αγαπητε μου..:
    ουτε οι ανωνυμοι ουτε οι επωνυμοι
    του ειδους macakus con macakas
    ενδιαφερονται για την Ιστορια
    και ειναι πολλοι και μαστουρωμενοι
    ως τα μπουνια (πχ. Ινδοι και Ινδοευρωπεη)..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails