Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο μεσαίωνας στα σχολεία μας ... και η 'λεβεντογένα' Κρήτη


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Χρυσοπηγής να αποβάλλει μια 14χρονη μαθήτρια, γιατί δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook όπου έλεγε ότι μισεί την διευθύντριά της γιατί έδινε συνέχεια αποβολές– και μαζί της συμφώνησαν άλλα εκατό συμμαθητές της. Το θέμα έλαβε διαστάσεις με τη δημοσιοποίησή του, ενώ έφτασε και μέχρι το γραφείο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ζήτησε χθες τα πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου των καθηγητών.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί και άλλη ομάδα υπέρ της ανατροπής της απόφασης αποβολής της έφηβης από το σχολείο της, με τίτλο: «Να ανακληθεί η αποβολή της 14χρονης μαθήτριας του Γυμν. Χρυσοπηγής Χανίων». Στη συγκεκριμένη ομάδα έχουν ήδη γίνει μέλη 4.695 άτομα!

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης δήλωσε ότι "σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων" (!!)

Δείτε τη σελίδα στο Facebook για την αναίρεση της απόφασης κατά της 14χρονης μαθήτριας.
.

4 σχόλια:

  1. Ο εξαναγκασμός ενός 14χρονου παιδιού να αλλάξει το σχολικό του περιβάλλον εξαιτίας δήλωσής του ότι μισεί την διευθύντρια του σχολείου του είναι σίγουρα υπερβολικός. Η ολιγοήμερη αποβολή του όμως από το σχολείο όχι και τόσο. Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για φασισμό και αυθαιρεσία καλό θα ήταν να αναλογιστούμε και τις συνθήκες εργασίας αυτών των έρημων των εκπαιδευτικών. Εγώ δεν βρίσκομαι στη θέση τους (ευτυχώς) και σίγουρα δεν θα ήθελα να είμαι καθημερινά απέναντι σε κάμποσους εφήβους που νομίζεις ώρες ώρες ότι έχουν ως σκοπό της ύπαρξής τους να σου κάνουν τη ζωή πατίνι. Για να καταφέρουν να διατηρήσουν μια στοιχειώδη ισορροπία ώστε να μπορέσουν να διδάξουν βασικά πράγματα καταφεύγουν και στις ολιγοήμερες αποβολές σε έσχατη περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΗΩΣ

    ... εάν κάποιος δηλώσει ότι για κάποιους λόγους με μισεί τότε εγώ έχω δικαίωμα να τον τιμωρήσω ;
    ... απορώ γιατί κάποιος δεν ψάχνει λίγο την προσωπικότητα αυτής της περιβόητης 'διευθύντριας' που κατάφερε να συγκεντρώσει υπερ-εκατονταμελή λίστα facebook με 'μισιτές' !! Δεν σου κινεί την περιέργεια αυτό ; γιατί παραμένει η κυρία αυτή στο απυρόβλητο και δεν εξετάζεται η συμπεριφορά και ο ρόλος της στο σχολείο ; που είναι η μηχανισμοί ελέγχου και προστασίας της παιδείας μας ;
    ... οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι μακράν καλύτεροι και τελειότεροι αλλά και χαλαρότεροι από όλων των άλλων εργαζομένων στην χώρα μας ! Με ελάχιστες ώρες ημερήσιας εργασίας, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο (αφού είναι πρακτικά ‘προϊστάμενοι’ του εαυτού τους) και με τρείς μήνες διακοπές τους βλέπω μια χαρά !
    … αν δεν ήθελαν να είναι ‘καθημερινά απέναντι σε εφήβους’ τότε να διάλεγαν άλλη δουλειά !
    … στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ότι οι αποβοκές στο σχολείο αυτό δεν αποτελούσαν ‘έσχατη περίπτωση’

    Τιμώ την μετριοπάθειά σου αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα ελαφρυντικό για την κατάπτυστη και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών … και πάλι ντροπή τους !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, να δεχτώ την άποψή σου για το εργασιακό περιβάλλον, εν μέρει άλλωστε έχεις δίκιο. Αλλά μια διευθύντρια κατάφερε να επιβάλλει την άποψή της και στον σύλλογο καθηγητών και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με μόνο της επιχείρημα ένα γκρουπάκι του facebook; Λίγο περίεργο μου φαίνεται, σίγουρα δεν υπάρχει τίποτε άλλο από πίσω; Δεν το έχω ψάξει, η κοινή μου λογική με οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι γονείς δεν έφεραν αντίρρηση χωρίς να υπάρχει άλλος λόγος; Τότε μιλάμε για ομαδική παράνοια, οπότε μάλλον είναι καλύτερο για το κοριτσάκι να φύγει από εκεί (μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές της θα πρότεινα).
    Υ.Γ. Όταν κάποιος δηλώσει ότι σε μισεί, όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να τον τιμωρήσεις. Αλλά όταν σε εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο να κάνεις τη δουλειά σου; Όταν σου "χαλάει" την τάξη και εμποδίζει όσους συμμαθητές του θέλουν να μάθουν πέντε βασικά πραγματάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΗΩΣ
    Είχα παρόμοια εμπειρία με τον γιό μου (μαθητής του 19 - 20, και σήμερα στο πτυχίο του Φυσικού Αθήνας) όπου για τελείως ασήμαντη αφορμή τα μέλη του συλλόγου καθηγητών - προφανώς για να περιφρουρήσουν το μεροκάματό τους από την οργή του ιδιοκτήτη του σχολείου - συμφώνησαν να του 'αλλάξουν σχολείο' δέκα ημέρες πριν τις πανελλήνιες (!)

    Για το υστερόγραφο φυσικά και συμφωνώ. Όποιος εμποδίζει ή χαλάει δεν μπορεί να γίνεται ανεκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails