Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Γιατί η ... αλήθεια γράφεται με κόκκινο (!)


Δείγμα και φάρος 'διαλόγου' στο blog του ΚΚΕ http://18osynedriokke.wordpress.com/ όπου δεν είναι δυνατή η ανάρτηση κειμένου αλλά ούτε και η ανάρτηση σχολίου, όλα τα 'posts' είναι χωρίς σχόλια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιδρυτών του και των πατεράδων μας που περασαν τα νιάτα τους στα βουνά !

4 σχόλια:

  1. Κύριε Κοντονάσιο θα γράψουμε οτι γράψαμε ως σχόλιο και στο blog του Κ. Ζέρβα

    Νομίζω ότι αδικείται και τον εαυτός σας και το ΚΚΕ με την ανάρτηση σας αυτή.
    Για να τοποθετούμε τα πράγματα στην θέση τους :

    1) Το blog είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας μελών του Κόμματος.
    Η κίνηση αυτή είχε και έχει σαν σκοπό να μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει συγκεντρωμένες τις παρεμβάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο χωρίς να είναι αναγκασμένος να τις αναζήτα σε κάθε φύλλο του Ριζοσπάστη.
    Δεν μπορούσε και δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του μέσου μέσα απο το οποίο γίνεται ο διάλογος. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να κλείσουμε τα σχόλια μια και δεν είναι στην δικαιοδοσία μας.
    Επιτρέψαμε τα pingback ώστε αν θέλει ο οποιοσδήποτε να σχολιάσει ένα κείμενο να το κάνει στο δικό του blog όπως έχει και κάθε δικαίωμα

    2) Η ΚΕ του ΚΚΕ ήδη απο τις 5/10/2008 και τις 19/10/2008 έδωσε στην δημοσιότητα τις θέσεις της για το συνέδριο, δίνοντας χρόνο για 5μηνη σχεδόν προσυνεδριακή διαδικασία και διάλογο.

    3) Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προσυνεδριακή διαδικασία καθορίζεται από τις καταστατικές αρχές λειτουργίας του Κόμματος.
    Για τον δημόσιο διάλογο υπάρχει η ανακοίνωση της επιτροπής προσυνεδριακού διαλόγου που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει.

    Ανακοίνωση της Επιτροπής για το Δημόσιο Διάλογο του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

    Η Επιτροπή για το Δημόσιο Προσυνεδριακό Διάλογο του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ενημερώνει τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στη δημόσια συζήτηση, με βάση τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ στο ένα ή και στα δύο θέματα του 18ου Συνεδρίου, για τα εξής ζητήματα:

    1. Ο διάλογος θα διεξαχθεί στα δύο θέματα του Συνεδρίου (1ο θέμα: Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο και καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο, 2ο θέμα: Θέσεις για το Σοσιαλισμό) από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (ΚΟΜΕΠ) και θα αρχίσει με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ.

    2. Η Επιτροπή Διαλόγου θα παραλαμβάνει κείμενα για δημοσίευση στον «Ριζοσπάστη» μέχρι 15 Γενάρη 2009 για το 1ο θέμα και μέχρι 20 Γενάρη 2009 για το 2ο θέμα. Για δημοσίευση στην ΚΟΜΕΠ μέχρι 15 Δεκέμβρη 2008 και για τα δύο θέματα.

    3. Καθένας και καθεμιά, που θέλει να συμβάλει στο διάλογο, μπορεί να στείλει ένα σημείωμα για κάθε θέμα του Συνεδρίου. Ανώτατο όριο έκτασης για το 1ο θέμα: Για τον «Ριζοσπάστη» μέχρι οκτακόσιες (800) λέξεις ή για την ΚΟΜΕΠ μέχρι χίλιες τριακόσιες (1.300) λέξεις. Ανώτατο όριο έκτασης για το 2ο θέμα: Για τον «Ριζοσπάστη» μέχρι χίλιες διακόσιες (1.200) λέξεις ή για την ΚΟΜΕΠ μέχρι δύο χιλιάδες (2.000) λέξεις.

    4. Κάθε κείμενο πρέπει να έχει απαραίτητα το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του συντρόφου ή της συντρόφισσας, του φίλου ή της φίλης, που συμμετέχει στο διάλογο, προκειμένου η Επιτροπή να έχει τη δυνατότητα της επικοινωνίας μαζί του.

    5. Τα κείμενα πρέπει να στέλνονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Κεντρική Επιτροπή ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Τ.Κ. 14231 και να έχουν την ένδειξη: «Για την Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου», είτε μέσω των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ. Για τη διευκόλυνση της δουλειάς της Επιτροπής, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες στο διάλογο, όσοι έχουν τη δυνατότητα, να στέλνουν το κείμενό τους και σε ηλεκτρονική μορφή με δισκέτα.

    6. Σημειώματα που τυχόν έρθουν στην Επιτροπή είτε εκπρόθεσμα είτε ξεπερνούν την έκταση που έχει προσδιοριστεί, δε θα δημοσιευτούν. Θα τεθούν, όμως, υπόψη των αντιπροσώπων του 18ου Συνεδρίου. Επίσης, δε θα δημοσιευτούν κείμενα ανώνυμα, με ελλιπή στοιχεία, είτε με περιεχόμενο εκτός των θεμάτων του Δημόσιου Διαλόγου.

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4751910&publDate=5/10/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας αλλά αυτά τα 'επιτροπή διαλόγου' (!!) και τα έξι (6) σημεία συμμόρφωσης δεν θυμίζουν ανακοίνωση αστυνομικού τμήματος;

    Συγχωρήστε με αλλά έχω την αίσθηση ότι το κόμμα σας βρίσκεται πολύ μα ΠΟΛΥ πίσω από την εποχή του και ο μεγάλος εφιάλτης μου είναι ότι αυτό μπορεί να είναι και συνειδητή του επιλογή!

    φιλικά [ παρ' όλα αυτά :-) ]

    ΘΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω, γενικά, με τον ΘΚ...
    Τί αγκυλωμένη ανακοίνωση είναι αυτή, ρε παιδιά!... Copy-Paste από τα κεντρικά, έτσι;
    Κατά τ' άλλα, "Επιτρέψαμε τα pingback ώστε αν θέλει ο οποιοσδήποτε να σχολιάσει ένα κείμενο να το κάνει στο δικό του blog όπως έχει και κάθε δικαίωμα", αυτό το δίνω ως εύσημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ
    Εγώ ΄δίνω εύσημα στο μετριοπαθές σου πνεύμα αλλά τα άτομα έχουνε "κόψει κάβους" είναι μακριά από τον μέσο Έλληνα και μακριά από την εποχή τους. Απλώς αναπαράγουν - με αγωνία - τον εαυτό τους, τίποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails