Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

επιδικάζω - επιδικάζεις - επιδικάζει


Θα ξέρετε βέβαια ότι κάθε φορά που σκοτώνεται κάποιος οικογενειάρχης στην ζώνη του Περάματος από την απληστία κάποιου εργολάβου ή την κακιά ώρα, η οικογένειά του παίρνει αμέσως 500.000 ευρώ. Για την ακρίβεια, τα λεφτά «της επιδικάζονται» με συνοπτικές διαδικασίες από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Έτσι γίνεται και στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στα κτήματα, στα καράβια. Κάθε φορά που κάποιος χάσει την ζωή του πάνω στην δουλειά, η πολιτεία του επιδικάζει αμέσως 500.000 ευρώ.
Επίσης η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου φαντάζομαι ότι θα είχε παρόμοια μεταχείριση από την πολιτεία και τους ανεξάρτητους (φυσικά !) δικαστές που «επιδικάζουν» με τα δικά μας (φυσικά !) λεφτά.
Είμαι βέβαιος ότι τέτοια ποσά επιδικάστηκαν στο Σπύρο Μουστακλή, στον Νίκο Τεμπονέρα, στους δεκάδες άδικα προφυλακισθέντες, στον Μάριο Ζ, στους εκατοντάδες άσχημα τραυματίες, στο παλικάρι που έπεσε πάνω στην ζαρντινιέρα και στο άλλο που φορούσε πράσινα παπούτσια. Αντίστοιχα ποσά έλαβε και ο Γιάννης Καυκάς διότι η πολιτεία αναγνώρισε το λάθος της και οι ανεξάρτητοι δικαστές του «επιδίκασαν» κι αυτουνού.
Δεν έχω στοιχεία για τα ποσά που επιδικάστηκαν στην οικογένεια του Γρηγόρη Λαμπράκη ούτε και σ’ αυτήν του Σωτήρη Πέτρουλα.

Γνωρίζω όμως ότι αποζημίωση 500.000 ευρώ «επιδίκασε» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους συγγενείς του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα που φύλαγε την μάρτυρα στην υπόθεση της οργάνωσης ΕΛΑ και που τραυματίστηκε θανάσιμα το 2009. Οι ανεξάρτητοι δικαστές αποφάνθηκαν, παρ’ όλο που οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν ακόμη και με μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης, ότι η επίθεση είχε μεν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όμως δεν προέκυψε ότι η αποφυγή της και η προστασία του θύματος υπερέβαιναν τις δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν έλαβε κάθε αναγκαίο μέτρο.
Η ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. -την οποία χρυσοπληρώνουμε όλοι εμείς- κατέληξε στην επιδίκαση 500.000 ευρώ τα οποία και πάλι θα πληρώσουμε όλοι εμείς. Καταλάβατε πως πάει το πράγμα;
Αν σκοτωθείτε πάνω στην δουλειά που εσείς διαλέξατε, αν χτυπηθείτε από τους έξαλλους ανθρωποφύλακες, αν προφυλακιστείτε άδικα, αν μείνετε ανάπηρος από χημικά, μην φοβάστε ! Η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη θα τρέξει και θα σας «επιδικάσει» αστραπιαία, από δικά σας βέβαια λεφτά, την γενναία σας αποζημίωση.
Για την Δημοκρατία ρε γαμώ το !
.
ΥΓ. Σέβομαι βαθύτατα κάθε ανθρώπινη απώλεια. Το κείμενό μου αυτό δεν αφορά τον άνθρωπο που έχασε την ζωή του το 2009 αλλά κάτι πολύ γενικότερο: Τα μέτρα και τα σταθμά που ζυγιάζουν την στρεβλή μας κοινωνία κλέβοντας όμως συστηματικά στο ζύγι.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails