Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κρώζουν τα κοράκια της ΕΕ


Μαφιόζικος εκβιασμός πέρα από κάθε όριο πολιτικής δεοντολογίας τίθεται από την ΕΕ σχετικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. στις 3 Ιουλίου. Απαιτούν, με φωνές που πάλλονται από την ένοχη ανυπομονησία, την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του σχετικού εφαρμοστικού νόμου καθώς και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Απαιτούν δηλαδή και να εξασφαλίσουν το πλιάτσικο του Ελληνικού κράτους αλλά και να αποφύγουν θεμελιώδεις κλυδωνισμούς στο ευρώ και στην ΕΕ γενικότερα. Και την πίττα και τον σκύλο.

Βράζουν μέσα σε ατμούς άγριου πανικού.

Οποιοσδήποτε αξιοπρεπής πολιτικός ηγέτης θα τους χόρευε στο ταψί αλλά δυστυχώς στην δύσκολη αυτή συγκυρία μας έτυχε το πλέον ανήθικο, το πλέον ξεπουλημένο και το πλέον αδιάφορο για τα εθνικά συμφέροντα «πολιτικό προσωπικό».

Η Ιστορία τα έφερε έτσι ώστε η Ελλάδα να κρατά στα χέρια της, έστω και για πολύ λίγο, την τράπουλα. Η στάση της μπορεί είτε να συγκρατήσει τον καταστροφικό κατήφορο είτε να δώσει το πράσινο φώς για να τσακιστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες από τον Ατλαντικό μέχρι το Αιγαίο και από την Κύπρο μέχρι την Ισλανδία.

Μόνη δυνατή απάντηση τώρα, οι πλατείες.

Ραντεβού στο Σύνταγμα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails