Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τα καρτοκινητά φταίνε ...


Δεν έχω καμία διάθεση να εμφανίζεται αυτό το blog ως ‘ειδησεογραφικό’ ή ότι ‘σχολιάζει την επικαιρότητα’ κλπ. Υπάρχουν τα ΜΜΕ και πολλά άλλα αξιόλογα blogs για αυτή την δουλειά.

Καμιά φορά όμως με πλημμυρίζει η αγανάκτηση με αυτά που γίνονται και γράφω περισσότερο από δική μου ανάγκη εκτόνωσης παρά για να μεταδώσω κάποιο ‘νέο’.

Αφορμή για να γράψω πήρα από τα ‘μέτρα’ του Υπουργού μας της Δικαιοσύνης κυρίου Δένδια. Στα μέτρα αυτά – μεταξύ άλλων - βλέπω :

- κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά

Δηλαδή για ότι γελοίο ή κακό γίνεται με ευθύνη των αρμοδίων αρχών (υπουργείων, αστυνομίας, παρα-υπουργείων κλπ) πάντοτε ‘τον λογαριασμό’ θα τον πληρώνει ο μέσος πολίτης είτε με επί πλέον οικονομικά βάρη είτε με ‘αυστηροποίηση’ (sic) των μηχανισμών καταστολής. Αυτή η καημένη η δημοκρατία που μας κληρονόμησαν οι ‘Μεγάλοι Έλληνες’ κόψε-κόψε θα καταντήσει μικροσκοπική σαν την κοκκινοσκουφίτσα όπως το ανέκδοτο όπου κόψε-κόψε το ύφασμα από κοστούμι έγινε ... γιλέκο (αλεξίσφαιρο).

- τοποθέτηση μέσων εντοπισμού κινητών στις φυλακές

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος κουμπάρος, ημέτερος, γνωστός, ξάδερφος, μπατζανάκης κλπ έχει κάνει εισαγωγή κάτι μηχανάκια που δεν μπορεί να τα πουλήσει ο άνθρωπος! Ας τον βοηθήσουμε! Πρώτα αφήνουμε κινητά μέσα στις φυλακές – ενώ απαγορεύεται ρητά από νόμο του Ελληνικού κράτους – δηλαδή εμείς η κυβέρνηση και οι ακριβοπληρωμένοι από το ελληνικό κοινό ‘αρμόδιοι’ καταστρατηγούμε τον νόμο αλλά βρίσκουμε αμέσως την λύση: θα βάλουμε μηχανάκια!

- πρόσληψη συμβούλου ασφαλείας με διεθνή διαγωνισμό (!!!)

Αυτός φαντάζομαι ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Υπουργού Εσωτερικών. Να συμπεράνω ότι το Υπουργείο θα ... ιδιωτικοποιηθεί; ... άντε και εις ανώτερα !

Τα δημοσιευμένα (άμεσα και χωρίς ντροπή) μέτρα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης δείχνουν την ποιότητα και την εμβέλεια του ανδρός όπως επίσης και την κατάντια ... όλων μας ...

Οποιοσδήποτε μοιράζεται την αγανάκτησή μου ας αφήσει (κόσμιο) σχόλιο (άλλωστε τα σχόλια για τον blogger είναι ότι τα χειροκροτήματα για τον ηθοποιό ... δεν είναι δικό μου κάπου το διάβασα!)

.

4 σχόλια:

  1. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν μοιράζονται την οργή σου. Θέλαν από καιρό να περιορίσουν τις ατομικές ελευθερίες και βρήκαν κάτι τελείως άσχετο να το κολλήσουν. Εδώ αν θέλαν ν'ανεβάσουν την τιμή του πετρελαίου θα έβρισκαν αφορμή τα καύσιμα του ελικοπτέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα γινόταν καλύτερη 'παρομοίωση' παρά αυτή με τα καύσιμα του ελικοπτέρου ! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν συμφωνώ με τον/την k1, πιστεύω οτι ειναι πολλοί που μοιραζόμαστε την οργή του grsail.
    Συμφωνώ με το σκεπτικό του όμως οσο αφορά τον περιορισμό ατομικών ελευθεριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tzonakos
    Αυτός ο επιδεινούμενος εκμηδενισμός των ατομικών ελευθεριών και διακαιωμάτων που ισοδυναμεί σε εκμηδενισμό του ίδιου του ατόμου είναι πολύ κακός δρόμος! Οδηγεί - κα μακάρι να βγώ λανθασμένος - στα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
    Κουράστηκα πολύ για να μεγαλώσω δύο σοβαρούς Έλληνες και τώρα δεν μπορώ να κοιτάξω τα μάτια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails