Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Η σπουδαιότερη ιστορία του κόσμου (4)



--------- το τέταρτο - και τελευταίο - τμήμα του κειμένου ---------

Αυτοί οι τύποι πραγματικά πιστεύουν πως ο κόσμος είναι 12.000 ετών.

Μα το Θεό!

Ρώτησα λοιπόν κάποιον απ' αυτούς τους τύπους:

"Εντάξει: και τα απολιθώματα δεινοσαύρων;!"

Και λεει: "Απολιθώματα δεινοσαύρων; Ο Θεός τα έβαλε εκεί για να δοκιμάσει την πίστη μας!"

Εγώ λεω πως ο Θεός έβαλε εσένα εδώ για να δοκιμάσει τη δική μου πίστη, μεγάλε!

Η Βίβλος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αστρο-θεολογικό, λογοτεχνικό υβρίδιο, όπως όλοι οι προγενέστεροι θρησκευτικοί μύθοι. Ουσιαστικά, η ταύτιση των ιδιοτήτων ενός χαρακτήρα σε έναν άλλον χαρακτήρα, απαντάται και μες το ίδιο το βιβλίο.

Στην Παλαιά Διαθήκη, υπάρχει η ιστορία του Ιωσήφ.
Ο Ιωσήφ ήταν ένα πρωτότυπο για τον Ιησού.

Ο Ιωσήφ γεννήθηκε από θαύμα, ο Ιησούς γεννήθηκε από θαύμα.
Ο Ιωσήφ ήταν από 12 αδέρφια, ο Ιησούς είχε 12 μαθητές.
Ο Ιωσήφ πουλήθηκε για 20 αργύρια. Ο Ιησούς πουλήθηκε για 30 αργύρια.
Ο αδερφός Ιούδας προτείνει την πώληση του Ιωσήφ, Ο μαθητής Ιούδας προτείνει την πώληση του Ιησού.
Ο Ιωσήφ ξεκίνησε το έργο του στην ηλικία των 30 ετών, Ο Ιησούς ξεκίνησε το έργο του στην ηλικία των 30 ετών.

Οι παραλληλισμοί συνεχίζονται.

Επιπλέον, υπάρχει κάποια μη βιβλική ιστορική απόδειξη κάποιου ανθρώπου ονόματι Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, που ταξίδεψε με 12 ακόλουθους, θεραπεύοντας ανθρώπους και τα λοιπά; Υπάρχουν πολυάριθμοι ιστορικοί που έζησαν τριγύρω στη Μεσόγειο είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά την υποτιθέμενη ζωή του Ιησού. Πόσοι από αυτούς τους ιστορικούς κατέγραψαν αυτό το πρόσωπο; Ούτε ένας.

Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, αυτό δε σημαίνει πως οι απολογητές του Ιστορικού Ιησού δεν υποστήριξαν το αντίθετο. Τέσσερις ιστορικοί συνήθως αναφέρονται για να αποδείξουν την ύπαρξη του Ιησού. Ο Πλίνιος ο Νεότερος, ο Σουητώνιος, και ο Τάκιτος είναι οι πρώτοι τρεις. Κάθε μία από τις τρεις καταγραφές αποτελείται από λίγες προτάσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων και αναφέρονται μόνο στον "Χριστό" το οποίο ουσιαστικά δεν είναι όνομα αλλά τίτλος. Σημαίνει "Ο Επιλεγμένος."

Η 4η πηγή είναι ο Ιώσηπος και αυτή η πηγή αποδείχτηκε πως είναι πλαστογράφημα για εκατοντάδες χρόνια. Δυστυχώς, ακόμη αναφέρεται σαν αλήθεια. Θα νομίζατε πως ένας τύπος που αναστήθηκε από τους νεκρούς και ανέβηκε στον ουρανό για να το δουν όλοι, και έκανε τα θαύματα που του αποδίδουν θα κατάφερνε να περάσει στα ιστορικά αρχεία. Δεν τα κατάφερε, γιατί αν ζυγιστούν όλα τα στοιχεία, είναι μεγάλες οι πιθανότητες η μορφή γνωστή ως Ιησούς να μην υπήρξε ποτέ.

«Η χριστιανική θρησκεία είναι μία παρωδία της λατρείας του ήλιου στην οποία έβαλαν κάποιον με το όνομα Χριστός στη θέση του ήλιου και του αποδίδουν τις τιμές που αρχικά αποδίδονταν στον ήλιο.» [ Thomas Paine, φιλόσοφος - ένας από τους ιδρυτικούς πατέρες των ΗΠΑ ].

Δεν θέλουμε να είμαστε αγενείς, θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί.
Δε θέλουμε να είμαστε αιτία για πληγωμένα αισθήματα, αλλά θέλουμε να είμαστε ακαδημαϊκά ακριβείς για ό,τι καταλαβαίνουμε και ξέρουμε πως είναι αληθινό.

Ο Χριστιανισμός απλά δεν στηρίζεται στην αλήθεια.

Θεωρούμε πως ο Χριστιανισμός δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μία ρωμαϊκή ιστορία που αναπτύχθηκε πολιτικά. Η πραγματικότητα είναι πως ο Ιησούς ήταν ο Ηλιακός Θεός της αίρεσης των Γνωστικών Χριστιανών, και όπως όλοι οι παγανιστικοί θεοί, ήταν μυθολογική μορφή. Ήταν το πολιτικό κατεστημένο, που προσπάθησε να μετατρέψει τον Ιησού σε ιστορικό πρόσωπο για να ελέγχει την κοινωνία.

Το 325 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Ά Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης που τα πολιτικώς παρακινούμενα Χριστιανικά Δόγματα εδραιώθηκαν, και έτσι ξεκίνησε η μακρά ιστορία της χριστιανικής αιματοχυσίας και της πνευματικής απάτης. Και για τα επόμενα 1600 χρόνια, το Βατικανό διατήρησε σε πολιτικό ασφυκτικό κλοιό όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε ‘ευτυχισμένες’ εποχές όπως ο Σκοτεινός Μεσαίωνας, μαζί με ‘πεφωτισμένες’ δημιουργίες όπως οι Σταυροφορίες και η Ιερά Εξέταση.

Ο Χριστιανισμός, μαζί με όλα τα άλλα θεϊστικά συστήματα, είναι η απάτη της Εποχής. Εξυπηρετεί στο να απομακρύνει το είδος μας απ' το φυσικό κόσμο, και ομοίως τον ένα απ' τον άλλον. Υποστηρίζει την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Υποβαθμίζει την ανθρώπινη ευθύνη με το "ο Θεός ελέγχει τα πάντα" προκειμένου απαίσια εγκλήματα να δικαιολογούνται εις το όνομα της Θεϊκής Επιδίωξης. Και το πιο σημαντικό, «επιτρέπει σε αυτούς που ξέρουν την αλήθεια αλλά χρησιμοποιούν το μύθο, να κατευθύνουν και να ελέγχουν κοινωνίες.» [ Robert G. Ingersoll - Στρατηγός του Αμερ. Εμφυλίου πολέμου ].

Ο θρησκευτικός μύθος είναι η πιο δυνατή εφεύρεση που φτιάχτηκε ποτέ και δρα σαν ψυχολογικό έδαφος πάνω στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και άλλοι μύθοι. Ο μύθος είναι μία ιδέα, που ενώ είναι γενικώς αποδεκτή, είναι λανθασμένη. Κατά την βαθύτερη έννοια, κατά την θρησκευτική έννοια, ο μύθος εξυπηρετεί σαν κατατοπιστική και κινητήρια ιστορία για τους ανθρώπους.

Ο σκοπός του δεν είναι στη σχέση του με την πραγματικότητα, αλλά στον στόχο του. Μία ιστορία δε πετυχαίνει το στόχο της εκτός και αν θεωρείται αληθινή από την κοινωνία ή το έθνος. Δεν είναι θέμα διαφωνίας ότι κάποιοι έχουν την κακογουστιά να θέτουν την ερώτηση για την αλήθεια της ιερής ιστορίας.

Οι πιστοί δεν θα συμμετάσχουν σε συζήτηση μαζί τους. Τους αγνοούν ή τους αποδοκιμάζουν ως βλάσφημους.

---------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails