Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

φωνή βοώντος εν τη ερήμω




Προς
Κατοίκους Αγ. Παρασκευής μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ
Τοπικό τύπο Αγίας παρασκευής
Εφημερίδα Αυγή

Προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη
Προς την Υπεύθυνη οργανώσεων Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Σόφη Παπαδόγιαννη

Κοινοποίηση:
Νομ. Επιτροπή Βόρειας Αθήνας
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ


Οι άνθρωποι που υποδύονται τους συντονιστές και αξιωματούχους της Ο.Μ. Αγίας Παρασκευής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την συρρίκνωση της οργάνωσης σε λίγες δεκάδες μέλη σε μια πόλη των 100 χιλιάδων κατοίκων. Είναι επίσης απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάλυση κάθε μορφής δημοκρατίας στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης, για την υπόθαλψη ανθρώπων προβληματικής συμπεριφοράς και για την διολίσθηση της οργάνωσης σε ακραία και εξόφθαλμα μονόπλευρη εσωστρέφεια. Λεπτομερής και επανειλημμένη ανάλυση των προβλημάτων όπως και συγκεκριμένες προτάσεις για διέξοδο από την κατάσταση αυτή που χρονίζει από το φθινόπωρο του 2013, αγνοήθηκαν πλήρως.

Δείγμα της αρνητικής τους στάσης αποτελούν τελευταία ‘ψηφίσματα’ όπου το ένα αναφέρεται με αδικαιολόγητα επιθετικό τρόπο στον υπουργό προστασίας του πολίτη και το άλλο αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία την οποία αγωνίζεται να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν και ίσως σχεδίασαν την συρρίκνωση της Ο.Μ. Αγίας Παρασκευής ώστε να καταλάβουν θέσεις ευθύνης χωρίς καν να είναι εκλεγμένοι αφού κανένα μέλος πέραν του συγκεκριμένου ‘στενού κύκλου’ δε εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην τελευταία εκλογική διαδικασία.

Συνεχίζοντας τόσο το καταστροφικό τους για το ΣΥΡΙΖΑ έργο, όσο και συνεχίζοντας επίσης την μόνιμα αντιπολιτευτική τους στάση απέναντι στο κόμμα και την κυβέρνηση, προχώρησαν στα δύο απαράδεκτα ‘ψηφίσματα’ που ευθέως αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και απορρίπτουν τις επιλογές του πρωθυπουργού. Κάθε λογικός άνθρωπος νομίζω πως αντιλαμβάνεται ότι ομάδες της τάξης των είκοσι ατόμων, και μάλιστα με εξαιρετικά αμφιλεγόμενη οργανωτική νομιμοποίηση, δεν δικαιούνται να μιλούν ούτε εξ ονόματος των αριστερών της πόλης ούτε εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδιόρρυθμη αυτή οργάνωση μελών έχει απασχολήσει τόσο φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κεντρικά όργανα του κόμματος χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να επιτευχθεί επίλυση του προβλήματος. Η κουλτούρα που εκπέμπεται από την ομάδα αυτή, οι θέσεις αλλά και η συνεχής αρνητική της στάση, είμαι βέβαιος πως δεν αντιστοιχούν ούτε εκφράζουν τις απόψεις των χιλιάδων δημοτών της Αγ. Παρασκευής που είναι μέλη, φίλοι ή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που κάποιος κριτικάρει την απεύθυνση του σημειώματός μου και σε εκτός αριστεράς αποδέκτες/έντυπα, σημειώνω προκαταβολικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να λειτουργεί ως Πυθαγόρειο ομακοείο, αλλά ως ένα ανοικτό προς ολόκληρη την Κοινωνία κόμμα το οποίο δεν έχει ούτε να κρύψει ούτε να φοβηθεί κάτι.

με τιμή,


Θανάσης  Σ.  Κοντονάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails