Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Που είσαι βρε Dali …



Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Επικρατείας και γενικά οι θεσμοί, που κανονικά θα έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες και την Κοινωνία από την έκπτωση και την παρακμή των καιρών, αντ’ αυτού επιδεικνύουν υπερ-συντηρητικές απόψεις και πρακτικές όντας πλήρως, και καθόλου τυχαία, συντονισμένοι με το παν-Δυτικό νέο-φιλελεύθερο κλίμα.

Τελευταίο δείγμα είναι η έναρξη εισαγγελικής έρευνας η οποία μεταξύ άλλων θα ελέγξει και τους φαρμακοποιούς για περίπτωση   «συγκαλυμμένης άρνησης παροχής φαρμάκων μέσω της μη παροχής νόμιμης πίστωσης».   Η διατύπωση -όπως ήδη θα προσέξατε- στάζει υποκρισία και ιδεολογική, πλέον, διαπλοκή.

Το περίεργο είναι πως οποιοδήποτε τμήμα της μεσαίας τάξης τυχόν επιβιώνει κατά κάποιον τρόπο της κρίσης ενοχοποιείται κατ’ ευθείαν από τους πραίτορες του Friedman και της Thatcher και σχεδόν άμεσα, στα πλαίσια ενός χυδαίου κοινωνικού αυτοματισμού (που δείχνει όχι μόνο πόσο απαίδευτοι είμαστε αλλά και πόσο ηλίθιοι), και από την ίδια την μεσαία τάξη. Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως θα ζωγράφιζε την εποχή μας ο Dali …
.

4 σχόλια:

  1. Δεν ειμαι σιγουρη πως ο οποιος πινακας του που θ' απεικονιζε την κατασταση θα ειχε συναισθηματικη σχεση μαζι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tasoula (23 Δεκεμβρίου, 2012 21:47)

    Τασούλα, τον ξέρω τι καραδεξιάουα ήτανε :-))


    -- Με την ευκαιρία, καλές γιορτές και το '13 όχι χειρότερο από το '12 ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τους λυπάμαι τους δικαστές ...
    εξουσία χωρίς αντίκρυσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @aerostatik (24 Δεκεμβρίου, 2012 20:14)

    Αυτοί όμως, φαίνεται πως δεν μας λυπούνται :-))

    Καλές γιορτές !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails