Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ του Καντάφι


Στην φωτογραφία άποψη από την ειρηνική διαδήλωση της Παρασκευής, 24 Ιουνίου στην Τρίπολη

Από ότι γνωρίζω δεν αναφέρθηκε από τα δικά μας ΜΜΕ και γενικά η είδηση θάφτηκε όσο γινόταν αλλά την προηγούμενη Παρασκευή περίπου ένα εκατομμύριο Λίβυοι διαδήλωσαν στην Τρίπολη υπέρ της κυβέρνησής τους και υπέρ του Συνταγματάρχη Καντάφι. Διαδήλωσαν για να υποστηρίξουν την χώρα τους και για να καταδικάσουν την βάρβαρη και αιματηρή εισβολή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, η Λιβύη έχει πληθυσμό περίπου έξι και μισό εκατομμύρια κατοίκους. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, μια τέτοια διαδήλωση θα είχε στην Ελλάδα περίπου 1,7 εκατομμύρια κόσμο, στις ΗΠΑ κάπου 18 εκατομμύρια και στην Γερμανία μια τέτοια διαδήλωση υποστήριξης θα είχε κάπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλούς ηγέτες (ή ίσως και κανέναν) εκτός του Καντάφι που να απολαμβάνουν τέτοια αποδοχή και υποστήριξη από τους πολίτες της χώρας τους.

Σήμερα όμως, διαβάζω ότι ο εσμός που ονομάζεται διεθνές δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Καντάφι ως κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η τέτοια απύθμενη υποκρισία από τα «δικαστήρια» της Δύσης, η τόση απομάκρυνση όχι μόνο από την έννοια της δικαιοσύνης αλλά και από αυτήν την ίδια την λογική δεν προμηνύει τίποτα καλό. Οι πραγματικοί εγκληματίες βρίσκονται στα έδρανα του Δικαστηρίου της Ντροπής και όχι στην Λιβύη που σπαράσσεται άδικα από τον αιμοσταγή Δυτικό στρατό.

Για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες:


.

2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι ότι το δικαστήριο δεν γνωρίζει τη διεύθυνση διαμονής των δύο Μπους, του Κλίντον και του Μπλερ. Όπως δεν έχει εντοπίσει ακόμα το FBI τον πρόεδρο της Union Carbide. Τον ψάχνει από το 1984 και το δυστύχημα στη Bhopal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Swell

    Βάλε και Cheney και Ramsfeld ... ο Κατάλογος δεν έχει τέλος. Με τρομάζει πλέον η τόση απομάκρυνση των Δυτικών διεθνών μηχανισμών αλλά και των κυβερνήσεων από την κοινωνία. Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Στο πολύ χειρότερο …
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails