Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης


Αναπαράγω την είδηση, αφ’ ενός γιατί χαίρομαι για την δικαίωση ενός αθώου ανθρώπου και αφ’ ετέρου γιατί με την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζεται το πόσο εχθρικοί προς την κοινωνία είναι οι μηχανισμοί της δήθεν προστασίας του πολίτη αλλά και πόσο ψεύτες, βάναυσοι και άνανδροι είναι σχεδόν πάντα οι άνθρωποι που τους υπηρετούν. Ας δούμε τώρα τι τρόπο θα βρει η πολιτεία του μνημονίου και των τσολάκογλου να αποζημιώσει τον άδικο ακρωτηριασμό ενός νέου ανθρώπου …

«Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Σίμος Σεϊσίδης, που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε 7 ληστείες, κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στα 13 κακουργήματα που τον βάραιναν και ζήτησε την απαλλαγή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Και ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας ότι κανείς από τους μάρτυρες δεν κατάφερε να τον αναγνωρίσει.

Κατά την απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης έκανε λόγο για κατασκευασμένο από τις υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορητήριο, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.

Για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί και ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος. Αυτή ήταν και η μοναδική ληστεία για την οποία καταδικάστηκε τελικώς από το δικαστήριο.

Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του. Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί σε επτάμισι χρόνια κάθειρξης για τα πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Σ. Σεϊσίδης παραμένει φυλακισμένος μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του είχε επιβληθεί.»

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails