Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στοιχηματίζω σ' αυτό που δεν γνωρίζω - Φωτεινή Τσαλίκογλου


.

6 σχόλια:

  1. Καθε που ακουω η διαβαζω την εν λογω ΚΥΡΙΑ αναπτερωνεται μεσα μου η βεβαιοτητα πως υπαρχει ακομη υγιης ΔΙΑΝΟΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tasoula

    Ακριβώς όπως τα λες είναι.
    Γι αυτό την έβαλα κι εγώ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτή είναι η υγιής διανόηση? πάμε χαμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @giorgos

    Δεν την γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχω διαβάσει τα βιβλία της.
    Όμως, τις λίγες φορές που την άκουσα να μιλά, άκουσα πάντα θετικές και πραγματικά ανθρώπινες απόψεις. Μπορεί να στερείται "πολιτικής ορθότητας" (ευτυχώς;) αλλά τα υπόλοιπα είναι πραγματικά αξιοσημείωτα. Είναι από τους πλέον θετικούς, μετριοπαθείς και ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχω εντοπίσει.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εγώ τη γνωρίζω προσωπικά, αλλά η κυρία Τσαλίκογλου μιλάει δημόσια και νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα να αναλύουμε αυτό που ακούμε και να το αξιολογούμε. Αυτό που ακούω εγώ, πέραν της πληροφορίας περί του τι αποτέλεσμα έχει η μέθοδος "ζεστό - κρύο", τα αντιφατικά μηνύματα στα οποία αναφέρεται, --ψυχολογικές κοινοτοπίες, δηλαδή--, είναι κάποιες τοποθετήσεις του τύπου: "τίποτε δεν είναι όπως ήτανε", "καταπολεμιέται η αίσθηση της ανημποριάς", "να εμπιστευτούμε τις εκπλήξεις που κρύβει το μέλλον", κλπ. Γενικολογίες που επενδύονται με νοήματα από τον ίδιο τον ακροατή, δηλαδή. Κάτι σαν ύπνωση. Όπως έκανε κάποτε ο Χριστόδουλος: "κάποιοι θέλουν να σωπάσω... αλλά δεν θα σωπάσω!... (χειροκρότημα) επειδή είμαι εδώ!... (δυνατότερο χειροκρότημα) και θα παραμείνω εδώ!... (κορύφωση). "Με το τίποτε έχεις μαγέψει το κοινό", πού έλεγε κι ο Σταρόβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @giorgos

    Θα ήμουν περισσότερο επιεικής.
    Εντάξει, γενικότητες, αλλά πρόκειται για μια καθηγήτρια και όχι για πολιτικό ηγέτη, ούτε και το παίζει τέτοιος. Εμένα, όπως σου είπα, με προδιαθέτει θετικά.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails