Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μετανάστες και Αριστερά ... (άλλο ένα σχόλιο που έγινε post)


Καμιά φορά τα καλύτερα Posts είναι τα σχόλια σε άλλα posts. Έγραφα λοιπόν σε κάποιο φίλο σε σχόλιο προηγούμενης ανάρτησης περίπου αυτά:
Έχει γίνει μόδα να κατηγορείται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς για το μεταναστευτικό και τους σχετικούς χειρισμούς με όρους όπως «εκβιασμός», «ανευθυνότητα» κλπ. Δεν ξέρω πως ορίζουν ορισμένοι την σύγχρονη αριστερά, εγώ πάντως δεν τα έχω καταφέρει ακόμη (τουλάχιστον όχι με την πληρότητα και την σαφήνεια που θα ήθελα). Από το Γιβραλτάρ μέχρι τα Δαρδανέλια και από το Σουέζ μέχρι την Νορβηγία υπάρχουν σήμερα πολλές ‘αριστερές’ μερικές αληθινές και μερικές ψεύτικες. Ας το αφήσουμε όμως αυτό και ας επιστρέψουμε στο μεταναστευτικό και πάλι.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζω το μεταναστευτικό είναι ο εξής εξοργιστικά απλός.

-         Θέλω με την ίδια ευκολία που πάω από την Τρίπολη στην Μακρακόμη να μπορώ να πηγαίνω από το Βλαδιβοστόκ στην Γκάνα και από την Σεούλ στο Κιρκούκ ανεξάρτητα από το χρώμα, την θρησκεία και την καταγωγή μου. Τα σύνορα είναι σχετικά πρόσφατη εφεύρεση την οποία μερικοί θερμοκέφαλοι ή εκ του πονηρού σκεπτόμενοι, έχουν σήμερα θεοποιήσει.
-         Θέλω η χώρα μου να συμπεριφέρεται με ανθρωπιά και υπευθυνότητα σε κάθε ξένο και αδύναμο άνθρωπο που η μοίρα του τον έφερε εδώ.
-         Θέλω το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα που θα ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ τα επόμενα χρόνια να ανακατανέμεται στις Ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα με την δυναμική της οικονομίας τους και τον πληθυσμό τους
-         Θέλω να σταματήσουν οι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα ολόκληρη φασισμοί του τύπου «απαγορεύεται η μαντίλα», «απαγορεύονται τα τζαμιά» κλπ κλπ

Αυτά θέλω. Ζητάω μήπως πολλά;
.

4 σχόλια:

  1. Διαβάζω: !!!Θέλω να σταματήσουν οι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα ολόκληρη φασισμοί του τύπου «απαγορεύεται η μαντίλα», «απαγορεύονται τα τζαμιά» κλπ κλπ!!!

    Δηλαδή... είναι φασιστικό να μην επιτρέπεις να βάζουνε μπούργκες στις γυναίκες και είναι δημοκρατικό να το επιτρέπεις???
    Να με συγχωρεί ο σχολιαστής σου Αντώνη, αλλά αυτό είναι ο ορισμός της "θολοκουλτούρας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Kostas (a.k.a. Black Sheep)

    Ακριβώς, είναι δημοκρατικό να το επιτρέπεις.
    Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες που επιθυμούν ακόμη να βάζουν μπούργκες. Δικός τους λογαριασμός. Τι δεν κατάλαβες;

    Σκέψου το !

    Δεν ξέρω ποιός είναι ο 'σχολιαστής' και ποιός είναι ο 'Αντώνης' αλλά η δυσκολία κατανόησης που δείχνεις στο επιχείρημά μου οφείλεται μάλλον στην συνάφειά σου με κύκλους στους οποίους συχνάζουν όροι όπως "θολοκουλτούρα" ... πρόσεξέ το αυτό ... καίει το μυαλό ;-)
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στο θέμα της μπούργκας και της μαντήλας γιατί το θεωρώ άκρως υποκριτικό και "θολοκουλτούρα" με την έννοια των αντικρουώμενων απόψεων και όχι της ακροδεξιάς έννοιας που δίνουν για τον όρο.
    Υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα στις ισλαμικές χώρες για τη μαντήλα και τη μπούργκα. Γυναίκες που δέρνονται, βιάζονται, κακοποιούνται κλπ. Η μπούργκα κρύβει ένα συμβολισμό, άκρως φασιστικό και σκοταδιστικό. Στον ισλαμικό κόσμο οι γυναίκες θεωρούνται "υπάνθωρποι" και υποδιαίστερες του αντρά. Πως είναι δυνατό, στη χώρα μας άνθρωποι που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο να υποστηρίζουν την επιβολή της μπούργκας? Πως είναι δυνατό άνθρωποι που είναι υπέρ της ανεξιθρησκείας και κατά της θρησκείας γενικότερα, να συντάσονται στο πλευρό φαντικών ισλαμιστών που δέρνουν τις γυναίκες τους και τις βιάζουν? Αυτό είναι "θολοκουλτούρα" με όλη τη σημασία της λέξης...

    Τίθεται τέλος ένα σημαντικό ερώτημα. Στις ισλαμικές χώρες η γυναίκα δεν θεωρείται ίση του άντρα. Στις δυτικές θεωρείται ίση. 'Οταν λοιπόν έρχονται στη δύση ισλαμιστές μετανάστες τι "δίκαιο" πρέπει να ακολουθήσουμε? Τι θα ισχύσει? Δεν θα πρέπει να δεχθούν, εάν θέλουν να ζήσουν εδώ, ότι εμείς θεωρούμε τις γυναίκες μας ίσες και δεν τις δέρνουμε?
    Και έδω είναι το παράδοξο, η "θολοκουλτουρα" όπως τη λέω. Η λεγόμενη προοοδευτική αριστερά φαίνεται να τάσσεται υπερ της άποψης ότι στα πλαίσια μίας "ανεξιθρησκείας" πρέπει να δεχθούμε την καταπίεση των γυναικών αυτών επειδή έτσι είναι το "εθιμο" τους. Δηλαδή συντάσσεται με ένα σκοταδιστικό και φονταμενταλιστικό έθιμο, αντί να πρωτοστατεί στην κατάργηση του, υπέρ των γυναικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος (10 Μάρτιος, 2011 13:03)

    Με αφορμή αυτό που λες έγραψα μια νέα ανάρτηση με τίτλο "Burqa", εμεί υπάρχει μια πλήρης απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails