Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ζωή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και περισυλλογής πόρων που λέγεται Ελλάδα


Κάθε επίσκεψη και μια επίπληξη, ένας ακόμη εξευτελισμός για τα λεφτά που, αν θυμάστε, φάγαμε όλοι μαζί. Οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της χώρας ορίζουν πλέον κάθε δραστηριότητα της οικονομικής και κατ΄ επέκταση πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Πάντα φτωχοί συγγενείς και κυνικοί ικέτες στις αγορές του χρήματος, θα είμαστε; Και όμως, υπάρχουν εγχώριες στρατηγικές για την ανάπτυξη καλύτερες από τις ετοιματζίδικες της τρόικας: γιατί όπως λέει και ο κορυφαίος αναπτυξιακός οικονομολόγος στον πλανήτη (Dani Rodrik) «Οι πετυχημένες οικονομικές συνταγές δεν ταξιδεύουν καλά, δεν λειτουργούν αλλού, οι ντόπιοι ξέρουν πάντα καλύτερα να πειραματιστούν για να βρουν την πλέον κατάλληλη γι αυτούς λύση». Ακόμα κι αν συνέβαινε το απίθανο, να κερδίζαμε δηλαδή με την τυφλή υπακοή την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, «... η επιχειρηματική εμπιστοσύνη δεν φέρνει και ανάπτυξη, ενώ όταν είσαι ανυπάκουος σε σέβονται και περισσότερο».

.

2 σχόλια:

  1. Η ανυπακοή προϋποθέτει
    1. Μπαλάκια
    2. Πραγματικό πατριωτισμό (δηλαδή όχι σαν αυτόν των φασιστών και των ξεπουλημένων)

    Αυτοί που μας κυβερνάνε (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής) δεν πληρούν καμία από τις δύο προϋποθέσεις. Με άλλον τρόπο δεν μπορώ να εξηγήσω αυτά που ζούμε (η χαζομάρα αποκλείεται - κανείς δεν είναι ΤΟΣΟ χαζός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @irotical

    Νομίζω ότι αυτοί που μας κυβερνάνε ανήκουν στην πολιτική ελίτ η οποία με την σειρά της εκφράζει τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Έχουν όμως δεσμεύσεις και με τις ξένες ολιγαρχίες (οικονομικές / πολιτικές ελίτ)
    Άρα είναι όπως το λες: πουλημένοι και μάλιστα σε δύο αφεντικά τα μέσα και τα έξω.

    Χάλια ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails