Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η Ελπίδα (… ή οι εχθροί του Λαού)


Για διάφορους περίπλοκους λόγους που δεν είναι της παρούσης, έτυχε να ταλαιπωρηθώ ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εγγενής αλλεργία μου σε διαφόρων ειδών λαθροχειρίες, αλαζονείες και απύθμενα ιδιοτελή «εγώ» αποδείχτηκε ιδιαίτερα ακριβή – σε όλα τα επίπεδα – για εμένα και την οικογένειά μου.


Παρ’ όλα αυτά το ηθικόν παραμένει ακμαιότατον και η ελπίδα, ως εσωτερική φλογίτσα καθαρή και όλο υποσχέσεις, παραμένει ζωντανή.

Στο σπινθήρισμα αυτής της φλογίτσας λοιπόν και στην αφέλειά μου που δεν λέει να με εγκαταλείψει τόσα χρόνια τώρα, οφείλεται η αναμονή μου για ένα άμεσο θετικό σημάδι, μια ύστατη απόδειξη φιλότιμου από τους τριακόσιους καλοφαγωμένους και καλομαθημένους αντιπροσώπους που αυτός ο λαός για λόγους που ακόμη – να με συγχωρείτε – δεν έχω καταλάβει, τους έστειλε στην Ελληνική Βουλή.

Περίμενα να βρεθούν λίγες θαρραλέες φωνές, μα πολύ λίγες, που να ξεπλύνουν την ντροπή και από όλους τους υπόλοιπους: Να πουν όχι στην υποτέλεια της χώρας, όχι στην εγκληματική καταστροφή της κοινωνίας μας, όχι στον εξανδραποδισμό των πολιτών.

Όμως αυτό το ΟΧΙ δεν ήλθε … οι Βάρβαροι μπήκαν ήδη στην Πόλη !

Πίστευα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι χειρότερο έτυχε στον τόπο για δεκαετίες όμως δυστυχώς έκανα λάθος ... όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, υπάρχουν και χειρότερα. Ο ψεύτης και λαοπλάνος Παππούς μαζί με τον ανεύθυνο και ανερμάτιστο Πατέρα μας κληρονόμησαν το χειρότερο από όλα τα χειρότερα: τον σημερινό «πρωθυπουργό» …

Ντροπή σ’ αυτόν για τις καταστροφικές (κατ’ εντολή) πράξεις του, ντροπή όμως μεγαλύτερη και σε εμάς τους Έλληνες που τον βάλαμε εκεί που είναι.
.

12 σχόλια:

  1. @ippoliti_ippoliti

    ... κι απάνω που νόμιζα ότι ξέμεινα μόνος μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ ντρέπομαι, ειλικρινά ντρεπομαι για αυτον τον Τσολακογλου (ο Τσολακογλου πολέμησε κιολας,αυτον με τι μπορώ να τον προσομοιάσω;).
    Όσο για όλες αυτές τις κότες, εγώ μόνο για ένα πραγμα αναρωτιέμαι. Δεν έχουν παιδια,τα παιδιά τοςυ δνε ακουν, δνε βλέπουν,δεν διαβαζουν τι γινεται. Εδώ τα δεκαχρονα και ειναι όλη μερα στο διαδικτυο.
    Δεν τους ρωτανε "ρε μπαμπά,ρε μαμα γιατί σε φτυνουν όλοι;"
    Τι στο διαβολο απαντουν σε αυτά τα παιδιά; Μα τι στο διαβολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @katerina

    Αυτά τα παιδιά μπορεί να μην είναι σαν αυτά που ξέρουμε εμείς. Άλλοι οι γονείς (allien) άλλα και τα παιδιά. Αυτό όμως που με στενοχωρεί περισσότερο είναι η απάθειά μας. Οι αντιδράσεις για μνημόνιο / μέτρα είναι χλιαρές, οι συγκεντρώσεις μέτριες. Γιατί άραγε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πώ γιατί:
    Αυτός ο Λαός, έχει μια βαθειά παράδοση πολιτικοποίησης, από την εκκλησία του Δήμου της πόλης κράτους, και τις πολιτικές ελευθερίες των Κοινών των πόλεών του, μέχρι και το 1833, που τα κατήργησε ο Όθωνας.
    Δεν είναι τυχαίο, ότι τα πρώτα συντάγματα της Ελλάδας, κατοχύρωναν την καθολική ψήφο, όταν, στην με παράδοση κοινοβουλευτισμού Αγγλία, ψήφιζαν μόνο 10000 πολίτες, και η καθολική ψηφοφορία κατοχυρώθηκε στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, στις αρχές του 20ου αιώνα.
    Σε αντίθεση με τον ανώριμο πολιτικά Δυτικοευρωπαίο, που μόλις κατακτούσε την ατομική του Ελευθερία απο τον φεουδάρχη, χωρίς καμία προπαίδεια στην πολιτική και κοινωνική Ελευθερία, και άρθρωνε τις ταξικές του διεκδικήσεις μέσα από ταξικά κόμματα και συνδικάτα ως ΜΑΖΑ,
    Στην Ελλάδα η κοινωνία είχε λυμένα τα παραπάνω ζητήματα:
    Είχε ατομική ελευθερία μέσα στα κοινά των πόλεών της, ακόμα και υπό τον Τουρκικό ζυγο..
    Είχε πολιτικές ελευθερίες, στα πλαίσια των σιναφιών και των αυτοδιοίκητων Κοινών,
    Και είχε κοινωνική Ελευθερία, διότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε φεουδαρχία ούτε μισθωτή δουλεία. Αντίθετα, είχαν αναπτυχθεί οι συνεταιρικές μορφές εργασίας, από πολύ παλιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @vripol

    Μου αρέσει πάρα πολύ η ερμηνεία σου. Μου αρέσει και διότι θεωρεί ως δεδομένη την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια με το παρελθόν. Είναι ιδιαίτερα εύστοχη η παρατήρηση ότι η Ελληνική κοινωνία λειτουργούσε ακόμη και στην διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας. Άλλωστε ο καταστροφέας του Ελληνισμού υπήρξε κυρίως η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και όχι οι Οθωμανοί.

    Όμως η συμπεριφορά της μάζας (που μου είναι ιδιαιτέρως απεχθής) φαίνεται να μην είναι και τόσο έξω από τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των Ελλήνων πολιτών. Θυμήσου μόνο τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τα μπαλκόνια μόλις λίγους μήνες πριν. Μπορεί να μην είχαν την «αίγλη» άλλων εποχών αλλά λειτούργησαν μια χαρά.

    Η διαπίστωση ότι η τρέχουσα «κυβέρνηση» γίνεται ανεκτή διότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική είναι τόσο οδυνηρά αληθινή όσο και τρομακτική αφού παραπέμπει σε κοινωνικά αδιέξοδα και απογοήτευση με ότι αυτά πιθανόν να συνεπάγονται.

    Σχήματα όπως ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ είναι τόσο φθαρμένα στο πολιτικό αλλά και στο προσωπικό επίπεδο των εργατοπατέρων, τραμπούκων και πολιτικάντηδων της συμφοράς που τα απαρτίζουν που όχι μόνο δεν μπορούν να συσπειρώσουν το Ελληνικό κοινό παρά του προκαλούν, ίσως ενδόμυχα και όχι απολύτως ξεκάθαρα, αισθήματα οργής και απέχθειας.

    Είναι εμφανές ότι μέγιστο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας είναι σε αναμονή. Αναμένει όμως τι και από ποιόν;

    Φοβάμαι ότι αυτή η βαθειά πολιτική δυσαρέσκεια και δυσπιστία θα πρέπει σύντομα να βρουν κάποια γνήσια πολιτική διέξοδο, διαφορετικά μάλλον θα βιώσουμε ενστικτώδεις και ασχημάτιστες αντιδράσεις που από την φύση τους είναι αναποτελεσματικές και στο τέλος πάντα μεταστρέφονται σε ζημία για τις αξίες και τα συμφέροντα των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι ο Παπανδρεου για τα μπαζα
    αλλα και η αριστερα για τον ασβεστη...........
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Η ΕΣΣΔ με ενα μισθο αγοραζες 1 κιλο κρεας(αν το εβρισκες και αυτο).

    ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ

    ΠΡΩΚΤΟΛΑΓΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι αφέλεια να περιμένεις από τους καλοφαγωμένους να πουν το όχι. Αντίθετα περιμένω πολύ χειρότερα από δαύτους. Η Ελληνική κοινωνία είναι σε αναμονή, αλλά δεν αναμένω τίποτα απο τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
    Η δυσαρέσκεια θα σχηματοποηθεί και θα προκύψουν καταστάσεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά.
    Μή ρωτάς πότε.Είναι νωρίς ακόμη. Να είσαι (όσο γίνεται) καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος (09 Ιούλιος, 2010 18:04)

    Δεν μας είπες κάτι φίλε μου ... αναζητούμε κάποιον που να έχει να μας πει κάτι. Εσύ δεν μας είπες τίποτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΦΑΝΤΑΣΟΥ

    Μα πόσο νωρίς είναι επί τέλους;
    Με ρωτούν ο "Σ" και ο "Γ" τι να τους απαντήσω πιά;
    Ρόμπες γίναμε μου φαίνεται ... ρόμπες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails