Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Όσο υπάρχουν άνθρωποι ...


Δεν την γνωρίζω ούτε με γνωρίζει, πάντα όμως μου ήταν συμπαθής λόγο της σοβαρότητας και της μετριοπάθειας. Να λοιπόν που η διαίσθησή μου βγήκε αληθινή :



[ Στην ομιλία της στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα γνωστοποίησε και επίσημα την απόφασή της να καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμο από την μια η κυβέρνηση να κόβει μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να νομιμοποιεί στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Σε επίπεδο φιλοσοφίας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο θατσερικό καθώς “μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα από δημόσιο κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε κεφαλαιοποιητικό ενώ “εισάγει την ιδιωτική ασφάλιση και ελαχιστοποιεί τη συμμετοχή του κράτους”.

Η Σοφία Σακοράφα προχώρησε ένα βήμα περισσότερο στην κριτική της καταλογίζοντας πολιτική πρόθεση για τη λήψη των μέτρων: “πιστεύω ξεκάθαρα πια, ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση σημείωσε χαρακτηριστικά. ]

Μπράβο Σοφία !
.

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails