Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η ‘Αυτοκρατορία’ αντεπιτίθεται …


Σε ένα ξέσπασμα μικροπολιτικής σκοπιμότητας και μια άνευ προηγουμένου έκπτωση κάθε έννοιας ηθικής και δικαίου ο αντιπρόεδρος των ΕΠΑ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ηθικό αλλά και πολιτικό πλέον έλλειμμα της Δύσης ως σύνολο, απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο :


[ Τζο Μπάιντεν: Καλά έκανε το Ισραήλ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει την επιδρομή στα πλοιάρια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το αιτιολογικό ότι έτσι οι Ισραηλινοί απέτρεψαν τη μεταφορά όπλων στους Παλαιστίνιους.

«Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη στο κανάλι PBS, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη.

Στόχος των ισραηλινών καταδρομέων ήταν να καταλάβουν τα πλοία και να τα οδηγήσουν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Από εκεί οι ισραηλινές αρχές είχαν δεσμευτεί ότι θα μετέφεραν το φορτίο των πλοίων στη Γάζα.

«Εκείνοι (οι Ισραηλινοί) είπαν, ‘‘εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο- εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα’’. Άρα ποιο είναι το θέμα εδώ;» αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν.

Για να προσθέσει «αυτό που ήταν το θέμα, ήταν η εμμονή (του στολίσκου) να κατευθυνθεί στη Γάζα».

«Λοιπόν, είναι νόμιμο για το Ισραήλ να πει, ‘‘δεν ξέρω τι βρίσκεται πάνω στο πλοίο. Αυτά τα άτομα ρίχνουν ρουκέτες κατά του λαού μου’’", πρόσθεσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Χαμάς, για να δικαιολογήσει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στα πλοία.
.
(ΤΑ ΝΕΑ, 3 Ιουν. 2010)    ]
.


2 σχόλια:

  1. Υπέροχο να βλέπουμε ότι πραγματικά ο Πρόεδρός μας, ο ΓΑΠ, ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και όχι ο ΥΠΕΞ, αποφάσισε να δώσει μια κρύα ανακοίνωση με καθυστέρηση, μιμούμενος σχεδόν τον φίλο του Ομπάμα. Ίσως έπρεπε να κάνει τη δήλωση ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος.
    Όχι μόνο στο «κώμα» του αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι μια κρίση θα αναγκάσει τους Ισραηλινούς σε σημαντικές παραχωρήσεις, κάτω από την πίεση του παγκόσμιου αποτροπιασμού και αποδοκιμασίας του προκλητικού αυτού εγκλήματος.
    Δεν μπορούν να αντέξουν τους Παλαιστινίους, που επιθυμούν τη γη τους και την ειρήνη. Γιατί; Καλά ο Ομπάμα χρειάζεται κάποια επιτυχία, κάπου στη θητεία του. Εμείς;
    Γιατί να μην υποστηρίξουμε ένα μικρό δημοκρατικό σύμμαχο λαό, αντί να τους αντιπάλους μας και τους εχθρούς μας, τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ.
    Τι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gekoudi
    Ολόκληρος ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι τόσο πολύπλευρα και τόσο βαθιά εξαρτημένος ώστε δεν είναι δυνατόν να λάβει ποτέ μια γνήσια, σύμφωνη μα τα συμφέροντα της χώρας θέση.
    Οι άνθωποι αυτοί από την ίδρυση του νέου κράτους είναι ετερόφωτοι και υπάκουοι στα εκάστοτε εξωτερικά κελεύσματα.

    Είναι όπως το λες: Ντροπή !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails