Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Θέλω η χώρα μου να έχει πολλούς μα πάρα πολλούς Δημόσιους Υπάλληλους ... πειράζει ;


δεν φταίει ο περισσότερο εργαζόμενος αλλά λιγότερο αμειβόμενος (και με τους 14 μισθούς !) Έλληνας για το πρόβλημα της χώρας του


δεν φταίει ο λιγότερο υποστηριζόμενος από την πολιτεία συνταξιούχος με απολαβές πείνας (παρά τις 14 συντάξεις !) για το πρόβλημα της χώρας του

το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με ίδιους πόρους αλλά και συνεργασία με άλλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ιράν, Ινδία κλπ κλπ κλπ)

η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα φανταστικό ιδεολόγημα άνευ περιεχομένου, η λαοί και μόνον μπορούν να του δώσουν σάρκα και οστά

είναι πρόβλημα η απροκάλυπτη ληστεία της Ελλάδας από ΗΠΑ και ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία) που προκύπτει από τις κολοσσιαίες στρατιωτικές δαπάνες που μας έχουν επιβληθεί αλλά και την ασύδοτη υπερτιμολόγηση των μεγάλων έργων (αεροδρόμιο, στάδια, ΟΤΕ, ολυμπιακοί αγώνες κλπ κλπ πλην της γέφυρας Ρίου) που επίσης επιβλήθηκε με διπλωματικές και άλλες πιέσεις (βλ. SAIC, Siemens, Hohthief κλπ)

είναι πρόβλημα η αποπομπή και ο αποκλεισμός της Ελλάδας από όλες τις Ευρωπαϊκές βιομηχανικές αγορές αφού οι φαταούλες Γερμανοί τα σαρώνουν όλα

είναι πρόβλημα η επίθεση που δέχεται η χώρα από τους «κερδοσκόπους» που επιβουλεύονται κυρίως την Ευρωπαϊκή συνοχή και – φυσικά – το Ευρώ

είναι πρόβλημα η επίθεση που δέχεται η χώρα μας από αδιαφανή κέντρα εμετικής προπαγάνδας με στόχο την πλήρη αποσάρθρωση των Βαλκανίων και την δραματική αναβάθμιση του Αμερικανικού παράγοντα αλλά και της Τουρκίας στην περιοχή

αν ακουμπήσουμε έστω και ένα ευρώ του ΔΝΤ (εγώ ελπίζω ακόμη …) θα έχουμε μπροστά μας μια καταστροφή ίδια - αν όχι χειρότερη - με αυτή του ’22

είναι πρόβλημα οι συνεχείς (από τον ‘εμφύλιο’ του 1824 έως σήμερα) εξωτερικές επεμβάσεις από Αγγλία και ΗΠΑ αλλά πρόσφατα και από τους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών

είναι πρόβλημα η ασυδοσία των ανήθικων ληστών Goldman, Standard & Poors κλπ κλπ

είναι πρόβλημα που η ανώτερη «φέτα» της μεσαίας τάξης καθώς και η λεγόμενη «αστική» είναι όχι μόνο έρμαια των ξένων αλλά στερούνται οποιασδήποτε εθνικής ευαισθησίας

είναι πρόβλημα που η πολιτική ηγεσία αποτελείται από υπαλλήλους ξένων συμφερόντων και ηττοπαθείς ηγετίσκους της συμφοράς (βλ. Γ. Παπανδρέου)

είναι πρόβλημα το ότι οι Έλληνες τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια χτυπήθηκαν τόσο σκληρά από τον ξένο παράγοντα ώστε έχασαν την υπερηφάνεια και την ελπίδα τους

είναι πρόβλημα που η αριστερά καταστρέφεται καθημερινά από τους σφετεριστές και υστερόβουλους κκεδες

δεν βλέπω φως !


... διαβάστε και το : " Μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων: Review " από την cynical

17 σχόλια:

  1. Προφανώς έχεις πολλά παιδιά γι αυτό το λες..

    Άφησες ένα σχόλιο για τον Προκόπη στο μπλογκ μου και δεν βρίσκω πού το άφησες. Γιατί δεν το αφήνεις στον Προκόπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου προσθέσω και άλλα προβλήματα στα προβλήματα που αναφέρεις στο κείμενό σου?
    Είναι πρόβλημα που είμαστε μακάκες όλοι οι Έλληνες και βλέπουμε τα προβλήματα μόνο όταν είμαστε στον πάτο του βαρελιού.
    Είναι πρόβλημα που βλέπουμε μόνο εξωτερικούς εχθρούς ενώ δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας που είναι οι χειρότεροι εχθροί μας.
    Είναι πρόβλημα που ο κάθε νεοέλληνας από μας κοιτάξει μόνο να βολέψει τον εαυτό του, χωρίς να υπολογίζει το διπλανό του.
    Είναι πρόβλημα που κανένας από μας δεν αγαπάει τη χώρα και έχει την απαίτηση να την αγαπάνε οι άλλοι λαοί.
    Είναι πρόβλημα που μείναμε ταπί και ψύχραιμοι και έχουμε την απαίτηση να μας σώσουν οι ξένοι χωρίς να κάνουμε εμείς τίποτα.
    Είναι πρόβλημα που ΠΟΤΕ δεν κάναμε τίποτα για να μη φθάσουμε ως εδώ.
    ΗΤΑΝ πρόβλημα που βλέπαμε όλοι χρόνια τώρα το κακό να έρχεται και δεν κάναμε τίποτα.
    Είναι πρόβλημα να στρουθοκαμηλίζουμε τελικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @tsaousa

    δεν έχω πολλά παιδιά ούτε θα ήθελα να γίνουν ΔΥ
    δεν είμαι ούτε θα ήθελα να είμαι ΔΥ

    το σχόλιο είναι για την ανάρτησή σου "Μεσοβδόμαδα επανάσταση" και όχι για τον ΠΔ. Αν δεν το βρίσκεις πες μου να το ξαναστείλω.

    [ ήταν η σειρά μου να κάνω μετακόμιση, αρχίσαμε πριν από 5-6 μέρες και είμαστε ακόμη ανάμεσα σε κούτες ! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος (06 Μάϊος, 2010 14:10)

    Δεν έχω πρόθεση υποτίμισης αλλά αυτά που γράφεις ανήκουν στην κατηγορία του αυτομαστιγωτικού κλισέ που έχει πέραση αυτές τις ημέρες.

    Με τέτοια ακριβώς επιχειρήματα γκρινιάζουν οι άνθρωποι στα Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά καφενεία ρίχνοντας τα φταιξίματα επάνω τους λες και υπάρχει κάποια ιδιάζουσα γονιδιακή συμπεριφορά αν κάποιος γεννηθεί 1500 χλμ βόρεια ή νότια, ανατολικά η δυτικά ...

    Η χώρα μας βρισκόμενη σε θέση αδυναμίας εξαγοράστηκε και τσακίστηκε από τους ξένους.

    Ουδέποτε έγινε δυνατή η εγκαθίδρυση μιάς πραγματικά 'εθνικής' (με την ουσιαστική ένοια) κυβέρνησης.

    Ουδέποτε (μετά τον Βενιζέλο) δεν μας επέτρεψαν να ακολουθήσουμε πραγματική εθνική πολιτική.

    Οι ρηχόνοες και ανιστόρητοι αγκιστρώνωνται στο κλισέ "για όλα φταίει ο Έλληνας".

    Οι λαοί της Ευρώπης ανεξαίρετα βρίσκονται υπό ληστρική επίθεση και θεσμική καταστροφή αλλά εμείς δεν έχουμε ακόμη καταλάβει ... γρί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω καταλάβει χριστό. Το αυτομαστίγωμα είναι κλισέ των ημερών, στους 4.000.000 εργαζόμενους οι 1.000.000 δ.υ. είναι λίγοι, οι δ.υ. και κάθε τύπου υπαλληλος όπως αυτοί των πανεπιστημίων σε ανώτερες θέσεις κ.α. (αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι) έφαγαν με χρυσά κουτάλια αλλά δεν τα θεωρούμε πολλά τα λεφτά, τα πακέτα της ε.ε. έγιναν μερσεντές για αγρότες και κτήρια φαντάσματα στις βιομηχανικές ζώνες ίσα για να πάρουν τις επιδοτήσεις, 1χμ δρόμου μας κόστιζε δέκα φορές επάνω από ότι στη γερμανία, οι πολιτικοί έκλεβαν και το ξέραμε και μαζί με αυτούς όποιος μπορούσε και τους ψηφίζαμε από πάνω, οι νταβατζήδες έκλεβαν και όλα αυτά τα ξέραμε. Τελικά ποιος φταίει; Πείτε μου ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Saq

    Όπως θα είδες και στα στοιχεία της παραπομπής (cynical) το 22,3% ως ποσοστό επί του συνολικού εργατικού δυναμικού δεν είναι υπερβολικό.
    Και εγώ από πρώτο χέρι έχω να σου πω ότι τα «χρυσά κουτάλια» των καθηγητών είναι περισσότερο αστικός μύθος παρά πραγματικότητα. Οι λίγοι και «εκλεκτοί» υπάρχουν παντού. Όμως το εκπαιδευτικό είναι άλλο ζήτημα ας μην τα ανακατεύουμε.
    Για τα υπερβάλλοντα κόστη των δρόμων δεν ευθύνονται φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά αυτοί που βάζουν τις αρχικές υπογραφές ανάθεσης καθώς και αυτοί που ελέγχουν τις επιτροπές - πολιτικά πρόσωπα πάντοτε !
    Στην υπερσυνοπτική μου ανάρτηση έχω σκιαγραφήσει ποιος φταίει :

    (α) η ξενόδουλη προς τα έξω και ιδιοτελής προς τα μέσα «αστική» τάξη.
    (β) οι ξενόδουλοι νεποτιστές «πολιτικοί» που μας επιβάλλονται ΠΑΝΤΟΤΕ από έξω (όταν οι Έλληνες αποφάσιζαν «αλλιώς» επιστρατεύονταν οι Μαυροκορδάτοι, τα παλάτια, οι Πάγκαλοι, οι Μεταξάδες οι Παπαδόπουλοι κλπ. Πάντα οι ψεύτες και οι κλέφτες ήταν οι καλύτεροι «πρεσβευτές» και αντιπρόσωποι του ξένου παράγοντα.
    (γ) η λύσσα των νεοφιλελέ ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού που βάλθηκαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε πειραματικό εργαστήρι πολιτικοοικονομικών τρικ και – κυρίως – να την χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα και σκιάχτρο για τους υπόλοιπους λαούς.


    ΥΓ. Η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή (μην την ξεχνάμε και αυτή) είναι φαινόμενα που συνειδητά έγιναν ανεκτά (για να μην πω συδαυλίστηκαν) από ΟΛΕΣ τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Οι δύο αυτές «αδελφές» λειτούργησαν (α) ως άτυπη επιδότηση από τους κρατούντες προς τους ημετέρους και (β) ως πολιτικό έρεισμα μέσα στην μεσαία και ανώτερη τάξη. Θα αντιλαμβάνεσαι φυσικά ότι όλοι οι υδραυλικοί της χώρας δεν φοροδιαφεύγουν όσο τριάντα - σαράντα μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι. Επίσης οι δύο αυτές «αδελφές» (φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή) αντιπροσωπεύουν ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 35 δις ευρώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tsaousa

    Τι 'στρούγκα' μου λες ; προτείνεις έμμεσα να πάρουμε τα βουνά και να γίνουμε γιδοβοσκοί ; (καθόλου κακή ιδέα αλλά η δουλειά δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ grsail
    την αλήθεια είπα,αυτή που ζω καθημερινά. Αν κατά τη γνώμη σου είναι αυτομαστίγωμα, δικαιώμά σου.
    Οι άνθρωποι στη Γαλλία τη Γερμανία και την Ιταλία δεν αράζουν σε καφενεία όπως εμάς! Δουλεύουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την πατρίδα τους. Και πολύ περισσότερο δεν ρίχνουν το φταίξιμο για τα δεινά τους ούτε στους άλλους τους κακούς ούτε στην "άδικη κοινωνία". Ασε λοιπόν την κλάψα και τη μιζέρια πως για όλα τα κακά της μοίρας σου και της μοίρας μας, φταίνε οι ξένοι. Οι ξένοι φίλε μου καλώς ή κακώς κάνουν τη δουλειά τους, υποτάσουν τους αδύναμους και τους ανόητους όχι τους δυνατούς και τους νοήμονες. Δική σου, δική μου, δική μας είναι η απόφαση αν θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι δηλαδή αδύναμοι και ανόητοι ή ανεξάρτητοι άρα δυνατοί και νοήμονες. Αν θέλουμε να είμαστε το δεύτερο, ας πάρουμε τις τύχες μας, σαν έθνος όμως όλοι μαζί μια γροθιά, στα χέρια μας, αν πάλι θέλουμε το πρώτο είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος (06 Μάϊος, 2010 23:50)

    Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Αν εσύ αράζεις σε καφενεία δεν ισχύει το ίδιο και για εμάς τους υπόλοιπους. Προσωπικά δεν θέλω η χώρα μου να υποτάξει κανέναν αδύνατο ή ανόητο όπως λες. Επιθυμώ απλά να αφεθούμε κάποτε να εκλέξουμε χωρίς παρεμβολές και τεχνάσματα τους ηγέτες που πραγματικά θα μπορούν να μας εκπροσωπούν. Επίσης επιθυμώ οι άλλοι «εταίροι» Ευρωπαϊκοί λαοί (αλλά και οι ΗΠΑ) να μην κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μου. Έχει πλέον αρχίσει να γίνεται κατανοητό ότι οι περιβόητες Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα προγράμματα ανάπτυξης τα χρυσοπληρωμένα με χίλιους τρόπους από τον Ελληνικό λαό, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά δωροδοκία που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό και στην εξάρτηση αφού είχαν στην πραγματικότητα πολύ περιορισμένο ή καθόλου αναπτυξιακό χαρακτήρα. Άμεσο παράδειγμα αποτελεί η συνεχής υποχώρηση της αγροτικής μας οικονομίας και η παρεπόμενη ερήμωση της Ελληνικής επαρχίας, ερήμωση που εντείνεται χρόνο με τον χρόνο. Η κακοδαιμονία αυτής της χώρας από την ώρα που ιδρύθηκε ήταν οι συνεχείς εξωτερικές παρεμβάσεις που οδήγησαν σε πλήρη εξάρτηση. Δεν βλέπω ο Έλληνας να διαφέρει σε κάτι από τον Γερμανό, τον Ιρλανδό ή τον Πορτογάλο. Αυτά το ο Έλληνας είναι «έτσι» και γιουβέτσι αντηχούν τόσο γελοία στ’ αυτιά μου που με αρρωσταίνουν. Είναι καιρός το Ελληνικό κοινό όπως και το Γερμανικό, το Γαλλικό κλπ να αντιληφθούν πόσο κρίσιμη είναι η εποχή που ζούμε για τους ανθρώπους και τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και - επι τέλους - να αντιδράσει ανάλογα. Τα προβλήματα είναι ομοειδή και αφορούν πλέον – ανεξάρτητα από σύνορα – όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Η Γερμανία που φαινομενικά λειτουργεί ως πρότυπο νεοφιλελευθερισμού, κάτω από την πίεση των νέων παικτών (βλ. Κίνα) ρίχνει την ποιότητα των βιομηχανικών της προϊόντων, καθηλώνει τις αποδοχές και υποβαθμίζει την παιδεία της – νομίζω ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης … μάλλον κάπου χάσαμε τον δρόμο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ποσοστά τα διάβασα αλλά δεν ξέρω κατά ποσο όλα αυτά είναι αληθινά. Εδώ δεν ξέρουμε εμείς οι ίδιο πόσοι είναι οι δ.υ. αυτοί πως γνωρίζουν; Έπειτα δεν μιλάμε μόνο για δ.υ. αλλά για υπαλλήλους δεή οτε οσε ο.α. νοσοκόμους δασκάλους και ένα σορό άλλοι που άλλοι θεωρούνται και άλλοι ΔΕΝ θεωρούνται δ.υ. αλλά ουσιαστικά είναι. Κάτι τελευταίο, είναι ψέματα ότι το σύστημα το πολιτικό εκμεταλλεύτηκε τους δ.υ. ώστε να δημιουργήσει δεσμά ανάμεσα σε αυτούς και τα κόμματα για να βολευτούν οι μεν δ.υ. και να ψηφίζονται οι βουλευτές;

    Υ.Γ. Δεν θεωρώ σε καμιά περίπτωση ότι τα χρέη μας δημιουργήθηκαν απο τους δ.υ. και μόνο. Θα ήμουν απλά ανόητος αν πίστευα κάτι τέτοιο. Δεν περιμένω όμως καμιά cynical να μου αποδείξει με νούμερα ότι τελικά οι δ.υ. είναι και λίγοι. Μήπως δούλευαν και σαν τα σκυλιά τελικά; Η Ελλάδα είναι μια χώρα κρατικοδίαιτη σε όλους τους τομείς, ακόμα και στην επιχειρηματικότητα. Όταν αναφέρθηκα σε δρόμους σαφώς εννοούσα ακριβώς ότι τα λεφτά που κλάπηκαν από τέτοια έργα είναι περισσότερα από όλους τους μισθούς των δ.υ.

    Πάντα φιλικά μιλάω όταν σχολιάζω εδώ, έτσι για μην παρεξηγιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Saq

    Μα και εγώ πάντα φιλικά σου μιλάω. Γράφω και υποστιρίζω ότι θεωρώ πληρέστερο και καλύτερο αλλά έχω συναίσθηση ότι κανείς δεν μονοπωλεί την αλήθεια και κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Στο ζήτημα όμως των ΔΥ βλέπω μια ιδιοτελή προσπάθεια αποπροσανατολισμού: να τα ρίξουμε όλα σε εκείνους και να ενσπείρουμε στον κόσμο αποστροφή σε κάθε τι "δημόσιο" ώστε να είναι περίσσότερο εύκολο κατόπιν να απογυμνώσουμε την κοινωνία από κάθε τι δημόσιο και κοινό, από κάθε παροχή και από κάθε πρόνοια. Ελπίζω να βγώ ψεύτης αλλά φοβάμαι ότι σειρά έχει η δημόσια περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς grsaid
    Πως το είπες, πως το είπες? Οι Ελληνες εργάζονται πιο πολύ από τους υπόλοιπους ευρωπαίους? Μάλλον σε άλλη χώρα ζεις. Μάλλον δεν έχεις πάει ποτέ σε δημόσια υπηρεσία. Ένα μικρό ποσοστό των Ελλήνων εργάζεται περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους....
    Δε σου επιτρέπω να μου λες ότι συχνάζω σε καφενεία. Εξάλλου τα περι καφενείου εσύ τα ανάφερες, οκ?Δουλεύω 12 ώρες την ημέρα (απο τις 8 το πρωί μέχρι στις 20.00 το βράδυ (ανήκω κι εγώ στο μικρό ποσοστό των Ελλήνων που σου ανάφερα παραπάνω) έχω 3 παιδιά να φροντίσω και έχω και 2 ηλικιωμένους γονείς να φροντίσω επίσης. Έτσι για να ξέρεις τι λες και που το λες. Α! και το τελευταίο για να τελειώνω μαζί σου. Αν θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι όπως γράφεις, σεβάσου πρώτα εσύ τον εαυτό σου και κάνε την αυτοκριτική σου που εσύ την εκλαμβάνεις ως "αυτομαστίγωμα". Αυτό δεν ισχύει μόνο για σένα, άλλά για όλους μας σαν ατομα και σαν έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος (07 Μάϊος, 2010 16:23)

    Συγγνώμη αλλά αυτό το "για να τελειώνω μαζί σου" θυμίζει αυτοικανοποίηση (ταιριάζει και με το αυτομαστίγωμα στο οποίο μάλλον έχεις ροπή), ελπίζω λοιπόν να "τελείωσες" μαζί μου.

    Οι άνθρωποι που τόσο πρόθυμα πουλάνε τους συμπολίτες τους, την χώρα τους και το έθνος τους κακίζοντας, κατηγορόντας και υποτιμώντας τα μου προξενούν αηδία !

    Αντίο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό κατάλαβες? Ότι πουλάω τους συμπολίτες μου?
    Δε σου δίνω το δικαίωμα να με ερμηνεύεις, οΚ? Δεν είσαι εσύ περισσότερο πατριώτης από μένα.
    Είναι βαθειά νυκτωμένος γι΄αυτό καληνύχτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος (04 Ιούλιος, 2011 21:13)

    Τα λέω :-) ακούει κανείς ;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails